Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
se brzavme,na avtopat ja teravme kolku sto ide 150/160
Цитат: lans на 05 Март 2015, 02:29:08 amse brzavme,na avtopat ja teravme kolku sto ide 150/160извини вака ама јас 2.5 возам на плин, и со истата брзина толку вадам потрошња... башка возило кое е барем 300-400 кила потешко од логан... да си идеш на плинар да ти го провери плинот... некако многу ми изгледа тоа за 1.4 мпи мотор.. освен ако не ти е на плочка плинот.. ако е на дизни не смее толку да биде, ако е на плочка тогаш е горе-доле толку... старосватот мој вози вакво на такси... 250.000+ у има пројдено и за во град нема спомнато дека е над 9 отидено со потрошња... освен еднаш кога нешто му се поеба плинот...каков плински уред имаш? на дизни или на плочка...
Рипнала нешто потрошувачкава кај мене или пак плинот не чини... Пред тоа од Макпетрол 7.1 литри на 100, последново од Окта кај Лептокарија.8 литра лин и два ипол литри бензин на 100км последно.
bev dens,vika smesha ok,pritisok 8,9,10bari kolku sto vidov na laptopot. vika mirisa na nesogoreno gorivo.utre zakazan servis vo dacia pa kje vidimesvekjici imaat interval ili po potreba se menuvaat?