Скопје - Златибор - Скопје поминати 980 км со еден резервоар. Просечна потрошња 6.1л/100 според борд.
На автопат 140 на темпомат, остатокот според знаци плус снег. Грделица одлично направена, слично на Демир Капија - Смоквица..
Него кажи нешто повеќе за Златибор, не сум бил зимно време, се исплати ли да се иде да се прошета, не ми е за скијање, повеќе за шетање. Дај препорака за смештај.
Одлично, идам на пролет пак. Околу Златибор, убава природа, питоми ридчиња, многу добар кајмак и сувомеснато. Има доста занимации за деца меѓу кои е и Дино Паркот, покрај диносауруси има доста содржини, спреми новчаничето
За возрасни има добри кафани со врвна скара. Највеќе ми остави впечаток гостољубивоста, грото се ужичани а они се познати по тоа. Сместен бев во вила Величкович западно од Краљев трг и слободно може да кажам најбољи смештај што сум имал до сега. Топло, уредено ко за своја душа, одличен поглед, дневна, кујна, спална, се тоа за 30 евра ( 20 на пролет ). Од она што видов на лице место најбољи смештај е во Краљеви Конаци одма до Езерото али 110 евра е ден.
За скијање има десетина ски школи, 1500 динари саат со нивна опрема. Препорака за Ски Школа Пингвин, најбољи учитељици имаат. Санки 100 динара саат, санка дрвена да купиш 1800 динари, упола од ја што ја купив у Хубо. Има многу паркови каде може да пуштиш деца да се санкаат, никој не те пипа.
ПС: мора да пробаш Златиборска палачинка од пола метра