Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1246642 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Велосипед
« Одговори #1815 на: 20 Март 2014, 07:49:34 am »
Каде и за која цена (отприлика) може да се најде асолно седиште?
Jumbo Vele,180mkd mislam bese,isto takvo od pazar go zemav za 200mkd.Za parite e odlicno.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1816 на: 20 Март 2014, 08:29:24 am »
Чисто сумњам дека тоа што е 180-200 денара е подобро од тоа што го имам во моментов :)

Ми треба некое што не се обидува да ме „обезвредни“ :) У неделата возев малку, уште ме боли меѓуножјето :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1817 на: 20 Март 2014, 08:32:10 am »
И така Дејзи задоволен што купил точак од Томе.
Томе купува Карбон од Крелл многу малку возен скоро нов, и плус сигурен дека не бил возен крвнички 3 сезони и само добро исчистен па продаден како нов , Крелл си купува челик, и тоа ружен скоро исто ко Крелл :)
[сimg]http://www.steel-vintage.com/media/catalog/product/cache/1/image/800x800/d8c386b00904db73d33b902b3506d0ce/C/o/Colnago-Master-Classic-Bicycle-20131105-5.jpg[/img]

[сimg]http://www.pedalroom.com/p/colnago-master-piu-88-c-record-9321_8.jpg[/img]

[сimg]http://ruedatropical.com/wp-content/uploads/2011/04/colnago-master03.jpg[/img]

http://colnago.com/master/

И така хармонија и благостојба се шири на нашиот форум. :)

Мене нема да ми го продаеш бе пеер?

Не.. Ти си по Campagnolo, а Томе нема Campagnolo

:)

Браво за челикот. :) Челична рамка со модерна гарнитура е нешто најубаво на свет.

За додатокот доле - мислам дека нема потреба од иронија. :) Едноставно си имам симпатии кон италијанските брендови и трн во око ми е кога некој грешно ги спелува.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1818 на: 20 Март 2014, 08:37:34 am »
И така Дејзи задоволен што купил точак од Томе.
Томе купува Карбон од Крелл многу малку возен скоро нов, и плус сигурен дека не бил возен крвнички 3 сезони и само добро исчистен па продаден како нов , Крелл си купува челик, и тоа ружен скоро исто ко Крелл :)
[сimg]http://www.steel-vintage.com/media/catalog/product/cache/1/image/800x800/d8c386b00904db73d33b902b3506d0ce/C/o/Colnago-Master-Classic-Bicycle-20131105-5.jpg[/img]

[сimg]http://www.pedalroom.com/p/colnago-master-piu-88-c-record-9321_8.jpg[/img]

[сimg]http://ruedatropical.com/wp-content/uploads/2011/04/colnago-master03.jpg[/img]

http://colnago.com/master/

И така хармонија и благостојба се шири на нашиот форум. :)

Мене нема да ми го продаеш бе пеер?

Не.. Ти си по Campagnolo, а Томе нема Campagnolo

:)

Браво за челикот. :) Челична рамка со модерна гарнитура е нешто најубаво на свет.

За додатокот доле - мислам дека нема потреба од иронија. :) Едноставно си имам симпатии кон италијанските брендови и трн во око ми е кога некој грешно ги спелува.

Ма све ок :) Уживај :)

А за челичен Рам, ако некогаш си возел добар Рам, ќе ги сватиш придобивките од челикот. Упива нерамними, многу е удобен, а во исто време може да биде доволно крут за качување или шпринтање.

Плус ми се бендисува што добрите челични Рамови, како и Титаниумските се прават рачно, и не се Mass Production. Исто Челикот и Титаниумот се вечни. Ги оставаш у наследство.

Ако ти се оштети некоја цевка до толку да е проблем, го праќаш во фабрика, само ти ја менуваат таа цевка и тоа е тоа.

Инаку Colnago Master сеуште се произведува. Во Италија Colnago повеќе го ценат од Pinarello, односно го доживуваат по hard core.

Чисто сумњам дека тоа што е 180-200 денара е подобро од тоа што го имам во моментов :)

Ми треба некое што не се обидува да ме „обезвредни“ :) У неделата возев малку, уште ме боли меѓуножјето :)

Specialized - Body Geometry Fitting

Selle Italia - ID Match

Не е само маркетинг.. Стварно функционира. Плус купуваш седиште по твој терк, и само го префрлаш од точак на точак доколку купиш или смениш во наредниве 10 години, односно се дури е седиштето неоштетено.

И купи саглам шорцеви

http://www.chainreactioncycles.com/mk/en/santini/shorts-cycle
« Последно менување: 20 Март 2014, 08:49:52 am krell »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1819 на: 20 Март 2014, 08:59:05 am »
Крелл, уит ол ду риспект, ама не можам да се замислам себеси у вакво нешто :)

А за седиштево, што знам, колку би чинело такво по нарачка? Некако осеќам дека би ме коштало поише од точакот :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #1820 на: 20 Март 2014, 09:00:23 am »
И ние неможеме да те замислиме, не се секирај.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1821 на: 20 Март 2014, 09:01:58 am »
Шо збориш у име на други бе? Може некој може (или сака, откај знаеш) ::)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1822 на: 20 Март 2014, 09:03:52 am »
Инстантно се замисли само со шорцеви, без ништо горе у стил на Борат? ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #1823 на: 20 Март 2014, 09:04:40 am »
Јас тоа го направив - според сликите...

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1824 на: 20 Март 2014, 09:06:32 am »
Крелл, уит ол ду риспект, ама не можам да се замислам себеси у вакво нешто :)

А за седиштево, што знам, колку би чинело такво по нарачка? Некако осеќам дека би ме коштало поише од точакот :)

Све зависи колку си го цениш "богатството" :)

Вакви шорцеви стварно помагаат, и тоа покрај имање подобра циркулација во меѓуножјето ( во комбинација со  седиште саглам), имаат антибактериска особина што исто е доста битна.

Чудно е првиот пат кога ќе ги облечеш, поготово што ги носиш без долен веш :) ама после веќе не се замараш :)

Седиштава што ги зборам, што знам.. од 50 еур до кај 200 еур.

Направи ти прво ID Match или Body Geometry fitting, за да си видиш што ти одговара.

Најбитно е да ти е седиштето погодено за твојата анатомија. На мојот EPIC добив седиште Specialized Body Geometry, ама пошироко него што мене ми одговара. После секое возење и за време на возењето имав болка во препоните. Го сменив за Selle Italia SLR (ултра тврдо, карбон и малку кожа колку да не седиш на карбонот директно), и ми е многу поудобно бидејќи ми одговара како димензија/облик.

После тоа можда можеш и од кај Денда половно (20-100 еур)

Ако те води патот во Хрватска или Словенија, имаат огромни попусти понекогаш и не го плаќаш ддв то.

Во Грција исто, ама поскапи цени имаат.

Ако нарачаш по нет, над 50 еур плаќаш ддв 18% и некоја давачка плус.

Ама и вака мислам дека ќе ти дојде поевтино од кај нас.

Исто пробај во Outdoor.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1825 на: 20 Март 2014, 09:12:00 am »
Крелл, ми го преценуваш ентузијазмот :)

Не планирам да се офрчам пари давање за нешто што прилично ретко го користам у текот на годината. Не сум ја ко ти или Томе :)

Али фала за предлозите, како и да е :)

Инстантно се замисли само со шорцеви, без ништо горе у стил на Борат? ;D

Ееееегзекли :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1826 на: 20 Март 2014, 09:15:02 am »
Многу луѓе така го гледаат тоа, и затоа избегнуваат „бициклистички“. :)
Кај и да е, ќе си нарачам еден црвено - бел комплет да ми одговара со точакот. :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1827 на: 20 Март 2014, 09:19:04 am »
Веле, имаш и бициклистички гаќи, кои се со пелена па после тоа што сакаш носи врз нив :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1829 на: 21 Март 2014, 18:15:25 pm »
Пролетта дојде во нашиот град.

Должиш кругче :)