Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1999075 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #7185 на: 03 Март 2017, 16:10:07 pm »
Kopj na forumov imase Barum?
Neka spodeli dali bucat mnogu i so kocenje na vlazno kako se.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #7186 на: 03 Март 2017, 22:37:34 pm »
Kopj na forumov imase Barum?
Neka spodeli dali bucat mnogu i so kocenje na vlazno kako se.
Јас имам на двете коли, и зимски и летни. Презадоволен сум и од двете. Не бучат и на влажно и снег никогаш не сум имал проблем.
Еднаш малце ми имаат зализгано на пешачки на тазе испрскано со она за прочистување воздух што прскаа зимно бреме, ама ништо страшно. Прашај во еурогума, даваат и попусти.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7187 на: 04 Март 2017, 00:53:27 am »
На пешачки и Гудијарка зализгува ..

Одлични се Барум, имам Bravuris 2 на 155 и никакви замерки до сега, пројдено негде 20 000 км ..

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #7188 на: 04 Март 2017, 07:29:34 am »
Od site navedeni Uniroyalot imaat najdobri komentari od sopstvenici.

Barumot se dobra cena i mi matat mozok.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #7189 на: 04 Март 2017, 12:29:36 pm »
Denes imav nekoj saat sloboden i bev niz grad pa otidov do skoro site prodavnici da gi vidam gumite i da slusnam nekoj sales speach ;D

Barumot uste novi mi izgledaa kako da nemaat dlaboka sara.
Tigarot mnogu plasticen interesna sara ali i samiot prodavac vo Olimpico mi kaza deka ke brka rab niz grad ali da ne ocekuvam performansi posebno za kocenje so nejze.
Bf Goodrich  uzasno grda sara deluva podobro od Tigarot i po ocenki i se Olimpico dava 2god garancija drugite 1 godina.
Uniroyalot mi dadoa extra cena vo Multibrand, 11400den sto e 1000den poevtino od Ceres i nekojsi 700 od E gumi i mislam deka za taa guma e epten dobra ponuda.

Se mislam pomegu Tigar i Uniroyal.

Tigar zaradi cena  ;D
Uniroyal zaradi reviews i dobar deal kako za takva guma i najvazno sto taman ke gi testiram kako ke bidat zasto posle i na Lancerot da gi kupam, taka da ke mu dojde kako test iako vo dve razlicni dimenzii razlicni ke bidat i svojstvata.
Mislam deka e dobar deal Uniroyalot zs za taa cena ima Bf Goodrich  Firestone  a premium modelite se od 3000 nagore razlika za set na gumi zboram.
Interesno sto site prodavaci (pa i tie sto ne gi prodavaat) gi znaat kako vrvni gumi za vlazni kolovozi.

Imam vreme za odluka do cetvrtok zs togas ke imam sloboden den za toa.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #7190 на: 04 Март 2017, 15:47:49 pm »
Multibrend imaat dobra cena i za Matador MP neznam koj, a moetk iskustvo vika deka Matador ne e voopshto losha guma. Vidi sto cena ke ti dadat i za niv.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7191 на: 04 Март 2017, 15:53:46 pm »
Земи си тигарки да чкрипат позабавно ќе ти биде за најмалце пари ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #7192 на: 04 Март 2017, 19:00:18 pm »
Abe jas retko ja vozam, zena mi ja vozi sekoj den, i bas me cu za Tigarkite deka ne kocele dobro koga zborev i mi vika aaaaa ne tie :D

Interesna rabota za ovie "concernive" kako Continental I Michelin sto gi poseduvaat poveketo budget brandovi, ko bozem ke spodeluvaat tehnologija i sl. a oni ustvari ista komponenta i ista sara t.e. ista guma ja prodavaat pod 3 razlicni brenda.
Tigar Prima ja najdov i kako Kormoran, i kako Riken, i normalno site Made in Serbia :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #7193 на: 04 Март 2017, 19:39:42 pm »
Денде, моментот со не кочеле добро е малце дискутабилен, така да не го земај здраво за готово, за намената што ги купуваш јас би ги зел најефтините, ептен му ја мислиш :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7194 на: 04 Март 2017, 20:11:31 pm »
Abe jas retko ja vozam, zena mi ja vozi sekoj den, i bas me cu za Tigarkite deka ne kocele dobro koga zborev i mi vika aaaaa ne tie :D

Interesna rabota za ovie "concernive" kako Continental I Michelin sto gi poseduvaat poveketo budget brandovi, ko bozem ke spodeluvaat tehnologija i sl. a oni ustvari ista komponenta i ista sara t.e. ista guma ja prodavaat pod 3 razlicni brenda.
Tigar Prima ja najdov i kako Kormoran, i kako Riken, i normalno site Made in Serbia :D

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #7195 на: 05 Март 2017, 21:55:47 pm »
Uniroyal i Tigar ne se sporeduvaat, osobeno na dozd. Vidi gi site testovi, Uniroyal se megju najdobrite na dozd, gubat na suvo. A Tigar (odnosno Kormoran i Riken, potpolno ista guma) ni na suvo, a kamo li na dozd.
Osven ako sakas da si pravi belja zenati so bliski kontakti so nekoj pred nea, zavisi kakov stil na vozenje ima :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7196 на: 05 Март 2017, 22:02:18 pm »
Osven ako sakas da si pravi belja zenati so bliski kontakti so nekoj pred nea, zavisi kakov stil na vozenje ima :)

Женско нема стил на возење. Она само жива да стигне на дестинацијата, а за колата не е битно. Жена ми за 10 километри ја ебе ламелата како јас за 20.000

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #7197 на: 05 Март 2017, 22:55:56 pm »
Moram da priznam deka zena mi ne pripaga na stereotipite.
Izbegnuva sahti niz ge-ge i dupki normalno so kuplungot vladee dobro sto e iznenaduvacki i sega u posledno vreme i si vozi normalno maski sto se vika koga se raboti za brzina, i zatoa koga cu za kocenje vika aaa ne tie gumi :)

Taka da Uniroyal ke  bide taman da vidam kakva guma e.

Samo da stigne sleperot  :)

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #7198 на: 05 Март 2017, 22:57:40 pm »
Uniroyal i Tigar ne se sporeduvaat, osobeno na dozd. Vidi gi site testovi, Uniroyal se megju najdobrite na dozd, gubat na suvo. A Tigar (odnosno Kormoran i Riken, potpolno ista guma) ni na suvo, a kamo li na dozd.
Може имаат иста шара. Може имаат иста земја на потекло. Но потполно различен квалитет. Тигар се прави во тигар фабрика со одлична контрола на квалитет. Голем плус се и искусни работници со надпросечни примања за србија итн итн. Не знам некој да се жали од нив, но од рикен таурус и слични понастрана

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #7199 на: 06 Март 2017, 09:43:35 am »
Има ли некој да сподели искуство со Toyo nanoenergy 3?

Sent from my iPhone using Tapatalk