Автор Тема: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња брзина при 120 км/h  (Прочитано 175825 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Тој е моторот, знам за спецификациите али изненадува ептен со одењето за таа коњажа. Во мерење на забрзување поставив видеа од вожњата и пишав таму дека тоа видео е снимано е во долништето на велешко брдо(на ЛП омиленото место) и дека затоа брзината е толкава, на рамно до кај 245 оди според брзиномерот преку сила. Иначе дали зошто е лесно количето, дали заради аеродинамиката но претерано добро оди за таа коњажа. Поставив и други видео таму кај што на велешко брдо во искачување испаѓа со 210+ на крајот.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
1.8 моторот беше достапен од 160 до 225 коња. Сигурен си дека е 160?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Па и јас тоа викам, за идењето - евидентно дека оди аутото, ама за коњажата малку повеќе оди ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
260 км/ч у Македонија ? ;D

ахам, вчера, на идење од Велес за Скопје, на таа џилитката после патарина ... 250 со 3-ца у кола ...  :) :) ;)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Од новите ТТ иња е, во тие 1.8TFSI само со 160кс одеше ко што знам така да нема шанси да е 225кс, 2.0 ТФСИ одеше во нив со 210кс како замена за 1.8Т со 225кс.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

ахам, вчера, на идење од Велес за Скопје, на таа џилитката после патарина ... 250 со 3-ца у кола ...  :) :) ;)

ало ќе ве пријавам у полиција!

кој сака да вози брзо нека си плати кругови на стаза или нека си купи плејстејшн!

Отсутен Tommy

• Легенда

ахам, вчера, на идење од Велес за Скопје, на таа џилитката после патарина ... 250 со 3-ца у кола ...  :) :) ;)

ало ќе ве пријавам у полиција!

кој сака да вози брзо нека си плати кругови на стаза или нека си купи плејстејшн!

Еве ти ја мојата табличка, KU-555-DD. Прекршокот е направен вчера околу 17:30 h ...

Пријави ги исто така и сите кои вртат без жмигавец, се престројуваат без жмигавец, паркираат непрописно ... и после со задоволство ке платам казна ...

Еве ти и доказ од колата за брзината ...

Сега, трк у полиција ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Па нели 260 бе? ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Сега, трк у полиција ...

Нема да ИДАМ во полиција, туку на имејл ќе им пратам линк до твојот пост.

Глеј да бидеш дома деновиве.

Шега на страна, не сте нормални волку што возите. Ај што ќе изгинете некаде - ќе изгинете. Ама што може и некој друг да го јаде ради вашата неодговорност - е тоа ме пизди ^!@%*&^!%@*!@%^

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Те пизди изгледа зошто неможеш и ти да возиш толку...

Ај за некој што прави вистински прекршок како поминување на Црвено, или газење пешак. Ама што кој таков ти згрешил некој што најпоштено си вози 180 на автопат...? Не разбирам. Уствари и реторичко е прашањето - зошто не постои одговор на истото.

Или застанување за да пројдел пешко на пешачки? Ви се молам! Поголема глупост е само статуата на Аце. Па уште 3 месеци дозвола што не сум прошуштил некој ДЕГЕН кој гледа дека идам со кола - и намерно трга да премине мочана улица. За него треба казна што ми ја загрозува безбедноста дур возам. Стоки усрани.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Tommy, какви гуми имаш?

Deni,... ај ништо батали

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
 Дени ти не си ја разбрал поентата на казните кај нас, те молам иди на перење мозок 4 саати сител и МТВ да глеаш! Поентата е за што поголема глупост да ти го учукаат 300 евра додека нивните партиски војничиња газат дедовци и не лежат ништо, црвено не постои и се паркираат во Арабеска до коњопој.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
^^ Фала, пријатно. Па нормално така, само ви вртам на друг начин. Може на вас тоа некои ви е смешно, но ова не е за смеење.

Отсутен Tommy

• Легенда
filipv, јас низ град ги почитувам сите собраќајни знаци ...
Пуштање на пешаци, на жолто застанувам дур сите брзаат да поминат, никогаш не сум нагазил да беснеам низ град ...

Видов на автопат прав пат, без ниту една кола, и да, нагазив ... И пак ке нагазам во истата ситуација ....
Ако таа шанса не ја искористам, џабе сум си купил спортска кола ...

Гумите ми се Мишелин, Пилот Спорт 2, со брзински индекс за до околу 250 км/h, 92 нешто беа

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
filipv, јас низ град ги почитувам сите собраќајни знаци ...
Пуштање на пешаци, на жолто застанувам дур сите брзаат да поминат, никогаш не сум нагазил да беснеам низ град ...

Видов на автопат прав пат, без ниту една кола, и да, нагазив ... И пак ке нагазам во истата ситуација ....
Ако таа шанса не ја искористам, џабе сум си купил спортска кола ...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need