Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2209450 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #15150 на: 08 Јули 2022, 23:14:35 pm »
Eve da istresam i jas nekoja zelena
Do sega nekolku koli sto sum gi smenil site bile so skoro 1.6 atmo motor benzin e samo konjazata bila dali 100 dali 106ks. Potrosnjata mi se dvizela od 10 vo grad do 5.5 - 6l na otvoreno so normalno vozenje. Sum mislel deka toa e idealno snaga potrosnja.
E sega koga sednav u mercedesov jelda dizel 2.7 so 170ks i 5 cilindri ja dobivam istata potrosnja kako i so benzincive plus sto kolava e automatik ama pa zatoa sila imam na pretek koga i da sakam na puna papuca do kraj kolava mkne i mkne bez nikakva maka.
Go podrzavam Mecheto vo moabetov ama pusta siromastija naviknata niz grad da ni trosi 6l i registracija 8000 denari.

Отсутен Marquess

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 57
« Одговори #15151 на: 08 Јули 2022, 23:26:33 pm »
Језиво.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15152 на: 09 Јули 2022, 07:49:23 am »
Еве и ја да се пофалам.
Го наполнив резерварот до врв во Скопје.Извозев 20 км низ градов и наредниот ден тргнав накај Грчка.
У Гевгелија застанав да допунам гориво (знаејќи дека у гејлада е огин) и  дополнив точно 9.09 литри.
Да сумирам - 9.09 литри потроши голфот за да помине рамно 181 км,од кои 20км низ Скопје.
Да напоменам дека од Велес надолу постојано беше возен со уклучена клима.
Се работи за Голф 7 1.2тси 86км
Слики у прилог :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Ист голф имам и јас, со ист мотор ама чипосан и со 17ки бандажи. Вчера морав итно да заминам за бг па тргнав велес петрич па благоевград и спфија завршив на крај не планирано. На места и над 180 го возев. За назад преку делчево за велес пак околу 5,7 за цела рута беше што не е лошо. Мислев ќе испушти душа на толку стискање ама преживеа. Совет од мене е да го чипосаш.

Sent from my iPhone using Tapatalk
i jas imam isto golf so 1.2 tsi i sum iznenaden od potrosuvacka do ohrid nazad normalno vozenje i klima ramno 5l na 100
За да бидеш презадоволен земи чипни ја, разликата е огромна. Наведов и еден друг член да ја чипоса неговата 7ца 1.2 86кс па да влезе и тој у клубот на презадоволни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #15153 на: 09 Јули 2022, 08:00:39 am »
За на отворено за на многу долги релации реков, не дека за се не го бива, денешното темпо што се држи по автопатите во Европа, е многу поразлично од тоа од пред 10 години.
А ќе речеш дозволената брзина е иста. Изгледа никаде никој не вози по знаци, освен за тестови и форуми за хајпермајлерство.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15154 на: 09 Јули 2022, 08:04:00 am »
Нормално дека ќе биде иста, има возрасни луѓе со ослабени рефлекси, коли што не кочат  34м од 100 до 0, почетници, камиони, комбиња исклучувања и уклучувања на автопат. Некој со школован со причина го ставил тоа ограничување, а не затоа што така му текнало.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15155 на: 09 Јули 2022, 08:18:49 am »
Ние без, школо што сме не ги разбираме тие работи мојме да си цепаме по наше 😆
Порано луѓево со 101 какло шетале по светов, како оделе на одмлр, како се движеле ја се чуда.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15156 на: 09 Јули 2022, 08:36:36 am »
Нормално дека ќе биде иста, има возрасни луѓе со ослабени рефлекси, коли што не кочат  34м од 100 до 0, почетници, камиони, комбиња исклучувања и уклучувања на автопат. Некој со школован со причина го ставил тоа ограничување, а не затоа што така му текнало.

Другар, тука многу малку има луѓе што ги виделе последиците од брзо возење на автопат. Отсечени глави, прегазени шофери, човечко тело претворено во маса пудинг и слични работи. Па се јачаат на автопат.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #15157 на: 09 Јули 2022, 08:50:55 am »
n1kola мислам дека е европски граѓанин со многу европски километри, ама може не видел, да.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15158 на: 09 Јули 2022, 09:03:57 am »
n1kola мислам дека е европски граѓанин со многу европски километри, ама може не видел, да.

Реално малку има возено по автопат и да има видено толку мн дешавки.  Некои работи што ги имам видено ми оставиле многу силен впечаток и не верувам дека ќе ги заборавам.

На пример влегување на кола под полуприколка на шлепер. На видео е едно, во живо е мн поразлично.
Пукање гума на товарен камион во работа на пат и до него кола на пола метар до него. Тоа пука како бомба и занесува.... Замисли два шлепери да се престигаат и на еден пука, му влегува на другиот. Се во радиус од 50 метри ќе биде покосено.
Кочење од 170-180 до нула и гледање во мили-секунда дали има место лево/десно затоа што знаев дека нема да докочи и ќе му влезев во газот на тој пред мене ради ненадејна колона во кривина.
Вадење тела од коли кои повеќе личеле на топка метал отколку на кола.
Возење во три колони со 150+ и минимално растојание со тој пред тебе зад тебе едно пола саат.

Автопатиштата кадешто нема ограничувања или висока концентрација на пилоти е страшна работа. Веројатно на многу такви работи не им прават ништо посебно, ама на мене делуваат и најчесто се обидувам да не се донесувам во таква ситуација и ги избегнувам уште пред да почне да има ситуација и околности за таква работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15159 на: 09 Јули 2022, 09:20:59 am »
Кај отидете, бре...
Сеа ко ќе ви влезе пак Миќибој со југото...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15160 на: 09 Јули 2022, 09:35:25 am »
Киќево до 120 се испотепавме кај што се сечит со магистралана. Во едно лето по 5-6 саобраќајки има глеано, пошто дрифтаа на магистрала. Сега со кружнион ги заеба Фатмир. Исто еден се загледа в мобилен, подизлезлегол на магистрала некој скопски ( пошто мислел дека  е посебен и треба да вози 120 низ град) го имаше масакрирано. Кој знае дали работеле во моментот семфорите. Одамна беше, ама и после 20 глд ми е језиво, јбг.
Колона на кривина и на 60 е заебано, од искуство,  арно не претицуеше никој од спроти пошто беа 2 ленти отаде, ќе изгиневме масовно.
Претицување со мотор на кола по кривинине према охрид на едно колце, ама андреналинот го терал. А тоа што ако му заидит кола од спроти и ќе се втерат во мене и ќе ја загрозит и мојата  безбедност е небитно.
Бркање со џндари за да покажит дека бенвето купено од дрога е побрзо од полицискиот стратусот и притоа претицувајќи автобус забивајќи се во корса во нејзина лента и притоа убивајќи маж жена и 12 годишно дете е небитно, битно не ни појде в затвор насилникот.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #15161 на: 09 Јули 2022, 09:37:12 am »
Кај отидете, бре...
Сеа ко ќе ви влезе пак Миќибој со југото...
И тоа со мајагери :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #15162 на: 09 Јули 2022, 14:14:00 pm »
За да бидеш презадоволен земи чипни ја, разликата е огромна. Наведов и еден друг член да ја чипоса неговата 7ца 1.2 86кс па да влезе и тој у клубот на презадоволни.

jas prasuvav kaj poveke lugje za cepkanje no uzi izbor mi e redrive i zoki step on i mnogu me interesira razlikata iako i vaka e dosta ok iako od 86 na 130 ili 140 ne e bas malku plus 75 nm 😛

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15163 на: 09 Јули 2022, 15:13:05 pm »
А оти од старт не се зема нешто појако помрсно, или за да излези чипот преку регистрација и осигурување?

Земи од старт 50кс+ од колку шо ти е потребно и да не се замараш, ти требаа 150коња си земаш од 200, презадоволен.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #15164 на: 09 Јули 2022, 15:31:34 pm »
А оти од старт не се зема нешто појако помрсно, или за да излези чипот преку регистрација и осигурување?

Земи од старт 50кс+ од колку шо ти е потребно и да не се замараш, ти требаа 150коња си земаш од 200, презадоволен.
prvo ne zemav nova kola nego polovna od moj prijatel  drugo moite trkacki denovi pominaa i ova mi e sosema dovolno taka da koj sto saka neka zima i sekovas ke go postuvam negoviot izbor i istoto go ocekuvam od drugite i ako ne znaevte istiot motor e softverski napraven vo 4 varijanti za razlicni nameni i pazari pa ako moze fabricka mapa od 130hp sto da ne neli?