Автор Тема: ЕГР вентил  (Прочитано 85656 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕГР вентил
« Одговори #45 на: 15 Април 2011, 23:51:58 pm »
Чекај, башка е ЕГР, а башка усисната - посебно се чистат. ЕГР ќе си го извадиш надвор и исчистиш, а усисната посебно со средството. Незнам друже у живот не сум го праел тоа, ама све има прв пат :) Читај по Интернетов и ќе најдеш нешто ;)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #46 на: 16 Април 2011, 00:05:01 am »
Планирам да го чистам турбото па и егр вентилот е сега што да земам за егр вентилот чистење и колку пари е средството  :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #47 на: 16 Април 2011, 00:08:13 am »
ЕГР вентилот е како мала тацна, и тој се чисти со со срество, ама не се растура,пунктиран е, а ако си стручњак отвори го :)

А пази на диктунзите на усисна грана... и ако ти е шубе, стави и силикон... и после само со скалпер... вишокот сецни го :)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #48 на: 16 Април 2011, 07:02:07 am »
Чекај, башка е ЕГР, а башка усисната - посебно се чистат. ЕГР ќе си го извадиш надвор и исчистиш, а усисната посебно со средството. Незнам друже у живот не сум го праел тоа, ама све има прв пат :) Читај по Интернетов и ќе најдеш нешто ;)
Знам бе djidji како се чисти егр-от. Многу пати до сега сум го правел тоа :) Само мислев да не има некое средство што ќе го направи тоа побрзо и поефикасно. Сепак можеби со адитив преку горивото би имало ефект да се намали количината на гарежот што се натрупува на него па така да се чисти поретко.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #49 на: 16 Април 2011, 07:16:30 am »
Планирам да го чистам турбото па и егр вентилот е сега што да земам за егр вентилот чистење и колку пари е средството  :D
Како мислiш да го чистиш турбото незнам но ако си решил да го отвораш еве ти нешто што можеби ќе ти помогни или ќе ти кажи што те чека :)
http://www.forddoctorsdts.com/articles/article-06-05.php
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #50 на: 16 Април 2011, 10:02:55 am »
Вака планирам ако воопшто го извадам спечени се штрафовите,а и башка на турбото е егр вентилот на голфот ставен мислам  :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #51 на: 17 Април 2011, 00:57:27 am »
Каде се продава графитна маст? Ми треба да го обложам дискот на егр-от..не ми дихтува рамномерно во отворот во усисната...

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #52 на: 18 Април 2011, 10:01:23 am »
Па купи херметик што ке ти е графитна или товата маст ???
« Последно менување: 18 Април 2011, 13:23:51 pm JoveVW »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #53 на: 18 Април 2011, 12:37:46 pm »
Графитна маст се користи за лежишта каде има многу голем притисок. Прашај ги камионџиите кои имаат приколици на камионите, треба да имаат таква работа. Во секој случај, дали си сигурен дека ти треба баш графитна маст?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #54 на: 18 Април 2011, 13:23:23 pm »

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #55 на: 18 Април 2011, 16:34:30 pm »
Каде се продава графитна маст? Ми треба да го обложам дискот на егр-от..не ми дихтува рамномерно во отворот во усисната...
Ништо со графитна маст, вакумот во всисната гранка и притисокот од турбот ќе ја разнесат за неколку секунди.Или е осовинката искривена или печурката од вентилот.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #56 на: 18 Април 2011, 17:59:29 pm »
Па што е искривено незнам но факт е дека дискот не налегнува добро во отворот во усисната. Наместо да е цел црн пола е црн пола е бел...
Знам кога ја зедов колата во еден сервис прво тоа го забележаа и го шлајфуваа со некоја маст и колку што знам беше графитна. После тоа беше во ред. Налегнуваше секаде исто. Но откако го чистев неколку пати повторно се јави истиот проблем. Е сега имајки во предвид колку кошта нов егр дајте совет како ова да се санира

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #57 на: 18 Април 2011, 19:58:58 pm »
Извинете...многу....
Наместо дискот јас прочитав диктонот па затоа реков херметик......
извинете

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #58 на: 18 Април 2011, 20:36:13 pm »
Извинете...многу....
Наместо дискот јас прочитав диктонот па затоа реков херметик......
извинете

Утре да се јавиш да ја поправиш единицата по македонски    ;D ;D ;D
BTW Браво за културатa   :)

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #59 на: 18 Април 2011, 20:47:57 pm »
Македонски 4ка имам
BTW Фала ;)