Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2220187 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #8100 на: 19 Мај 2014, 12:12:54 pm »
Затоа те немаше до сеа, мереше потрошувачка ;D ;D ;D

Шо адитив ставаше?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8101 на: 19 Мај 2014, 14:03:28 pm »
Wurth CR, stavam na sekoj tret ili cetvrt rezevoar po eden, a samo takov ima na Lukoil us stvari ima i od onie sonax vo sisence od kapki za nos ! :D

Imam mnogu rabota samo citam, ne vlevam vo bespotrebni i bespredmetni diskusii bez happy end !!!  ;)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #8102 на: 23 Мај 2014, 18:54:10 pm »
Ако јас тврдам нешто и некој побара од мене практично да го докажам своето тврдење, јас ќе бидам прв кој со најголем ентузијазам ќе се дадам во докажување. Особено во случаи кога докажувањето на тврдењето (како на пример „со овој усб кабел басот е по цврст“) се прави многу лесно.

Кога ке бидне тестот за тоа дека нисанот ти троши 5 литри во умерен градски сообракај ? Ја и се понудив тогаш да ти правам друштво тие час-два. :)

На FilipV кашкаи то троши 5Л/100 (бар така тој ни тврди).

На Брат ми Кашкаи то троши 9.1Л/100 (дизел, 2.0 dCI). Хммм. Или некој не кажува вистина, или некој има расипано кашкаи.

Ама види чудо, и јас кога тестирав 1.5 ДЦИ ми трошеше 7-8Л/100 на отворено.. Изгледа и тоа што го тестирав беше расипано...

Кашкаи 2.0 дЦИ реална потрошувачка (целокупен просек):

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #8103 на: 23 Мај 2014, 19:19:54 pm »

На отворено - да. Во град? Само ако ептен внимавам.

Ама овие 7-8 на отворено се многу бачко. Да не е возено 160+?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #8104 на: 23 Мај 2014, 19:27:53 pm »
2.0 дизел да ти троши 9.1 .... Или е расипан или шоферот не знае да вози

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8105 на: 23 Мај 2014, 20:25:55 pm »
Викнете го Фаланга да ја реши мистеријата.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #8106 на: 23 Мај 2014, 20:58:11 pm »
Кога сакаш, само не викендов. Понеделник одговара?

Може понеделник, само не се кладеше со мене, туку со симо мислам. Ти бараше друштво, па ја се нудев. Или сакаш само ја и ти, па ја да бидам сведок ? :)

Па мора сведок. Како иначе форумџиите ќе знаат дека не измислувам?

Понеделник, некаде осум ипол сабај....  уствари, ај да не глушиме тука, ќе се договориме во ПП.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #8107 на: 23 Мај 2014, 21:00:46 pm »
А да отворите нова тема, да објасните како ќе се мери дали по борд или на бензинска наточено до капаче, поткрепено со слики за да испадне добра сторија за на портал?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #8108 на: 23 Мај 2014, 21:05:00 pm »
А да отворите нова тема, да објасните како ќе се мери дали по борд или на бензинска наточено до капаче, поткрепено со слики за да испадне добра сторија за на портал?

Договорот беше, ако не се лажам, 50 км градска со наточено до капаче, не по борд. Да не копам по стари постови, Симо нека каже дали така се договаравме.

Слики ќе штракнеме, што да не?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8109 на: 23 Мај 2014, 21:30:14 pm »
Викнете го Фаланга да ја реши мистеријата.
Јас чим успеав Туарег 3.0 V6 TDi да симнам на 10 во град... тогаш ова ќе го спуштам на 7 без проблем.... ваљда.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #8110 на: 24 Мај 2014, 00:42:47 am »

Договорот беше, ако не се лажам, 50 км градска со наточено до капаче, не по борд. Да не копам по стари постови, Симо нека каже дали така се договаравме.

Слики ќе штракнеме, што да не?

Наградно прашање.. Колку реално троши во просек Honda CR-V со 2.0 4WD 150ks Бензинец, при нормално возење?  (Првиот што ќе го одбере точниот одговор добија кригла пиво )

1.

2.

3.

4.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #8111 на: 24 Мај 2014, 00:48:15 am »
13/100.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #8112 на: 24 Мај 2014, 01:28:12 am »
Понеделник, некаде осум ипол сабај....  уствари, ај да не глушиме тука, ќе се договориме во ПП.

Абе кој ке станува рано :D Приквечер, 19-20:00 часот, тамам порастеретено.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8113 на: 24 Мај 2014, 12:56:03 pm »
Ако јас тврдам нешто и некој побара од мене практично да го докажам своето тврдење, јас ќе бидам прв кој со најголем ентузијазам ќе се дадам во докажување. Особено во случаи кога докажувањето на тврдењето (како на пример „со овој усб кабел басот е по цврст“) се прави многу лесно.

Кога ке бидне тестот за тоа дека нисанот ти троши 5 литри во умерен градски сообракај ? Ја и се понудив тогаш да ти правам друштво тие час-два. :)

На Брат ми Кашкаи то троши 9.1Л/100 (дизел, 2.0 dCI). Хммм. Или некој не кажува вистина, или некој има расипано кашкаи.

Ама види чудо, и јас кога тестирав 1.5 ДЦИ ми трошеше 7-8Л/100 на отворено.. Изгледа и тоа што го тестирав беше расипано...

Кашкаи 2.0 дЦИ реална потрошувачка (целокупен просек):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

I da ne znae da vozi mnogu e. 100%  kolata e defekt ili ima problem. 2.0 DCI da trosi 9 e nenormalna pojava nesto ne e vo red?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8114 на: 24 Мај 2014, 13:34:43 pm »
Сосем е веројатно возилото да потроши 9литра во град, без разлика што е семоќен дизел кој иде како а вион а не троши ич туку создава.
Возењето и живеењето во скопје е многу релативна работа. Тоа многу пати сум го потенцирал ама се нема капацитет на форумов тоа да се сфати и примени.
Едно е да живееш во ѓорче или автокоманда или радишани и да возиш кола од еден крај до друг на градот. Сосем друга работа е да живееш во строг центар на градот ида возиш кратки релации во незгодни времиња.

Еве информација од пред неколку дена. Туагер од 3 тона со 3000 кубика мотор го земав со 14.4л просечна потрошувачка, го вратив со 10. Расипан е туарегот или јас сум расипан?
Земав Мерцедес B150 со 9,9л просечна потрошувачка го вратив со 7,5. Сигурен сум дека и CRV-то ако го земам со 10л ако сакам можам да го вратам со 8 литра просечна потрошувачка во „град“... Да не го расипам случајно па да треба да плаќам за сервис?