Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: MarceCvarce на 01 Октомври 2025, 20:35:50 pmHankook e daleku odish nakaj Sranje gumaIsto i Laufen e daleku od sranje gumaDefinirajte shto e sranje guma pa da sporedimeСо ниедна од спомнативе гуми не сум имал искуство дали се срање или не се, така да мојот коментар не е дали споменатите се во таа категорија. Коментарот е дека за срање евтини гуми има добар пазар, а со тоа и производители што добро ќе живеат од такви производи. За мене дефиниција на срање гума е „Гума што ќе те изненади непријатно (и веројатно ќе направиш беља) во критичен момент во рамките на очекуваниот животн век“. Дали се пропусти во структурата на самата гума или материјалот од кои се изработени, дали се губи својство со тек на време или се од мајка така создадени не е битно. Од срање гуми сум имал само искуство со Michelin Energy Saver, и претходно едни руски со кои дојде Самарата на татко ми кои не се абеа само се искривуваа.
Hankook e daleku odish nakaj Sranje gumaIsto i Laufen e daleku od sranje gumaDefinirajte shto e sranje guma pa da sporedime
Da te ispravam nezgodnata situacija za gumite ja pravish ti a ne gumite.Jas imav fabricki na Citronot energy saver absolutely nikakva zabeleahka nemam, eve gi vo garaza posle preku 40k km izvozeni planiram da gi prodadam na nekoj so vozi niz grad, veke ne se za otvoreno posebno ako ima dozd ama za niz grad ke teraat ushte 4/5mm dlabocina na sara imase koga gi smeniv
Јас решив на пролет и така ќе менувам гуми, ќе треба прво бандаши да најдам 18-ки и ќе и ставиме салам патичиња Уште не сум продаден на филмот за all season, татко ми е задоволен, ама татко ми на автопат вози со 100-ка, така што не ми е меродавен за „како држи“, а го немам чапнато јас Рапидот да го пробам на дожд, снег, Сонце.
kleber quadraxer 3 искуство all season дали се добри?
Мислење за Петлас гуми 4 сезонски? Дали има некој искуство со такви? Од она што можев да најдам на форумов, за зимски се пишува дека во глобала се солидни, меѓутоа мене ме интересира за 4 сезонска гума.