Автор Тема: Test Drive Unlimited 2  (Прочитано 21034 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Test Drive Unlimited 2
« на: 03 Март 2011, 10:24:35 am »

Локација - Ибица

Графиката е доведена до совршенство, геометријата на колите е на одлично ниво јес да во првиот дел полесно се возеа. Островот, градбите и околината се преставени на највисоко ниво и на моменти добиваш филнг ко сликата да е реална. Има огромен избор на коли кој графички се на ниво до сега невидено на игра.

Огромен минус на играта е што не поработиле на звукот на колите. Имаат неколку утки посебно кај Ферари, среќна околност е што звукот на 8 C Competizione е како да го снимале во живо  ;D

дечково горе имал очајна графичка нека не ве лаже графиката

За сите Алфисти имаме 8c кабриолет, MiTo и Brera, исто има и Lancia Delta Integrale али звукот е катастрофа, ваљда ќе има упдате на звукот.

Во вториов дел додале и оф роад, така да има огромен број на патеки преко брда и трките се доста интересни.

За разлика од првиот дел овде малце потешко се провоцира полицијата, односно треба да направиш директен судир, и то неколку пути по ред за да ги испровоцираш да те бркаат. Но штом почнат потера многу тешко може да им избегаш бидејќи се доста агресивни и имаат хеликоптер од кој визуелно нема бегање.

Не заборавајте кога ќе влезете во салонот на Ферари да се качите горе по скали, ве чека ремек дело
« Последно менување: 03 Март 2011, 10:27:15 am Cuore Sportivo »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29802
    • CARclub.mk
Одг: Test Drive Unlimited 2
« Одговори #1 на: 03 Март 2011, 12:28:00 pm »
Мене ме разочара. Графиката касни 3 години, управувањето на колите е смешно (FWD се ОК, AWD се као на шини, RWD се комично tail-happy). Звукот е разочарување, а општо чувството на возење е многу стерилно.

Убав подвиг, али некомплетен.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2 на: 03 Март 2011, 12:39:51 pm »
Сеуште не излегла игра ко NFS првиот дел за времето во кое што излезе. Онака беше WOW своевремено. Слична беше и Test Drive првиот дел. Овие новие игрици кои ги вадат само им го буркаат името на легендите. Све покомиње и покомиње се во однос на претходните верзии. Прво им фалеше игривост, а имаа графика и звук. Сега и на тоа поле почнаа да се усер*ваат.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3 на: 03 Март 2011, 12:58:41 pm »
Мене ме разочара. Графиката касни 3 години, управувањето на колите е смешно (FWD се ОК, AWD се као на шини, RWD се комично tail-happy). Звукот е разочарување, а општо чувството на возење е многу стерилно.

Убав подвиг, али некомплетен.

Графиката бар според мене е на завидно ниво. Останатото се слагам.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #4 на: 03 Март 2011, 13:42:09 pm »
TDU kecot ja igrav so meseci  i ne mi zdosadi.... a od prodolzenievo ocekuvav mnogu poveke.

Graficki TDU 2 ne e ni do kolena na igri kako Forza III ili Gran Turismo 5.
Zvukot i handlingot na kolite e smeska.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5 на: 03 Март 2011, 14:12:19 pm »
Неможеш да оцениш графика од трајлери.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #6 на: 03 Март 2011, 14:58:34 pm »
И јас сум на оваа игра, од дента кога излезе :)
Во право сте дека 1 беше подобра, од оваа се очекуваше многу многу повеќе.........
Звукот е ептен лош а и тивок доста..... А за колите, има мало разочарување на некој модели, на пример Nissan GTR ужас е за возење, а не би требало.
Графиката е на солидно ниво ( барем за Пи си) како колите така и околината.
А иначе вие на PC ја играте или ?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #7 на: 03 Март 2011, 15:21:57 pm »
Графиката е општо жалосна, можеби задоволителна за некоја конзола. Но не и за PC. Се согласувам со Zero дека графиката ќе поминеше со позитивна оценка пред 3 години.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8 на: 03 Март 2011, 15:28:48 pm »
Неможеш да оцениш графика од трајлери.

Kakvi trejleri?....ja imam  za xbox, ja igram vo full hd ali dzabe.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9 на: 03 Март 2011, 16:11:55 pm »
Графиката на TDU2 e подобра од TDU1.

Графика на игра како што е TDU e позахтевна бидејќи до најмал детаљ се прави имитација на реалниот остров Ибица.

Гран Турисмо, а ваљда и Форца се тркачки настроени и поголем дел работат на физиката. Значи немаат потреба од детаљи и секој метар на околината да биде различен односно реален како што е случајот со TDU2.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #10 на: 03 Март 2011, 16:26:42 pm »
Jasno e deka TDU ima ogroma mapa za vozenje ali e daleku od detalna, a brojot na vozila e mnogu pomal od onie ponudeni vo Forza III i Gt5.
 Plus Forza i GT5 odat do najsitniot detalji na stazite koi gi vozis, a stazite isto taka se mnogu.

Za fizikata nema sopredba megu ovie igri, a i ocenite si go kazuvaat svoeto.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #11 на: 03 Март 2011, 16:48:44 pm »
Графика на игра како што е TDU e позахтевна бидејќи до најмал детаљ се прави имитација на реалниот остров Ибица.

Гран Турисмо, а ваљда и Форца се тркачки настроени и поголем дел работат на физиката. Значи немаат потреба од детаљи и секој метар на околината да биде различен односно реален како што е случајот со TDU2.
Комплексноста на мапата нема никаква допирна точка со комплексноста на графиката. За графичката картичка битно е колку е комплексна сцената која се рендерира, ефектите кои се нанесуваат на неа и технологиите за филтрација, корекција и подобрување на сликата. Графиката на играта е тиња затоа што сцените се едноставни, без полигони и без соодветни ефекти. Основата е на DX9 на кој се додадени DX10 ефекти. DX10 беше актуелен пред 4 години, а DX9 пред 8 или 9 години. Играта е портирана од некоја конзола за PC, па на секој што се разбира му е јасно дека таа игра неможе да има добра графика.

Мапата може да биде колку што сакаш голема и детаљна. Се чува на хард-диск и по потреба се вчитуваат делови (кои ќе треба да се прикажат) во РАМ меморијата од кои подоцна ќе треба да се изработат сцени. Сцената се обработува фрејм по фрејм од страна на процесорот и потоа се пушта на рендерирање на графичката картичка. Од минималните и препорачаните хардверски побарувања е јасно дека не станува збор за никаква комплексност, а од зафатнината се гледа дека нема никакви детаљни и комплексни податоци за остров, село или град.

Понатаму тие другите игри кои ги спомнуваш, а не ги знам, ако имаат покомплексна физика тоа значи дека се позахтевни односно дека на процесорот му даваат повеќе задачи. Евентуално ако имаат PhysX потдржка тогаш дел од физиката се префрла на графичката картичка доколку е nVidia со DX10 потдржка.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #12 на: 03 Март 2011, 18:02:11 pm »
TDU2 е поприлично захтевна игра, NVIDIA 280GTX или ATI HD4870, 2G RAM i CPU не под 2GHz DUal Core.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #13 на: 03 Март 2011, 21:52:48 pm »
TDU2 е поприлично захтевна игра, NVIDIA 280GTX или ATI HD4870, 2G RAM i CPU не под 2GHz DUal Core.
Да беше пред 3 години ќе беше захтевна со тие побарувања, но не и денес. 2.2Ghz Dual core процесори беа актуелни пред 5 години, 2GB RAM e минимум за гејминг конфигурација уште од пред 4-5 години, а Radeon 4870 беше јака графичка картичка пред 3-4 години.

Ги проверив побарувањата на официјалната страна и дознав дека играта всушност е целсно на DX9, т.е. дека нема ни DX10 ефекти. Всушност играта е само портирана од PS3/Xbox на PC.

За илустрација, DX9 излезе пред 7 или 8 години, а DX9 игрите беа во поддем до пред 4-5 години. Моментално е актуелен DX11, а двата произодители на графички картички за гејминг веќе имаат втора генерација на DX11 графички картички. Актуелните моќни графички картички се 2-3 пати помоќни од оние кои ги препорачале, актуелните моќни процесори се 4 пати помоќни од препорачаните, додека пак стандард за гејминг машина денес се 6 или 8GB RAM во зависност од конфигурацијата.

Така да играта ниту е захтевна, ниту пак има добра графика, ниту пак е комплексна. Ќе доликуваше да излезеше во 2007-ма.
« Последно менување: 03 Март 2011, 22:01:48 pm gOJDO »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #14 на: 04 Март 2011, 01:28:20 am »
Која игра за PC е со DX11 ?

Еве на пример Call of Duty 7 Black Ops е исто на DX9 и има послаби захтеви од TDU2

Дали можеби и оваа игра има застарена графика ?

А тоа што NVIDIA i RADEON имаат појаки графички од системските барања на игрите нема врска. Системските барања се минимумомот за една игра ја доживееш како што треба.
« Последно менување: 04 Март 2011, 01:31:37 am Cuore Sportivo »