Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1993593 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4065 на: 27 Август 2014, 22:09:03 pm »
@volvo
Не ме интересираат мислења од луѓе по светов. Ме интересираат конкретни наши купувачи и корисници.
Прво гумите не се од иста фабрика и не се наменети за ист пазар, а друго улиците се како небо и земја различни :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4066 на: 27 Август 2014, 22:36:15 pm »
SaleSK, мислам дека такви вози Note-от на моите. и ми се чини дека и димензијата е таа. Не можам да проверам сега, во Дојран е Нисанот, ама воглавно, ако е таа гума, прилично е тивка и удобна. Добро се однесува во сите услови, нема екстремни изненадувања, од типот да не чини на дожд или да цвичи на вруќ асфалт... се` на се` солидна за тој тип на возило. Се надевам дека е истат гума, ама ќе мораш да причекаш да проверам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4067 на: 27 Август 2014, 22:42:12 pm »
провери Симо, не не заборавај, не само Сале, и мене ме интересира..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4068 на: 27 Август 2014, 22:43:36 pm »
Важи, утре ќе прашам, ако не, ќе кажам што гуми вози :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4069 на: 27 Август 2014, 22:59:39 pm »
Благодарим.
Инаку добив исто така и пофални зборови за истата гума и од друг корисник, ги вози на Алфа и се пофали дека возењето било навистина удобно, одлично држење.
Е сега јас сум имал искуство со Ханкок, но рецимо првите година две максимум три се ОК, а потоа како нагло да окрутуваат...
Можеби ми е сугестивно, не стануваше збор за прајм2, туку за Оптимо некој си, но...
Затоа и прашувам некој со лично искуство :)
А и многу многу добра цена добив за оваа димензија во Стоп и Оди :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4070 на: 27 Август 2014, 23:01:48 pm »
Јас најверојатно од Екупи ќе ги земам, ми одговара затоа што може на рати без камата, да не си затварам кеш за џабе, 2 години се ок, околу 40 000км се тоа, јас имам и зимен комплет за таа кола па верувам дека ќе издржат и година дена плус

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #4071 на: 27 Август 2014, 23:07:51 pm »
Благодарим.
Инаку добив исто така и пофални зборови за истата гума и од друг корисник, ги вози на Алфа и се пофали дека возењето било навистина удобно, одлично држење.
Е сега јас сум имал искуство со Ханкок, но рецимо првите година две максимум три се ОК, а потоа како нагло да окрутуваат...
Можеби ми е сугестивно, не стануваше збор за прајм2, туку за Оптимо некој си, но...
Затоа и прашувам некој со лично искуство :)
А и многу многу добра цена добив за оваа димензија во Стоп и Оди :)

Оптимо имаат мнооогу подобри критики од Вентус приме 2.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #4072 на: 28 Август 2014, 12:29:46 pm »
Во план сум да зимам гуми е сеа ме интересира како се покажани dayton или nexen некој искуство? :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4073 на: 28 Август 2014, 15:50:22 pm »
Подобро стави помал бандаж него ли да го ризикуваш својот живот и животот на другите со тоа што ќе возиш пластика.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4074 на: 28 Август 2014, 20:01:33 pm »
Случајно видов дека со стопанска можам да платам на рати без камата и во мотоцентар, ги имаат во понуда Нокиан лајн за 3890ден, шти би дошло исто слично со цена како и хенкок... јас би одел на нокиан, ќе поминам утре да резервирам 4 броја и термин за сабота да ги наместам. Друго што сакам да прашам, кога веќе ќе ги мењам таму, имате ли искуство со центрирање предница кај нив или да ја носам на друго место?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #4075 на: 28 Август 2014, 20:07:18 pm »
За центрирање однеси ја во Сервис Мето, јас имам позитивно искуство со нив, а и другите по форумов, а и нова апаратура имале сега. Се наоѓа позади Пелагонија студентскиот, по улицата со коцки до Рептил маркетот. И барај ме после да ја пробаме со новиве гуми како што треба на Ск-Ве :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4076 на: 28 Август 2014, 20:11:05 pm »
Тест според страницата дадена погоре

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Line.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Ventus-Prime2.htm

и според коментарите корисниците се задоволни, така да мој конечен избор ќе биде Нокиан-от

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4077 на: 28 Август 2014, 21:34:27 pm »
A цената? Разликата во цена мислам?
Што знам, таксистиве ги возат нокианот, и по нивните коментари не се воопшто задоволни. Зимските премногу гу фалат, летните ич...
Затоа и го покренав прашањето за Прајм 2-ка.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4078 на: 28 Август 2014, 21:36:57 pm »
Такви Нокиан ставив на Полото. Многу тивко возење имаат и како да имам впечаток на lower rolling resistance, ама веројатно тоа е сугестивно. Јас сум генерално задоволен иако немам поголема километража со полото во последно време.

@Sale, таксистите не ги гледај како релевантен фактор. 10 таксисти да прашаш 10 различни контрадикторни одговори ќе добиеш.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4079 на: 28 Август 2014, 21:39:38 pm »
Јас ставав на мерцедес Ц220 во мај годинава нокиан во мото центар, околу 20 000ден беа со подарок таблет, мислам дека се истиве, ние поминавме малку со нив, околу 500км затоа што колата се продаде недела дена после монтажата... за тие 500км не се покажаа лошо, беа доста тивки при возење, ако ти се чека јас ќе ги ставам сабота па ќе ти пишам дали сум се заебал или не :))))