tie brojki ne se izvadeni od toa skopska voznja kolku shto primetiv, zatoa kazav neshto pogore shto ocigledno se si svstil kako shto treba.
Ок.
Колку троши голф 1.6 тди со европски горива?
Колку троши голф 1.6 тди со наши горива?
Градска.
Па ќе ти кажам колку трошат екобуст, тси и слични турбо бензин итерации кај нас.
Многу е необјективно и нерелевантно да даваш мислења од “ракав” што немаат никаква поткрепа од реално искуство и базирани на рекла казала и четивца од интернет.
Ако немаш такво искуство прочепкај ги темите по форум каде што има членови кои што споделуваат информации од нивните возила што возат турбо бензин, па после ќе збориме по конкретно.
Секој си го брани тоа што го вози. Тоа е психолошка состоја кај секој да го оправда изборот или одлуката што ја направил.
Јас имам возено и споделено на форумов тоа што сум го констирал. И со дизели и со бензинци.
Како што имам и претходно кажано и понудено, можам да обезбедам две компатибилни возила турбо бензин и турбо дизел па да ги измериме на иста дестинација.
Разликата ќе биде во децимали на литар.
Ама ако треба да иде дискусијата со “рекла казала” муабети тогаш нема потреба да ја полниме темава со постови.