Автор Тема: Hyundai Tucson FL  (Прочитано 2153 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1047
Одг: Hyundai Tucson FL
« Одговори #30 на: 26 Февруари 2025, 15:46:54 pm »
Кај се тие времиња кога Tucson беше 16990 на акција. Сега x2 од таа цена е на акција.

Ако на некој му фали ова време, нека отвори реклама5. Уште истите модели од тогаш се продаваат и сега по иста цена. :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6880
  • Бенве сие бенве
« Одговори #31 на: 26 Февруари 2025, 16:10:01 pm »
Паметно што ди зел рачен, аутоматикот за кур не го бива

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1261
« Одговори #32 на: 26 Февруари 2025, 16:15:16 pm »

@Sase_91 да се јави на главна каса

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8814
  • Пичлеме
« Одговори #33 на: 26 Февруари 2025, 16:37:10 pm »

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2860
  • Слобода или смрт
« Одговори #34 на: 26 Февруари 2025, 16:46:57 pm »
Наводно е поправен од претходната генерација пред фејс лифтот софтверот. На тест возењето делуваше коректно. Ќе видиме лонг терм како ќе биде.

Инаку споредено со цвт што ги возев во хонда и тојота, цвт е навистина подобар во град. На отворено подобар беше во хјундаи.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3895
« Одговори #35 на: 26 Февруари 2025, 19:59:29 pm »

@Sase_91 да се јави на главна каса

Тука сум! Кажав што имам лично за мануелен менувач да кажам, нужно зло, романтизирање на маката е тоа. Го разбирам во некој викенд коли и да се има мерак, али во евридеј карс.... скроз застарена работа. Ете и @MAPJAH не го сака аутоматикот во Киа, ама никогаш веќе нема да земе кола со мануелен :)

На крајот од денот, секој прави што сака со неговите пари и тоа е само битно, тој што платил да му е мерак. Мојот став е тој.
« Последно менување: 26 Февруари 2025, 21:12:41 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6880
  • Бенве сие бенве
« Одговори #36 на: 26 Февруари 2025, 21:17:58 pm »
Да брат, затоа некна земавме ЦХР од тојота, и не отидовме ниту да погледнеме ништо у кија. Колата како кола си е ок, но мењачот е катастрофа и не знам кој ден ќе ми дојде преку глава и да отидам да ја заменам за друга што не е кија/хјундаи или друг полупроизвод.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1261
« Одговори #37 на: 26 Февруари 2025, 21:21:27 pm »
Да брат, затоа некна земавме ЦХР од тојота, и не отидовме ниту да погледнеме ништо у кија. Колата како кола си е ок, но мењачот е катастрофа и не знам кој ден ќе ми дојде преку глава и да отидам да ја заменам за друга што не е кија/хјундаи или друг полупроизвод.

Искрено за дејли кола ZF 8HP, не би ни размислил за друг. Штета што е само во возила со погон ориентиран кон задни тркала, што значи најчесто во премиум сегмент

Присутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #38 на: 27 Февруари 2025, 09:16:44 am »

Баш ме интересира што е проблемот во аутоматикот? Имав правено тест возење на Ceed GT Line, но тоа беше со 1.5 t-gdi аутоматик. Мене ми се чинеше пристоен, но можеби подолга употреба ќе покаже покаже недостатоци. Можеби не го носи истиот менувач со 1.6, но се сомневам дека е така.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14244
« Одговори #39 на: 27 Февруари 2025, 10:20:05 am »
Од моето скромно искуство со автоматици, до сега само со Мерцедес сум имал реално убаво искуство.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3282
« Одговори #40 на: 27 Февруари 2025, 10:41:06 am »

Колку троши кај тебе Спортажот со 1,6 Турбо и Аутоматик?

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2860
  • Слобода или смрт
« Одговори #41 на: 27 Февруари 2025, 10:51:36 am »
Јас имав неколку подолги теста. 1 ден го возев низ град и 1 ден на отворено. Низ град извади 10 на отворено 9 на брзини од 130-150.
Општо возилото имаше просечна 9.2 на последните 3000 километри но беше 4х4 значи нешто потешко и врти уште еден пар тркала. Нема опција да се исклучи постојано е активен системот до 40 км/ч после сам се деактивира.

Во однос на автоматикот како и секој роботизиран мануелец слабост му се наклони. Меѓутоа со аутохолд не е така страшно. Низ скопје е генерално ок. За отворено си е супер.

Конкретно јас возам 80 проценти отворено и логично беше фокусот да ми е таму. За низ град ќе земам мала електрична.