Автор Тема: Yugo Koral 45  (Прочитано 18720 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Yugo Koral 45
« Одговори #15 на: 08 Мај 2012, 23:02:45 pm »
задниот дел е доста спуштен да не кажам пропаднат :D
уште напред да ги пресечам спиралите и топ :D
Искрено имам време за размислување уште недела-2...
бандаши ке му ставам здравје понатака ако планирам да го манувам и моторот... затоа што е отиден више, се осеќа, троши уље...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #16 на: 08 Мај 2012, 23:05:31 pm »
2,5 круга на спиралите мислам дека ке им биде таман :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #17 на: 08 Мај 2012, 23:17:28 pm »
утре зимам метрото, легнувам под него и ке видиме што ке проценам :D

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #18 на: 08 Мај 2012, 23:18:51 pm »
задниот дел е доста спуштен да не кажам пропаднат :D
уште напред да ги пресечам спиралите и топ :D
Искрено имам време за размислување уште недела-2...
бандаши ке му ставам здравје понатака ако планирам да го манувам и моторот... затоа што е отиден више, се осеќа, троши уље...

Vekje koga ke menuvash stavisi nekoe motorce od nekoj fiat 1.3 1.4 ima da vrie :D
2,5 круга на спиралите мислам дека ке им биде таман :D

Mnogu e ke treba od grana da otkacuva auspux :D 1.5 ... 2 dosta e

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #19 на: 08 Мај 2012, 23:23:01 pm »
утре зимам метрото, легнувам под него и ке видиме што ке проценам :D
Ova yugo beshe dignato kako tvoeto i e seceni 2 kruga pa eve kako e,a nosi 1.3 dvogrlash karburator

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #20 на: 09 Мај 2012, 16:49:10 pm »
Ќе видам што ке правам... викендов можеби ке падне одлуката... а за реализирање најверојатно наредниот викенд.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2513
  • Дете Битолчанче
« Одговори #21 на: 09 Мај 2012, 16:54:45 pm »
супер е југцето, тамам за почетници ко нас ... земи скрати некој круг на шпиралите клај некое појако моторче, и бандаш и имаш супер количе за едно 200-300е ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #22 на: 09 Мај 2012, 17:01:55 pm »
супер е југцето, тамам за почетници ко нас ... земи скрати некој круг на шпиралите клај некое појако моторче, и бандаш и имаш супер количе за едно 200-300е ;D
Pa toa mu lici na yugo :D

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1266
« Одговори #23 на: 10 Мај 2012, 00:54:07 am »
Со здравје да си го возиш и од мене :)

супер е југцето, таман за почетници ко нас ... земи скрати некој круг на шпиралите клај некое појако моторче, и бандаш и имаш супер количе за едно 200-300е ;D

За жал уште важи тоа „кога ќе положам едно југо доста мие“ :/

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #24 на: 10 Мај 2012, 17:08:25 pm »

супер е југцето, таман за почетници ко нас ... земи скрати некој круг на шпиралите клај некое појако моторче, и бандаш и имаш супер количе за едно 200-300е ;D

ах... и ја вака викав пред скоро 2 децении.. едно фичуле доста ми е... па после кога си купив фиќо, за 2-3 месеци ми пораснаа апетитите и викав бар 101 или југо... па после пак ми пораснаа и.... после сменети 40-тина коли, еве денес возам она што возам и веке размишљам за нешто уште појако... пак ми пораснаа апетитите...

има време млади сте.. ке сватите за што зборам... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #25 на: 11 Мај 2012, 15:09:18 pm »
Ja му кажав на Наколче, да го припраи Југото,(кај што има рга, да се стругне кит, и на флека да се офарба) за да заличи на нешто... и да се вози во наредните 2-3 години, додека да се подучи да вози поубаво...

Значи, да не се фрлаат непотреби пари, во цело фарбање, или правење ремонти бандажи фуфери... и слично...

Скромно да те вози САМО низ Скопје од точка А, до точка Б.
Значи Наколче југото као, за тебе... као прво возило е супер. Плус имаш плин, за почетник со 1000 денари плин ке поминуваш... ич да не е.. ама едно 250 км што ке ти бидат доволни да се возиш... 7 до 10 дена

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #26 на: 11 Мај 2012, 21:23:07 pm »
Федер платно со 3 имам дома... ми кажаа финта да направам со мутери од штрафови и дефинитивно се одлучив на подигање на задниот дел. Средување како што кажа рики ке има на некои ситни делови, нешто плус што планирам е централно да му ставам... Друго здравје не планирам инвестиции големи во него НЕ затоа што има доста коли увезени од кои може да се најде нешто саглам за не многу пари....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #27 на: 11 Мај 2012, 21:41:19 pm »
Паметно Наколче! Веруј, многу повеќе ќе ти треба кренато ауто што ќе собере 5 другари и ќе пичнете некаде у природа на скара и дружба, отколку некое што не можеш на тротоар да го качиш.

Со југо и онака цура нема да фасцинираш, фасцинантен е фактот што имаш свое ауто на тие години ;) Високото ауто многу подобро се снаоѓа за „скренуење од пат“ на водно, и други погодни места, со спуштено не е така лесно - бин дер, дан дет! Знам како е!

Само едно добро радио внатре, и пристојни звучки, здрави седишта и нови навлаки!

И глеј кога го паркираш на водно, стално да бидеш у позиција  да го пуштиш у лер надолу, за да запалиш, пошто често акумулаторот празен ќе си го најдеш ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #28 на: 11 Мај 2012, 21:43:18 pm »

И глеј кога го паркираш на водно, стално да бидеш у позиција  да го пуштиш у лер надолу, за да запалиш,

другарите за што служат ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #29 на: 11 Мај 2012, 21:43:44 pm »
На водно не се оди со другари ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.