Автор Тема: Yugo Koral 45  (Прочитано 18718 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Yugo Koral 45
« Одговори #45 на: 12 Мај 2012, 23:43:28 pm »
алармен систем кој не кошта повеке од 2500 денари... ем ке добиеш централно заклучување а богами и даљинско... и ако е малку од малку упорен мајсторот ке ти вгради у гепек и едно моторче за отварање на гепекот со даљинското...

единствен услов е прекидачите на вратите за светло да ти работат... а и ако не ти работат ке ги исчистиш и разработиш. за југо е лесно како песна да се додаде уште еден прекидач (150 или 200 денари) на хауба па со самото тоа и акумулаторот ти е заштитен..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #46 на: 18 Мај 2012, 14:22:38 pm »
За аларм незнам но централно ке му ставам... Имам време за тоа... сеа сум фокусиран на полагање градска...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2700
  • Слобода или смрт
« Одговори #47 на: 18 Мај 2012, 14:26:26 pm »
2500 денара за далечинско во југо се џабе фрлени пари. Тоа е бензин до охрид и назат не си играј играчки со централно во југо. Едноставно смешно изгледа барем на мене ми се глупави таквите кастом додавки во стари коли. Што ќе добиеш освен што ќе фрлеш релативно многу пари кога југото не вреди ни 300 евра со акумулатор.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #48 на: 18 Мај 2012, 14:31:34 pm »
300 евра му вреди само плинот... А 2500 да дадам за централно + аларм нема теоретска шанса, кога едно моторче е 100 денари а монтажата ми е гратис од братучед ми :D Не би требало да ми излезе повеќе од 1000 денари централно.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2700
  • Слобода или смрт
« Одговори #49 на: 18 Мај 2012, 14:43:37 pm »
Планираш да менеш моторчиња на недела? Ако да зимај од тие 100 денара и не му ја мисли.
И јас пред да положам планирав триста чуда и к**а за колата ама сега ми е важно само да тера и така е само куп старо железо. И секој така напален да дава чудо пари за “канти“ се обидувам да го премислам. Едноставно што порано сфатиш дека не вреди толку подобро. А тоа дека некој ќе ти го плати 300 евра плинот може ако му го дадеш југото гратис

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #50 на: 18 Мај 2012, 16:56:09 pm »
Планираш да менеш моторчиња на недела? Ако да зимај од тие 100 денара и не му ја мисли.
И јас пред да положам планирав триста чуда и к**а за колата ама сега ми е важно само да тера и така е само куп старо железо. И секој така напален да дава чудо пари за “канти“ се обидувам да го премислам. Едноставно што порано сфатиш дека не вреди толку подобро. А тоа дека некој ќе ти го плати 300 евра плинот може ако му го дадеш југото гратис
Па да одам пешки... Многу паметно...
иначе не му се умарам многу, има ситници кои мора да се средат за да функционира се нормално... Останатото е на страна оставено, планирам да го возам 2 години, не планирам да останам без кола после 6-7 месеци...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #51 на: 18 Мај 2012, 17:02:47 pm »
300 евра му вреди само плинот... А 2500 да дадам за централно + аларм нема теоретска шанса, кога едно моторче е 100 денари а монтажата ми е гратис од братучед ми :D Не би требало да ми излезе повеќе од 1000 денари централно.
супер... моторче од 100 денара.. купи го и кажи колку тера... понатаму... и да  најдеш добро моторче стварно за 100 денари мислиш дека само моторчињата се? а модулот за централното? а модулот за алармот? а електронската свирка? а жици? и на крај р.р. рече дека е гратис... за 1000 денари не го склопуваш цел систем, во елементи, па макар и татко ти да живее у кина и да ти го прати по карго дома...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #52 на: 18 Мај 2012, 17:31:43 pm »
Ај ке видиме... кога ке дојде време ке го склопам... Тоа ке биде летово
па ке пишам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #53 на: 18 Мај 2012, 18:25:19 pm »
Ужасно е кола без централно... Која и да е кола.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #54 на: 18 Мај 2012, 19:28:28 pm »
нарочито кога сите брави ти се со различен клуч.....

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #55 на: 19 Мај 2012, 00:11:18 am »
нарочито кога сите брави ти се со различен клуч.....

хахаха... толку карактеристично за југо баааахахахаа....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен oliversumar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #56 на: 06 Јуни 2012, 21:50:08 pm »
ako si meraklija na sportsko yugo,ti treba samo edno spustanje,dobri ATS bandazi,poliranje na kolata da svetne malku,zatemni malku stakla,i nekoj dzidzimidzarnici ke bide bomba,sum porasnal na yugo,tatkomi do sega imashe smeneto 5 yugovci i standard spustanje,poshto yugo vo krivina spie koj sto saka neka kaze stabilni se dosta

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

da da a koga ke se razbudi se naoga u sanec!!!!!! top

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #57 на: 06 Јуни 2012, 22:13:59 pm »
Заглавив на полагање... Така да чугово ке си почека. Евентуално може да добие нов бандаш (1) зошто задната десна гума нонстоп издишува... Колку толку е спремно за вртење лево/десно низ Скопјево, и федер платното позади ке чека слободен ден и добро расположение :D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2513
  • Дете Битолчанче
« Одговори #58 на: 07 Јуни 2012, 00:38:54 am »
бегај брат не кажвај за полагање беља работа ...
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #59 на: 12 Јуни 2012, 18:48:15 pm »
Денес југото накрцано со плин за сите пари ИИИИИИИИИ
Попушти вентилот на излезното црево.... (цревото што иде од боца во мотор)
Отидов кај еден мајстор за плин, проба да го замени ама пусти притисок многу голем, испушти притисок, го наштелува вентилот малце од малце и сега не пушта плин, ама морам сега да го испразнам до крај па да го сменам вентилот... А за сите вентили на боцата (тоа што е под пластичното капаче) ми бара 60 евра за да го смени.. Па мене југото без плин толку не ми вреди, и планираното венчавање во станица за технички преглед одложано додека не се реши ова со плинот.