На свадбата на братучетка ми што се одржа во Прилеп, се возиме од Крушево до Прилеп... Ние во Хјундаи Пони, братучед ми во Голф 3 и вујко ми во Тојота Корола... Королата беше прва, после неа Голфот, па ние во Понито позади Голфот... Возат 100ка цело време, Голфот малце блиску возеше позади Королата. Пред Королата излезе трактор или комбајн, не знам точно не заприметив. Значи прав пат кај што се вози 100 км на час, искачаат луѓе со земјоделски возила, кои потоа се влечат цело време...
Королата нагло закочи, Голфот позади неа исто... Королата без проблем застана а додека Голфот 20-30 метри се лизгаше... Како возиме ние позади голфот, гледаме еден облак бел дим од гумите... Мислев ќе се истумба... Едвај застана позади Королата, ја поткачи малце од позади, а куката од Королата влезе испод шините од браникот на Голфот. Пола саат се мачеа да ги откачат колите.
Идам ја до Голфот, му ги гледам гумите... ЌЕЛАВИ. Ејј. Дали 2-3мм имаше шара еј... Хаос. Му реков на братучед ми: Што е со ќелавиве гуми ?
Само ги погледна и ништо не рече......
Се излизга исто како на гифов од Фило. Додека тој на ќошот што е, што се тргна, беше королата.