Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1143453 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Велосипед
« Одговори #2205 на: 04 Јули 2014, 06:57:58 am »
Има и Road Biker и овде.

@Tome: Признај дека тоа со Гарминот да го користиш за све си го праел и ти :)

На 03:58 го има и Дени во видеово :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2206 на: 04 Јули 2014, 16:26:48 pm »
Денеска конечно стигнаа и по брза постапка беа сменети гумите. Земав Continental 4000s зашто од тоа што прочитав и што видов беа најдобри за парите. Сосе царина и други давачки ми излегоа ~2300 денари по гума додека кај нас со попуст ми ги даваа 2800 една со тоа што требаше да чекам до кујзнае кога. Старите гуми беа Vittoria Rubino Slick и можам комотно да кажам дека им ја извадив душата. Задната више стигна до платното јас поминав грубо 6000 км со нив а беа и претходно нешто малце возени. Од тоа малку што повозев денес гумиве ми личат доста по меки од старите по пријатно е возењето каде каде. Грип имаат ненормален, се надевам ќе трае долго :) . Исто така сменив и клитови на патиките зашто старите скрос отидоа во неповрат.

Еве и по некоја сликичка да видите :)

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2207 на: 04 Јули 2014, 18:19:30 pm »
Денеска конечно стигнаа и по брза постапка беа сменети гумите. Земав Continental 4000s зашто од тоа што прочитав и што видов беа најдобри за парите. Сосе царина и други давачки ми излегоа ~2300 денари по гума додека кај нас со попуст ми ги даваа 2800 една со тоа што требаше да чекам до кујзнае кога. Старите гуми беа Vittoria Rubino Slick и можам комотно да кажам дека им ја извадив душата. Задната више стигна до платното јас поминав грубо 6000 км со нив а беа и претходно нешто малце возени. Од тоа малку што повозев денес гумиве ми личат доста по меки од старите по пријатно е возењето каде каде. Грип имаат ненормален, се надевам ќе трае долго :) . Исто така сменив и клитови на патиките зашто старите скрос отидоа во неповрат.

Еве и по некоја сликичка да видите :)

До кај беше? До битола само?

Него денес се извоевме до Матка. Ептен е преубаво, ем се одржува деновиве европско првенство кајакарство и е многу закон. има мноооогу луѓе и кајакарки добри :D ја за холандија навивам! Од дома ни требаше некој 30тина минути да стигнеме со точаци, ама имаше по некоја кола по пут а и кај глумово се испозаглавија комбиња ли што ли беа. Патот е онака ништо посебно ама убаво е да се повози, релаксирано. Уствари ке се тргне релаксирано, али кај глумово смрди у пикчу матер па си викаш ај побрзо да го поминам делов то смрди.
Утре и задутре е уствари такмичењето, денес беа тренинзи, така да кој сака да се зеза, нека оди, немора со точак, со кола, ептен е супер!
После тоа се извозевме до бајк маркет да подзатегнат брзини на точакот и сме се заебале за сите пари што јадевме у Ројал бургер. Малце ми фалеше да викам такси или некој со кола, едвај извозев до дома после. Како и да е, интересно сабајле

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #2208 на: 04 Јули 2014, 19:36:15 pm »
сме се заебале за сите пари што јадевме у Ројал бургер. Малце ми фалеше да викам такси или некој со кола, едвај извозев до дома после. Како и да е, интересно сабајле

Не збори вака, ќе испадне дека тапа било јадењето.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2209 на: 04 Јули 2014, 20:42:53 pm »
Дики, лажеш ку*во! Гледам на страва за 42 минути од бензинска до Матка сте возеле каков ти пола саат :D :D :D

Иначе и јас еден круг до центар да ги пробам извозев денес, утре ќе ги разгазам малце поубаво па ќе пренесам импресии од гумите :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #2210 на: 04 Јули 2014, 20:43:44 pm »
Кај да барам квалитетни внатреши гуми 26ки,овие пазарскиве рокаат како балони

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #2211 на: 04 Јули 2014, 20:53:41 pm »

Имаш проблем со траката на бандажите, со тоа се расправам последниве денови, 6 гуми ми пукнаа. :)
Redneck решение е 3-4 круга селотејп врз дупките од жиците, и гумената трака што уствари си е на обрачот.
Уште по-redneck решение е медицински фластер. 2-3 круга од овој се доволно.
И Томе има решение: платнена трака за електрични инсталации.
Битно е материјалот да не се растегнува, зошто внатрешната гума пропаѓа во дупките од обрачот, прави балончиња, и тука попушта.

Дики, лажеш ку*во! Гледам на страва за 42 минути од бензинска до Матка сте возеле каков ти пола саат :D :D :D

Иначе и јас еден круг до центар да ги пробам извозев денес, утре ќе ги разгазам малце поубаво па ќе пренесам импресии од гумите :)

Утре разгази ги до овде, за нагоре нема да ги разгазиш зошто дома ќе си одам ако ме оставите сам. ;D

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2212 на: 04 Јули 2014, 20:54:40 pm »

Провери си ги надворешните од внатрешна страна, да не има некој трн заглавено во нив што ти ги буши гумите.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2213 на: 04 Јули 2014, 21:07:36 pm »

знам ама по пут на едно место моравме пауза да правиме, а и на матка тука на почетокот се заинтересиравме за кајаците се разгледувавме, па поседовме малце па тргнавме после уште малце до горе до ресторанчето, па затоа така пишува..у 8 и 5 искочив од дома, кај ресторанот бев у 8 и 42 :D
Неможам да ја разберам тоа стравата многу многу. кога застанувам да стискам пауза или не? за да искочи поточно и порелевантно? вака ти возиш за 20 минути ја за 40, а нема везе, те јадам за доручек :P :P :P

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #2214 на: 05 Јули 2014, 00:32:04 am »
Нема трња а и траката на бандажот е добра,пазарска една на само пумпање пукна се имаше пластифицирано на еден дел и не се пумпал тој дел и тука рокна,ја вратив таа ми даде друга по два три дена и таа рокна не чинат пластикарија жива се а и над 3 бари да ти е страв да ги напумпаш :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #2215 на: 05 Јули 2014, 01:19:00 am »
Јас од кога почнав да ги пумпам гумите како што треба ми се нема дупнато ниедна. Инаку гуми внатрешни земам од KTM на Партизанска, 250 денари беа KENDA 28" ако добро се сеќавам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #2216 на: 05 Јули 2014, 15:12:01 pm »

Пазете се од купување (или возење) на SR Suntour NCX и NEX предни амортизери, во САД се повлечени не само амортизерите туку и цели точаци со нив:
http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2014/Scott-Trek-Recall-Bicycles-with-SR-Suntour-Front-Forks/

исто и во Аустралија:
http://www.recalls.gov.au/content/index.phtml/itemId/1060896

http://www.injurylawnews.com/2014/06/bicycles-with-sr-suntour-front-forks-recalled-due-to-crash-hazard/
http://bajsologija.rs/scott-i-trek-povlace-preko-125000-bicikala-sa-americkog-trzista/#.U7UusZSSxBm
Цитат
Američka komisija za bezbednost proizvoda objavila je na svojoj internet stranici da američki proizvođači Scott i Trek povlače sa tržišta bicikle koji imaju SR Suntour prednje viljuške. Sa tržišta će biti povučeno oko 5200 bicikala koje je proizveo Scott dok je Trek prošao mnogo gore – sa tržišta mora da povuče preko 120000 bicikala.

SR Suntour prednje viljuške proizvedene od 2011. do 2013. godine koje su korišćene kao komponente pojedinih modela Scott  i Trek  bicikala  pokazale su se kao opasne po bezbednost potrošača – biciklista u Americi.

Američka komisija za bezbednost proizvoda je do sada primila ukupno 29 različitih prijava o pucanju SR Suntour viljuške, od čega je 28 na Trekovim biciklima i samo jedna na Scottovim biciklima. Sve ovo dovelo je do ukupno pet težih povreda biciklista i biciklistkinja koji su vozili ove modele.

Usled ovih problema sa prednjim viljuškama naređeno je povlačenje preko 125000 bicikala sa američkog tržišta. U raspodeli tereta povlačenja bicikala mnogo gore je prošao Trek koji mora da povuče preko 120000 bicikala.

Naspram njih, Scott je u obavezi da povuče sa američkog tržišta nešto preko 5000 bicikala.

Povučeni su bicikli sa ugrađenim NCX i NEX modelima SR Suntour prednjih viljušaka koje su proizvedene u pogonima ove fabrike u Kini i na Tajvanu u periodu od 2011 do 2013. godine.

Modeli Scott muških bicikala koji su povučeni sa tržišta su: Sportster 10, Sportster 10 Solution, Sportster 25, Sportster 25 Solution, Sportster 30, Sportster 30 Solution, Sportster 55, Sportster X30, Sportster X30 Solution, Sportster X40 i Sportster X50.

Ženski modeli koji su povučeni sa tržišta su: Sportster 55 i Sportster X50.

Trek bicikli koji su povučeni sa tržišta su 8.3 DS, 8.4DS, 8.5DS, 8.6 DS, Cali, Marlin, Marlin SS, Montare, Neko SL, Utopia i Wahoo.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2217 на: 05 Јули 2014, 15:49:52 pm »
Денес се подновивме со нов точак:

Радост голема ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2218 на: 05 Јули 2014, 16:31:34 pm »
Зошто преден погон ? :(

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2219 на: 05 Јули 2014, 18:27:45 pm »
За да може да го дрифта под ручна :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.