Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2266580 пати)

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 271
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #11565 на: 26 Јули 2021, 00:01:05 am »

Ги купив сега за да ги монтирам за зимска сезона нормално

Druze prasanje do tebe zosto gi kupi sega koga e daleku zimata? Ima golemi popusti ili druga pricina?

Prasanje do site shto sledat ceni na gumive, vredi li vo sezona na letni gumi da se kupat zimski cisto finansiski, dali ovie popustive shto gi ima po reklamive se stvarno popusti ili koga ke dojde sezona na zimski gumi ke padnat cenite ushte poveke?

Sekako ke treba da zemam zimski gumi pa se mislam dali da pobrzam ako e sega cenata podobra ili da si chekam zima da dojde?

Ме заинтересира твоево прашање  па проверив за мојата димензија 175/65/R14
и зимските гуми кои ги купив во октомври 2020 се за околу 1 000 денари поефтини сега, иста продавница, ист производител/гума.
Така да сега е малку поефтино ама не очекувај некој чудесни попусти од нашиве продавници, во зависност од димензијата најмногу да е разликата 2 000 ден.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
« Одговори #11566 на: 26 Јули 2021, 00:11:08 am »

и зимските гуми кои ги купив во октомври 2020 се за околу 1 000 денари поефтини сега, иста продавница, ист производител/гума.
Така да сега е малку поефтино ама не очекувај некој чудесни попусти од нашиве продавници, во зависност од димензијата најмногу да е разликата 2 000 ден.

1000ka po guma za tie dimenzii i ne e mala cena .. a i opsto za bilo koja kola 1000-2000 denari po guma X4 gumi e 100tina evrikji popust...na nashive dushi napateni toa ne e mala para...a nishto ne menuva (vremenski gledano) dali ke gi kupam sega ili po 3 meseci ... (osven gnjavazata sam shto ke treba da si gi montiram koga ke dojde sezonata)

sega nekoj moze ke reche abe godina dena se stari stojani vo magacin...godina ne godina i onaka za 5-6 godini ke smenam kola taka da ke izvozat bez problem do togash

shto gumi zema i od koja prodavnica ako ne e tajna

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #11567 на: 26 Јули 2021, 08:52:24 am »
Со било кои ќе завршиш работа. Види ги Тигар/Рикен и Мататор. Повеќе од доволни ти се
Riken All Season?
Гледам имаат простојна сума 2200 по гума.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #11568 на: 26 Јули 2021, 08:57:52 am »
Со било кои ќе завршиш работа. Види ги Тигар/Рикен и Мататор. Повеќе од доволни ти се
Riken All Season?

Да Рикен/Тигар/Таурус е истата гума со различно име на производител, Мататор МП62 Ево и Сава АллВеатер провери ги. Нема потреба од друга поскапа гума за таа километража, а сите наброени се повеќе од пристојни гуми и било која ќе ти заврши работа. Види која ти е најефтина и достапна, зошто може да ја нема на лагер или се чека достава итн... Која ќе ја начекаш прва земај

edit> Немаш наведено која димензија ја бараш, ама вака од прво гледање од 2200 до 2500 ти Тигар, Сава и Матадор.
« Последно менување: 26 Јули 2021, 09:17:51 am Inter1 »

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 271
« Одговори #11569 на: 26 Јули 2021, 09:24:04 am »

1000ka po guma za tie dimenzii i ne e mala cena .. a i opsto za bilo koja kola 1000-2000 denari po guma X4 gumi e 100tina evrikji popust...na nashive dushi napateni toa ne e mala para...a nishto ne menuva (vremenski gledano) dali ke gi kupam sega ili po 3 meseci ... (osven gnjavazata sam shto ke treba da si gi montiram koga ke dojde sezonata)

sega nekoj moze ke reche abe godina dena se stari stojani vo magacin...godina ne godina i onaka za 5-6 godini ke smenam kola taka da ke izvozat bez problem do togash

shto gumi zema i od koja prodavnica ako ne e tajna

За 4  гуми правев муабет  не за една, иначе земав Nokian WR4 од kipigumi коишто изгледа се страна на Мотоцентар или фирма ќерка.

Отсутен Budweiser

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 108
  • Opel Astra H GTC
« Одговори #11570 на: 26 Јули 2021, 18:36:55 pm »

Druze prasanje do tebe zosto gi kupi sega koga e daleku zimata? Ima golemi popusti ili druga pricina?

Prasanje do site shto sledat ceni na gumive, vredi li vo sezona na letni gumi da se kupat zimski cisto finansiski, dali ovie popustive shto gi ima po reklamive se stvarno popusti ili koga ke dojde sezona na zimski gumi ke padnat cenite ushte poveke?

Епа вака
Имаше некој попуст точно,ама јас сакав на време да си се обезбедам со зимски гуми
зошто баш и немам некое слободно време па тогаш да мислам и да брзам да купувам
Сигурно и сам знаеш дека тогаш сите брзаат да купат гуми па и со самото тоа се ствара многу гужва

Sekako ke treba da zemam zimski gumi pa se mislam dali da pobrzam ako e sega cenata podobra ili da si chekam zima da dojde?

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #11571 на: 26 Јули 2021, 18:42:26 pm »
Riken All Season?

Да Рикен/Тигар/Таурус е истата гума со различно име на производител, Мататор МП62 Ево и Сава АллВеатер провери ги. Нема потреба од друга поскапа гума за таа километража, а сите наброени се повеќе од пристојни гуми и било која ќе ти заврши работа. Види која ти е најефтина и достапна, зошто може да ја нема на лагер или се чека достава итн... Која ќе ја начекаш прва земај

edit> Немаш наведено која димензија ја бараш, ама вака од прво гледање од 2200 до 2500 ти Тигар, Сава и Матадор.
185-60-14

Отсутен Budweiser

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra H GTC
« Одговори #11572 на: 26 Јули 2021, 18:45:01 pm »

Па не би требало да има некоја голема промена во цената
Можеш ако сакаш и нормално ако можеш сега да си ги купиш и да ги монтираш на бандаж и балансираш нормално ако имаш втор пар бандажи
И втора причина поради која мислам дека сега треба да си купиш
е за да избегнеш гужви за монтажа кога ќе дојде време за тоа

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #11573 на: 26 Јули 2021, 19:03:15 pm »
@AlexAl1en како што ти пишав, земај тигар, матадор или сава. бест бај за твои потреби. сите се солидни гуми од 2200-2500 ден. Прва која ќе ти дојде земај ја

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #11574 на: 26 Јули 2021, 19:13:33 pm »
@AlexAl1en како што ти пишав, земај тигар, матадор или сава. бест бај за твои потреби. сите се солидни гуми од 2200-2500 ден. Прва која ќе ти дојде земај ја
Матадор каде може да се најде освен онлајн?

Отсутен Budweiser

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra H GTC
« Одговори #11575 на: 26 Јули 2021, 21:26:53 pm »

Имаш во мултибренд кај Окта бензинската Раде Кончар
Солидни гуми со океј цена

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #11576 на: 26 Јули 2021, 21:30:27 pm »

Имаш во мултибренд кај Окта бензинската Раде Кончар
Солидни гуми со океј цена

Сетете се само на сликата од Мултибренд прво и очи шеснајсе отворени :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #11577 на: 27 Јули 2021, 16:58:34 pm »
Koja e taa slika?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.