Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1994252 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #10335 на: 23 Јули 2020, 10:10:46 am »
Не гледам ништо лошо да се препорача нормална туринг гума како Вентус Прајм 3 наместо Сава УХП која има друга намена, а особено на автомобил како Opel Astra J.
Апсолутно се сложувам.

Муабетот погоре е за ова :

Не знам зошто земате спортски гуми кога на пат важат сообраќајни правила и прописи. Освен ако не сакате да се залетувате во кривини со поголеми брзини, што никој не го препорачува.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10336 на: 23 Јули 2020, 10:28:08 am »
@Bokica, регистрираш "самонегации" без да го следиш контекстот на муабетот ;D
Имаш чудна перцепција :)

Околу тоа што го кажа Вандекс имаш простор за дискусија без да ја префрлуваш дискусијата на друго поле како казни и останато.

Имам еден пријател кој исто така се оштреше да купи "спорцки" гуми за на Југото, а сирот тој си возеше максимум 100тка на автопат ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10337 на: 23 Јули 2020, 10:36:49 am »
100-ка у Југо е као 300 у Мерцедес.

Турбуленции, сине!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #10338 на: 23 Јули 2020, 10:59:14 am »
Кое е тоа Југо што крева 100ка?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #10339 на: 23 Јули 2020, 11:02:46 am »
Primer voa, bez problem 100ka
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2974356

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #10340 на: 23 Јули 2020, 11:12:01 am »
Кое е тоа Југо што крева 100ка?

Изгледа слабо имате возено Југовци..
New blood of old school

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #10341 на: 23 Јули 2020, 12:54:58 pm »
156km/h имам возено Југо мерено паралелно со друга кола на автопат. Го возев брзо за помалку да го туркам :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #10342 на: 23 Јули 2020, 13:04:22 pm »
Има бе и јас сум возел 160 ако не лажеше километражот од оваа последната серија 2008 мислам, оса беше моторот а и ново гланц тогаш, мислам дека од пежо некое ставаа 1.1i мотор
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #10343 на: 23 Јули 2020, 13:12:55 pm »
Koga go vozev spacekot na tatko mi dignav 110 km na udolnica i povolen veter u grb :)
E toa bese kola, 425 kubika bokser so 16ks. Uljeto iskoristeno od finatot 1500 go tocevme u spacekot, odnosno samo doruravme.
I taka istera 300.000 km. Ke terase uste ama mi napraia totalka letav 11 metara od bocen udar.

A toa bea i gumi, se sekavam fabrickite Michelin isteraa 100.000 km...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #10344 на: 23 Јули 2020, 13:39:55 pm »
Југо Корал 60 со 1,1 мотор 1990 година идеше максимум до 140, пробано еднаш или двапати во 9 години колку го имав, едноставно да видам колку може, инаку најубава вожња имаше на 110-120 (на отворено зборувам).  Спомени, спомени, мал сервис 800 денари, половен мотор 80-100 евра, како сега мал сервис што кошта на поновите коли  :)

Едит: Желба ми беше 65 со 1,3 мотор, ајде може едно вакво кабрио еден ден  8)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10345 на: 23 Јули 2020, 13:55:14 pm »
Моето беше круг ипол спуштено и се осеќав многу посигурно на 120/130 од i10kata на иста брзина.
160 го имав дигнато највеќе, се тркавме со едно Поло на враќање од Охрид. Го изедов ;D

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #10346 на: 23 Јули 2020, 16:21:57 pm »
Ја просто не верувам дека ти веруваш дека моќните мотори во автомобилите ,не се наменети и за крајна брзина.

Бравос, сам себе си си се негираше ;D
Значи
Не знам зошто земате спортски гуми кога на пат важат сообраќајни правила и прописи. Освен ако не сакате да се залетувате во кривини со поголеми брзини, што никој не го препорачува.

Тебе те мачи прашањето зашто луѓево земаат гуми со спортски перформанси кога си има сообраќајни прописи, а во очаен обид да ми одговориш на мојот пример / прашање, ти ми посочуваш коли што имаат лимитирана брзина на 250 км/х

Или како овој мерцедес со макс.брзина од 250кмс и 450кс:
https://www.car.info/en-se/mercedes-benz/s-class/s-500-4matic-coupe-6715642/specs

Провери уште еднаш па дури и со 500кс, дали сите тие коли се наменети да имаат што поголема крајна брзина или имаат иста како многу други?
https://en.wikipedia.org/wiki/Range_Rover_(L405)

Wait, what ?
Нема ни да се обидам да ти одговорам на ова ;D

Рејнџ Ровер се ужива и со 3.0 дизел и со 5.0 бензин - исто е , ама не е исто. Али остај ги бе будали се - правеле толку мотори за џабе...коа сите коли се наменети да идат исто ;D ;D ;D

Многу лош обид да се правиш паметен за автомобилизам, на форум за коли.
Си има парични глоби за тие што не ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.
Си има автомобили за сечиј џеб и за сечија потреба / вкус.
Си има исто така и гуми за сечиј џеб и намена.
Прво многу си хаотичен во пишување!
Второ, каде е негацијата за Опел Астра? Ти изгледа воопшто не следиш што пишувам.  :-[
Што имаат врска коњските сили во твојот муабет колку само да испаднеш „попаметен“ и демек некој друг тресе глупости? Бре! Прочитај уште еднаш убаво уште од претходната страна.

За на крајот да го пишеш истото:
Не гледам ништо лошо да се препорача нормална туринг гума како Вентус Прајм 3 наместо Сава УХП која има друга намена, а особено на автомобил како Opel Astra J.
Апсолутно се сложувам.
Ама демек од тебе било да било пишано? Ај ве молам пораснете...  ;D

@Bokica, регистрираш "самонегации" без да го следиш контекстот на муабетот ;D
Имаш чудна перцепција :)

Околу тоа што го кажа Вандекс имаш простор за дискусија без да ја префрлуваш дискусијата на друго поле како казни и останато.

Имам еден пријател кој исто така се оштреше да купи "спорцки" гуми за на Југото, а сирот тој си возеше максимум 100тка на автопат ;D

@Bokica молимте читај што пишуваат и другите. :-[
Не се фаќајте за кс, читајте за која кола пишуваме. Што ќе ти се спортски гуми за неа? Ќе леташ во кривини? Само пари ќе фрлаш за арч. Кога ти ќе возиш Астра купи си спортски и терај со нив до каде што ќе тераш. И сега пак ќе се фатиш за кс? Ајде терајте инает. ;D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #10347 на: 23 Јули 2020, 22:59:07 pm »

Го пратам контекстот на муабетот. Членот си се одлучи за сава УХП гуми а не за туринг, па ти видно потресен, во постот подоле ги тангираш сите потенцијални купци на спортски гуми.
Не знам што очекуваш, ваљда да се сложат сите со тебе.

Ја не препорачав ниту една гума, туку се сложив со членот дека нема ништо лошо да се препорача туринг гума, па така да незнам како тоа "демек од мене било пишано". Ама добро најдобра одбрана е нападот нели ;D

Ја напуштам дискусијава, а ти слободно можеш да го однесеш муабетот у насока која тебе највеќе би ти одговарала, дали тоа било за рејнџови, или пак мерцедеси со 400 кс, па после тоа како кс немаат вркса, си знаеш ти , да не ти давам идеи ;D

Over and out.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #10348 на: 23 Јули 2020, 23:08:01 pm »
Абе каква Сава, какви УХП, фрлате пари само.

На баџанакот кумашинот брат му, на Џипот вози некои не многу познат бренд, вика какви Континенатл, какви Мишелин, колава боље држи со овие, на велешко 190 тера нагоре на дожд, неќе да чуе да пролизга:

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10349 на: 23 Јули 2020, 23:22:32 pm »
Како се погодивте цинцари бе па и од двете страни хахаха