Интересно што се спомна Церес, понеделникот бев кај нив да ми ги монтираат летните гуми. Без срам ќе признаам дека се исциганчив за тие 400 денари што е поевтино кај нив.
Стигам таму, каснам 15 минути ко идиот, тој љангарот од шеф или што и да е заедно со група избеглици од геријатрија одма ми се нафрлаат „ааааа не може тоа така, касниш, касниш, како така сега?“.
- Добро, извинете, стварно каснам, нема збор. Како да правиме сега?
И стварно ми беше шубе шо каснев, јебига, дури се воздржав да не му ги откорнам вилиците на еден стар прдеж таму што инсистираше дека треба да частам кафе пошо сум каснел. Патем, старецов беше некој муштерија, а ја првпат у живот го глеам, така да дефинитивно немаше основ да бара кафе, матер му ебам стара. Шефов или шта год продужуе:
- Еее касниш, пеналче ти е тоа, пенал пенал, не може да касниш, П Е Н А Л Ч Е.
Ет дис поинт ми дое преку кур, му викам „Ајде бе, кај сакаш да ги го дадам пеналот?“
- Абе се шалиме ние, ха ха, ајде почекај, пуши си.
Пола саат подоцна си идам со намонтирани гуми, идам на Макпетрол, притисок на предните 4,3~4,5, задните 2,1 а прописен притисок 1,9 бара. И сега се мислам балансирањето колку е добро, за чудо немам осетено тресење, ама не сум ни возел на отворено.