Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2004833 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9245
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #14070 на: 03 Октомври 2025, 05:22:47 am »
Hankook e daleku odish nakaj Sranje guma
Isto i Laufen e daleku od sranje guma

Definirajte shto e sranje guma pa da sporedime

Со ниедна од спомнативе гуми не сум имал искуство дали се срање или не се, така да мојот коментар не е дали споменатите се во таа категорија. Коментарот е дека за срање евтини гуми има добар пазар, а со тоа и производители што добро ќе живеат од такви производи.

За мене дефиниција на срање гума е „Гума што ќе те изненади непријатно (и веројатно ќе направиш беља) во критичен момент во рамките на очекуваниот животн век“. Дали се пропусти во структурата на самата гума или материјалот од кои се изработени, дали се губи својство со тек на време или се од мајка така создадени не е битно.

Од срање гуми сум имал само искуство со Michelin Energy Saver, и претходно едни руски со кои дојде Самарата на татко ми кои не се абеа само се искривуваа.

Da te ispravam nezgodnata situacija za gumite ja pravish ti a ne gumite.

Jas imav fabricki na Citronot energy saver absolutely nikakva zabeleahka nemam, eve gi vo garaza posle preku 40k km izvozeni planiram da gi prodadam na nekoj so vozi niz grad, veke ne se za otvoreno posebno ako ima dozd ama za niz grad ke teraat ushte 4/5mm dlabocina na sara imase koga gi smeniv

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4015
« Одговори #14071 на: 03 Октомври 2025, 06:49:20 am »

Da te ispravam nezgodnata situacija za gumite ja pravish ti a ne gumite.

Jas imav fabricki na Citronot energy saver absolutely nikakva zabeleahka nemam, eve gi vo garaza posle preku 40k km izvozeni planiram da gi prodadam na nekoj so vozi niz grad, veke ne se za otvoreno posebno ako ima dozd ama za niz grad ke teraat ushte 4/5mm dlabocina na sara imase koga gi smeniv

Да те исправам, безбеднста во собраќајот ја чинат системи кои ќе ти го спасат газот кога ќе згрешиш или кога некој лудак пред тебе ќе направи грешка. Ова што ти го опиша е баш дефиниција за срање гума во моите критериуми.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9245
« Одговори #14072 на: 03 Октомври 2025, 11:37:25 am »
Ok taka neka bide, kupi si Premium i gas do daska.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14744
« Одговори #14073 на: 03 Октомври 2025, 15:56:50 pm »
Јас решив на пролет и така ќе менувам гуми, ќе треба прво бандаши да најдам 18-ки и ќе и ставиме салам патичиња :D

Уште не сум продаден на филмот за all season, татко ми е задоволен, ама татко ми на автопат вози со 100-ка, така што не ми е меродавен за „како држи“, а го немам чапнато јас Рапидот да го пробам на дожд, снег, Сонце.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 358
« Одговори #14074 на: 03 Октомври 2025, 16:00:17 pm »
Јас решив на пролет и така ќе менувам гуми, ќе треба прво бандаши да најдам 18-ки и ќе и ставиме салам патичиња :D

Уште не сум продаден на филмот за all season, татко ми е задоволен, ама татко ми на автопат вози со 100-ка, така што не ми е меродавен за „како држи“, а го немам чапнато јас Рапидот да го пробам на дожд, снег, Сонце.

Јас возам побрзо со all season. Единствено не можам да ти кажам искуство за снег, дека уште не сум успеал да ги извозам. За суво и мокро терај колку сакаш.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #14075 на: 03 Октомври 2025, 19:03:14 pm »
Истерав јас две две саглам зимувања со олсизон, на Шкодата. Едно на Коапаоник и едно на Алпи. И пак ќе купам ол сизон само сега се мислам да сменам на ГудЈеар да се префрлам ико со Континенталкиве сосема сум задоволен. А и претходно два пати со Волвото во Бугарија одев исто со ол сизон. Ко што замишља @MarceCvarce најчесто гас до даска возам, и ако тоа не ми е доста гасам светла навечер.

Отсутен sasemkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #14076 на: 03 Октомври 2025, 20:02:02 pm »
kleber quadraxer 3  искуство all season дали се добри?

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1866
« Одговори #14077 на: 03 Октомври 2025, 23:30:29 pm »
kleber quadraxer 3  искуство all season дали се добри?
https://youtu.be/_WjdyOrJGbc.

Повели тест на најновите целосезонски гуми за оваа сезона. Од мене топла препорака за Continental AllSeasonContact 2, 4.000км досега од јули, јас сум многу задоволен!

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #14078 на: 04 Октомври 2025, 07:46:06 am »
Кај мене 3 сезона се, и одлично се покажаа континенталот. Поминав повеќе од 60к со нив.