@chlink ок, тогаш звонам да му кажам на Леов, да става подитно ламбото на плин..Која иронија брат, не си свесен..
Ако се толку економично Слим и Бафет,нема да имаат по 10 приватни авиони,туку ке купуваат карти на рати и ке патуваат со комерцијален лет,во некој авион кој едвај собира 100 патници.Мислам дај не одете до крајности,ало,споменатите имаат толку пари шо секојдневно можат да трошат по милион долари/евра и пак нема никогаш да ги потрошат.
Најде кого да спомнеш у овој контекст, па Ворен Бафет сеуште живее во својата куќичка која ја купил 31 000 долари пред 30-40 години ....
Марк Цукерберг е наречен „најсиромашниот богаташ“, бидејќи живее како студент во изнајмени куќи, иако неговото богатство се мери со милијарди долари.
Неговата семејна куќа не се менува со децении- тука е по некое парче на мебел и малата кујна, а едниствен луксуз се седиштата пред големиот ТВ-екран, исто како оние во театрите.
И кај сите овие богаташи, кои имаат милијарди, не фрлаат пари на непотребни работи ...
Кога Марк Цукенберг, и Ворен Бафет можат да штедат на нешто основно, КУЌА, ДОМ ЗА ЖИВЕЕЊЕ, зашто не би можел некој да штети на гориво?
Дали има пари за X5-ката, и на што ке ја вози, е проблем на сопственикот ...
Да имам X-5ка, одма би ја ставил на плин, ме боли стапот дали некој ке мисли дали ми е кратка или долга чергата, на крајот на денот, јас сум тој што става гориво во колата и се вози во тој џип...
Ако може да ми остане некоја паричка плус, зашто да не???
Уште има луѓе што живеат за тоа, што ке кажат другите ...