Автор Тема: Вадење на налепници од кола, совети кај да ги извадам ...  (Прочитано 12598 пати)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
Се работи за Форд Ка на братучедка ми и колата е земена со налепници, ме интересира ваш совет  кај да идам да ги извадам без да има било какви флеки, и ме интересира цена за затемнување на стакла колку би била од прилика:) Еве некои слики од колата

Однапред фала :)
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
За фолии ги препорачувам VAN Johnson, они ми лепеа мене на колата, а и на уште пар коли во фамилија. Пријатели ни се на форумот, погледни кај нив. Би требало они да можат да ти ги извадат налепниците без проблем, имаат фенови индустриски ако треба да се загрее.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Провери кај што рече Зеро и комплет цена побарај и за двете работи. Ќе заличи колата бајаги - со фолии. Како и секоја друга нова кола.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
Провери кај што рече Зеро и комплет цена побарај и за двете работи. Ќе заличи колата бајаги - со фолии. Како и секоја друга нова кола.
Она ми вика што е најпаметно да напраам на колата? Ја и викам прво извади ги одвратниве налепници, ќе затемниме стакла, ќе смениме банджчиња некои убави ќе најдам, сензори за рикверц(за сваки случај женско е ), ксенон не ама белите светла на осрам кул блу може и ентериер светлата да бидат лед... сега за сега овој план имам да го спроведам па ќе видиме што ќе биде...
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5517
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Bandasite i ne se taka losi.
Jas ne bi frlal pari na toa.

a za drugite planovi, mislam se na mesto.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
Види не реков дека е приоритет ама со тек на време, повеќе ке заличи колата со еден инч поише... Малце да се спушти и ќе биде бомба, мало громче

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Зависи за каков возач се работи. Знам возачи, за кои ни еден инч поише ни спуштање не би препорачал. Оцени сам дали возачот е способен за хендлање на такво возило по градов, или ќе исправаш бандаши секоја сезона ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
И немој да ја унаказувате колата со тоа бубуљиците од рикверц сензори.  Ако мора сензор ставите фолиски од внатре.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Јаре, го спомна овој тип на сензор и претходно, имаш некој линк да видам како изгледа?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
Одг: Вадење на налепници од кола, совети кај
« Одговори #9 на: 26 Мај 2012, 19:57:59 pm »
Ева баш вака изгледа...

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Јаре, го спомна овој тип на сензор и претходно, имаш некој линк да видам како изгледа?

Исти истацкати.

http://parkingdynamics.co.uk/

Имам уште 8 комада, ги чувам за заљубеници у нескрнавење на браници.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Мнооогу контрадикторни коментари околу сензориве без дупки на браник!

Пред да се одлучите за сензори доообро размислете,зошто сепак колата е нова.

http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B0023S5BK6/ref=cm_cr_dp_all_summary?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
За тоа со налепниците прашај го Bu$aV MeGaNe . Тој на меганот имаше налепници и ги одлепи...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
Ако го правиш вадењето сам ти треба фен и волја за работа и на крај малку полир, ако веке ставате фолии можеш да оставиш професионалци да ја завршат работата.

Најдобро според мене што побрзо вадење на налепниците, подоцна да не дели бојата кога ке се извадат  ;)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
И немој да ја унаказувате колата со тоа бубуљиците од рикверц сензори.  Ако мора сензор ставите фолиски од внатре.
или да бушам браник или не и ставам никакви, внатрешните немаат врска барем така имам слушано...