Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1843788 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #6015 на: 19 Февруари 2016, 15:23:22 pm »
Подобро види на интернет мислења, туке нема никој релевантно искуство со тие гуми.
Би требало да се ефтини слабо-квалитетни гуми со подпросечни перформанси, ако се земе во обзир класата на производителот. Но сепак провери повеќе информации онлајн.
Jas ne sum relevanten?  ;D ovie mi se vtori sportiva Gumi koi sum gi stavil Novi na Moe vozilo I mozam xa kazam deja se odlicni.Potocno od predhodnite sum prezadovolen a od ovie Sega ke vidime ponatamu.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6016 на: 19 Февруари 2016, 15:54:32 pm »
Па ти поише возиш камион, шо се разбираш ти во гуми од коли, башка си само еден на форумот. Не е тоа репрезентативен примерок :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6017 на: 19 Февруари 2016, 17:56:34 pm »
...а Џонтра важи како за двајца минимум, па сеа...

Башка и вака претставителен е...

:)

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #6018 на: 20 Февруари 2016, 19:06:44 pm »
Има некаде акција за промена на гуми?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6019 на: 20 Февруари 2016, 20:00:22 pm »
ако имаш спремно гуми на бандажи и ако ти е само за промена, во Stop&Go зимаат 50вче од тркало (така ми беше кажано). :D

btw, кога сум кај Stop&Go, да го споделам моето лошо искуство со нив денес.

Ги контактирав пред некој ден во врска со гуми. Фино и културно пишано кои димензии и кои гуми точно ме интересираат. Си добив одговор, со цени и со фини и детални информации. ОК, супер. Идам денес, со цел да купам гуми, конкретно се работеше за GoodYear Efficient Grip Performance - 2 комада и GoodYear Efficient Grip Compact - 4 комада. Идам, на шалтер, убава консултација, цени, плаќам у кеш околу 21 000 денари. И време е за монтажа. Носат момците 4 гуми (од овие Compact), сите 4 различни. една произведена 0414 - Made in Turkey, друга произведена 0615 - Made in Turkey, другите две произведени во Poland со датум 0915 и 1215. Сите 4 различни. Фино убаво го забележувам ова и ургирам дур сум уште тука, дека сакам сите 4 да се исти. Еден од монтерите (магационерите), ми вика дека нема други тие се. Викам во тој случај, очекувам корекција во цена или да ми ги вратите назад парите. Истиот тип, расположен да ми ги ували гумите, почнува да ме убедува дека датумот на производство нема никаква врска, гумите се НОВИ. му го напоменувам фактот, дека знам како се чуваат гуми на нашите простори, и дека знам колку од прилика трае гумата. У тој момент другиот од монтерите, улетува со повишен тон со зборови од типот ВИЕ МНОГУ СЕ ПРАВИТЕ ПАМЕТНИ... му воочив, дека во Макпетрол, со секоја година старост плус на гумата, цената паѓа за одреден процент, на кое добив реплика дека ЛАЖАМ. му понудив на чоекот, да дојде со мене да го уверам во веродостојноста на фактот што му го кажав. мрчејќи, почна да лупа врати и ја напушти просторијата. си ги земав парите назад, и не верувам дека некогаш ќе стапнам повторно кај нив.

може на некој му е сосем небитно ова, го споделувам само како искуство, да си отворите убаво очи. :D
« Последно менување: 20 Февруари 2016, 20:09:31 pm KaZaN »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #6020 на: 20 Февруари 2016, 20:14:47 pm »
Многу е битно човек во секоја област да има познавање за да не му го начукаат со се јајца.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #6021 на: 20 Февруари 2016, 20:36:33 pm »
Казан, секаде е сега така, летните гуми допрва ќе почнат да стигаат. Тоа им се останати од претходната 2015 сезона сите. Во стоп го се обично фини, не знам дали бил тој Маријан на смена ќелавиот тој им е шеф и е сосема коректен со муштерии.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6022 на: 20 Февруари 2016, 20:41:08 pm »
Кога човек има познавање од секоја област го нарекуваат погрдно и го дупат без исклучок.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #6023 на: 20 Февруари 2016, 20:43:19 pm »
Кога човек има познавање од секоја област го нарекуваат погрдно и го дупат без исклучок.

Горе кој кого издупил Казам или Стоп и Го?

Дај не го тупи за глупости колку да се бројат постовите.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #6024 на: 20 Февруари 2016, 20:47:51 pm »
ако имаш спремно гуми на бандажи и ако ти е само за промена, во Stop&Go зимаат 50вче од тркало (така ми беше кажано). :D

btw, кога сум кај Stop&Go, да го споделам моето лошо искуство со нив денес.

Ги контактирав пред некој ден во врска со гуми. Фино и културно пишано кои димензии и кои гуми точно ме интересираат. Си добив одговор, со цени и со фини и детални информации. ОК, супер. Идам денес, со цел да купам гуми, конкретно се работеше за GoodYear Efficient Grip Performance - 2 комада и GoodYear Efficient Grip Compact - 4 комада. Идам, на шалтер, убава консултација, цени, плаќам у кеш околу 21 000 денари. И време е за монтажа. Носат момците 4 гуми (од овие Compact), сите 4 различни. една произведена 0414 - Made in Turkey, друга произведена 0615 - Made in Turkey, другите две произведени во Poland со датум 0915 и 1215. Сите 4 различни. Фино убаво го забележувам ова и ургирам дур сум уште тука, дека сакам сите 4 да се исти. Еден од монтерите (магационерите), ми вика дека нема други тие се. Викам во тој случај, очекувам корекција во цена или да ми ги вратите назад парите. Истиот тип, расположен да ми ги ували гумите, почнува да ме убедува дека датумот на производство нема никаква врска, гумите се НОВИ. му го напоменувам фактот, дека знам како се чуваат гуми на нашите простори, и дека знам колку од прилика трае гумата. У тој момент другиот од монтерите, улетува со повишен тон со зборови од типот ВИЕ МНОГУ СЕ ПРАВИТЕ ПАМЕТНИ... му воочив, дека во Макпетрол, со секоја година старост плус на гумата, цената паѓа за одреден процент, на кое добив реплика дека ЛАЖАМ. му понудив на чоекот, да дојде со мене да го уверам во веродостојноста на фактот што му го кажав. мрчејќи, почна да лупа врати и ја напушти просторијата. си ги земав парите назад, и не верувам дека некогаш ќе стапнам повторно кај нив.

може на некој му е сосем небитно ова, го споделувам само како искуство, да си отворите убаво очи. :D
na 'vie mnogu se pravite pametni' iskacam od dukjan. pa use i povisen ton?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3281
« Одговори #6025 на: 20 Февруари 2016, 20:50:30 pm »
Казан си ги земал парите и си заминал. Си купил гуми од друго место. Не ќе да е заебан тој во случајов. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6026 на: 20 Февруари 2016, 20:53:21 pm »
Многу јасно.
Тиквариве по продавнициве нели сфаќаат дека немаат никакво право и изгледаат ултра-глупо кога пробуваат да те „учат“ на лице место? Океј е да се даваат информации, ама не и да се настојува и да се лаже. Ехее колку пати само сум ги едуцирал на лице место кога ќе сум влезел во Нептун или Техномаркет.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6027 на: 20 Февруари 2016, 20:57:54 pm »
Казан, секаде е сега така, летните гуми допрва ќе почнат да стигаат. Тоа им се останати од претходната 2015 сезона сите. Во стоп го се обично фини, не знам дали бил тој Маријан на смена ќелавиот тој им е шеф и е сосема коректен со муштерии.
абе знам дека е така, свесен сум. Само да ме "учи" некој и да ме убедува е крајно дрско и безобразно. Иначе, кога ги зимав зимските за матизот бев крајно задоволен, па водејќи се по тоа искуство ми беа и сега прв избор... Ама се разочарав...

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8784
  • Пичлеме
« Одговори #6028 на: 20 Февруари 2016, 21:04:56 pm »
Шо збораш беееее?! Смотан ниеден нидва, не знам кој адекватен погрден збор да употребам на ова ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #6029 на: 20 Февруари 2016, 21:07:40 pm »
абе знам дека е така, свесен сум. Само да ме "учи" некој и да ме убедува е крајно дрско и безобразно. Иначе, кога ги зимав зимските за матизот бев крајно задоволен, па водејќи се по тоа искуство ми беа и сега прв избор... Ама се разочара...
Ахаххахахахахах да те учи? Ахахаххахахаххаха па они 2.0 (и сите други до душе) пумпаат на фиеста, на МЛ и на РС6.