Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Зато мене ми тресела нешто
Цитат: n1kola на 28 Јули 2015, 18:21:34 pmЗато мене ми тресела нешто Одличен избор на зимска гума за на +40!Што мака видела за вака да се деформира?
Цитат: Диневски на 22 Јули 2015, 10:28:31 am@civikom а си го врати ли ддв-то ? По добра цена си ги земал. НЕ го вратив(не ни прашав дали може да се врати на монтирани гуми ) старите со 3мм шара поклон им ги оставив
@civikom а си го врати ли ддв-то ? По добра цена си ги земал.
When you install wider tires without changing anything else, the size of the tire's contact patch (i.e., the rubber touching asphalt) stays relatively constant. That size is based on a tire's overall diameter, inflation pressure, and the weight acting on it. Installing fatter tires widens the patch, but it also shortens it front-to-back. Because of this, cornering gains can be offset by diminished straight-line traction, including braking and hydroplaning resistance. The increased mass and friction can also translate to slower lap times and a drop in fuel economy.