Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
1. Си пишува на колата некаде (вратите? кај резервоарот?) колку треба да бидат напумпани гумите за кое оптоварување, нешто како табела2. Немој да возиш 180-190, особено не по нашите патишта, особено не со оптоварена кола. Најдругарски.
Лоша аеродинамика
Скопје - одрено (5 км после ранковце ) со 5 души , поминати околу 148 км ми покажува 11.5 л/100 , цело време 90-100 возев. За пунто хгт нормално е што мислите ?? Коа возам на отворено ретко ,увек ми покажува 10-11 ама фул сум со 4-5 души обавезно , сакам баш да тестирам сам на 100 км одприлика колку ке покаже , што мислите ? И фактички град- отворено нема некоја разлика 10-11 у глобала ...
епа така нешто беше и со пасатот кога одевме накај неготино со 2.6 напумпани гуми и на 180-190 почна да лебди колава од тогаш ништо повеќе од 2.2,можеби 2.3 ако е фул товарена
паааа ова треба на пола форум да му го кажеш
Мнооогу битно прашање: Дали твоето HGT покажува km/l или l/100km? Провери убаво што вика бордот?
Па има голема врска FFSНапиши на google: km/l to l/100kmАко ти проаѓаш 11,5км со 1л тебе возилото ти троши 8.7литри на 100 километри оу мај гад!(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)