Автор Тема: Soveti za realizacija na Tura do Paris so avtomobil.  (Прочитано 15189 пати)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Одг: Soveti za realizacija na Tura do Paris so avtomobil.
« Одговори #30 на: 05 Јуни 2012, 10:24:25 am »
Ако имаш да позајмиш навигација позајми обавезно и ако можеш провери дали се најновите мапи. Нови патишта и режими излегуваат нон стоп и можеш да заглавиш некаде или ќе изгубиш многу време ако ги немаш најновите мапи.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #31 на: 05 Јуни 2012, 13:16:13 pm »
Исто ако возиш на плин, не смееш да влегуваш во гаражи (подземни, затворени, катни) забрането е и малку пумпи има со плин.

Обавезно МК знакче (со соодветна законска големина назад на колата). Елек внатре во кола... Ако имаш нова пластична дозвола немаш потреба од интернационална, на новите возачки испишано е на француски и англиски...

Мој совет е да пробаш француски специјалитети во фини ресторанчиња, патка au miel, полжави, foie gras, коњски стек... Единствена работа во која французите се неприкосновени тоа е храната. Нема да најдеш подобра храна, специјалитети и начин на исхрана од французите.

Кога ќе бараш ресторанче да ручаш, испред имаат сите објавено што е мени на денот, го нарекуваат формула и може да има неколку вида, прво јадење, второ јадење и десерт кафе. 99% од луѓето кога седнуваат да ручаат во 12 часот во ресторанче порачуваат мени на денот. Тоа е најдобра и најефтина варијанта. Ако нарачуваш ќе чекаш многу повеќе и ќе те кошта многу повеќе. Не одбирај многу многу туку препушти се на нивните готови мениа, нема да зажалиш.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #32 на: 05 Јуни 2012, 13:18:44 pm »
Мене пилешкото со прелив од мармалад и благиот грав чудни ми беа, ама па имаше смисла кога го јадев :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43924
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 05 Јуни 2012, 13:50:19 pm »
Море какви чаклит кејкс имаат... мамата нивна француска!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #34 на: 05 Јуни 2012, 13:58:27 pm »
Мене кроасаните ми беа врв, што и да јадев, на крај обавезно јадев уште по два кроасани.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #35 на: 05 Јуни 2012, 13:59:38 pm »
Kroasani imas vo slatka magija 99% original ko francuski.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5575
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #36 на: 05 Јуни 2012, 16:01:17 pm »
Исто ако возиш на плин, не смееш да влегуваш во гаражи (подземни, затворени, катни) забрането е и малку пумпи има со плин.

Обавезно МК знакче (со соодветна законска големина назад на колата). Елек внатре во кола... Ако имаш нова пластична дозвола немаш потреба од интернационална, на новите возачки испишано е на француски и англиски...

Мој совет е да пробаш француски специјалитети во фини ресторанчиња, патка au miel, полжави, foie gras, коњски стек... Единствена работа во која французите се неприкосновени тоа е храната. Нема да најдеш подобра храна, специјалитети и начин на исхрана од французите.

Кога ќе бараш ресторанче да ручаш, испред имаат сите објавено што е мени на денот, го нарекуваат формула и може да има неколку вида, прво јадење, второ јадење и десерт кафе. 99% од луѓето кога седнуваат да ручаат во 12 часот во ресторанче порачуваат мени на денот. Тоа е најдобра и најефтина варијанта. Ако нарачуваш ќе чекаш многу повеќе и ќе те кошта многу повеќе. Не одбирај многу многу туку препушти се на нивните готови мениа, нема да зажалиш.
A ima pravilo na koj del od kolata treba da bide MK to?
Kolkava e taa zakonska golemina?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 05 Јуни 2012, 16:54:18 pm »
Големка е, не се сеќавам точно побарај но не е како оние мали што ги имаат повеќето.

Најдобро ако не сакаш да лепиш, залепи на задно стакло од внатрешна страна со селотејп. Нема правило каде треба да стои, така мислам.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #38 на: 05 Јуни 2012, 20:44:07 pm »
Prasanje do tie sto bile,
Turi za niz Paris, kade bukiravte, ima lu nekoj site, i dali ima nekoja agencija kaj nas?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #39 на: 05 Јуни 2012, 21:18:49 pm »
Денде да разгледам дома, мислам дека имам налепница МК што се лепи на стакло позади :D
Не се познава многу а ако некој ти ја побара едноставно ке му ја покажеш и ке го напраиш будала :D
Ке ти пишам денес/утре дали имам. И обавезно земи една бела скроз со МК за резерва нека ти стои во кола... Да не ти јадат г**** европејциве :D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #40 на: 05 Јуни 2012, 21:41:40 pm »
Цени во Франција ти е ѓаол ипол све. Барем прв впечаток. Транспорт низ градот имаш со метро и со РЕР за надвор од метро. Така да воз те носи скоро секаде. Е сега со кола се оди ама како ќе се снајдеш со паркинг и колку ќе дадеш за истиот незнам. Црнци врие - стока по улица.

Во Виена си е милина за се, помало - постегнато градче. Цакум пакум - црнец чат-пат.

Во Будимпешта да поминеш на мостот и застани малце да се пољуљаш. :) Посебно ако е навечер. И ако застанувате поминете од слаткарницата Жербо. :) И пазете да не ве ограбат легално, со цени.

Имаш проблеми со Амди Бајрам? :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #41 на: 05 Јуни 2012, 21:57:08 pm »
Дени мрзи расисти, црнци и индијанци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #42 на: 05 Јуни 2012, 21:58:53 pm »
Бегај бе ја не сум расист ич, ама црнциве у Франција...неам коментар.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #43 на: 05 Јуни 2012, 22:05:02 pm »
Imam nekoi 4-5 nLepnici.
Mislam deka imam i od taa za vnatresno staklo.
Samo kaj mene se zatemneti staklata pa neznam dali ke se gleda.

A ako zalepam od.nadvor i podocna ja odlepam, dali ke se poznava?

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 05 Јуни 2012, 22:09:50 pm »
Imam nekoi 4-5 nLepnici.
Mislam deka imam i od taa za vnatresno staklo.
Samo kaj mene se zatemneti staklata pa neznam dali ke se gleda.

A ako zalepam od.nadvor i podocna ja odlepam, dali ke se poznava?

Абе само со прозирно селотејпче стави ја тие 3-4 дена и крај. Или барем имај ја во кола за ако те застанат ќе те тераат да ја лепиш.