Автор Тема: Test Drive Unlimited 2  (Прочитано 21670 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Test Drive Unlimited 2
« Одговори #15 на: 04 Март 2011, 09:58:09 am »
Захтевите на играта немаат никаква врска со квалитетот на играта, нити пак со квалитетот на графиката, ефектите, итн. Захтевите зависат од искуството и знаењето на програмерите да оптимизираат една игра.

Искрено, новиот NFS Most Wanted (или како и да се викаше последната игра што излезе пред пар месеци) има МНОГУ подобра графика. Од графички аспект, сметам дека е многу подобра.

Ако те интересира кои игри за PC се со DX11, еве ти листа. Не е долга, али има игри, не дека нема. За DX10 да не праиме муабет.

А за TDU2, конкретно за графиката, еве ти цитати од reviews што ги пишувале луѓе што професионално се бават со критики за игри..

"The overall graphics package is a little lackluster.  Car models, engine sounds, Car interiors, cut-scenes, there's just so many areas where this game just gets completely outdone by it's competitors when it comes down to how the game looks and sounds... ..your senses will be accosted with poor graphics."

"..unreliable network performance, inconsistent graphics and physics, unwieldy interface and scrappy, lightweight vehicle handling."

"Most of the cars look decent and sport full interiors. Character models, on the other hand, are crazy bad. 6/10"

"The overall world detail is really lacking, such as basic textures on surfaces (e.g. windows) or fields of very generic, bland looking plants. Additionally player models look laughably out-dated whilst the cars pale in comparison to the likes of Gran Turismo."

И ова е само од првата страна на Google Search.

Аман, никој не те вреѓа тебе, па да сваќаш толку лично. Прифати дека ТДУ2 е добра, али не толку добра игра со сериозни недостатоци.

Спореди го ТДУ 2...

Со NFS..

Според мене, НФС изгледа многу подобро.. Во ТДУ колите изгледаат пластично, скоро нетекстурирано, патиштата во НФС се многу подобро направени, околината во која што возиш изгледа многу подобро.. итн итн..

Аген, ништо лично, само споредувам и коментирам.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #16 на: 04 Март 2011, 10:42:48 am »
Убаво објасни Зеро, т.е. ми ги зеде зборовите. Само ќе го надополнам делот околу искуството и знаењето на програмерите, како и времето кое им е дадено на располагање. Ако некоја игра има огромни хардверски побарувања не значи дека ќе има добра графика.
Најдобар пример за тоа е GTA 4, која има просечна графика, а нелогично големи хардверски побарувања. На времето кога излезе почнав да ја играм на Core i7 920 @4GHz, 12GB DDR3-1600 и GeForce GTX 295 оверклокувана за 20%. Во тој момент тој хардвер беше врвот кој воопшто постоеше. Едно е што многу детали неможев да ги уклучам на максимум, а второ е што на full HD+ резолуција (1920x1200) со x2 AA имав кон 35 фрејма просек со повремени спајкови (сецкања). Затоа пак игра како Crysis која има неспоредливо подобра и покомплексна графика од GTA4, со сите детали уклучени на максимум во DX10 мод и x2 AA имав над 40 фрејма просек.

Денес, aтрактивна игра е Crysis 2. Куоре, ако имаш можност ѕирни ја на некоја гејмерска конфигурација за да видиш што е добра графика.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #17 на: 04 Март 2011, 11:04:49 am »
@ Zero, не е лично. Има доста позитивни но и негативни коментари за играта. Добро е што има критики бидејќи од излегувањето на играта до денес има излезено неколку апдејти и како што читам по форумите ќе се подобри све што нечини. Најбитното репликата на Ибица е направена до совршенство, Хаваи е направено уште подобро од првиот дел. На официјалниот сајт сите членови даваат забелешки за одредени недостатоци на аутата кој ќе се поправат.

Иначе bad company 2 и покрај тоа што е со DX 11 не е ни до колена на Black Ops koj e na DX9.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #18 на: 04 Март 2011, 11:42:32 am »
Јас не сум ги играл ни бед компани 2 ни блек опс. Но никој не рече дека ако една игра е на понова платформа дека мора да има подобра графика од друга која е на послаба. Како што кажа Зеро, зависи од програмерите, т.е. од куќата, колку тие сакалее да инвестираат во графика.
Инаку ако така тргнеме, Крајсис е DX10, па 80% DX11 игри не и се дораснати во поглед на графика.
На некои луѓе и не им е толку битна графиката и звукот, па и физиката. На некои пак не им е битна игривоста, а ги занима само графика. Мене конкретно ме занима игривоста, но никако неможам да поминам покрај батак графика. Подеднакво ми е битна графиката и звучните ефекти како и игривоста. Поготово затоа што една од конфигурациите ми е гејминг конфигурација, кога ќе видам дека некоја игра не ги користи ни пола од можностите на хардверот по дифолт ја бришам. Једина игра, која сеуште ја имам и која не користи ни 10% од она кое го имам во моментов е WarCraft 3. Играм една мапа за играње во мрежа и интермец - DotA.
« Последно менување: 04 Март 2011, 11:45:33 am gOJDO »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #19 на: 04 Март 2011, 11:46:39 am »
Сеуште не излегла игра ко NFS првиот дел за времето во кое што излезе. Онака беше WOW своевремено. Слична беше и Test Drive првиот дел. Овие новие игрици кои ги вадат само им го буркаат името на легендите. Све покомиње и покомиње се во однос на претходните верзии. Прво им фалеше игривост, а имаа графика и звук. Сега и на тоа поле почнаа да се усер*ваат.

кога го прочитав ова сфатив колку ми недостига таа игра, колку бев среќен кога ја играв и нормално колку саати поминав на неа. :( :(
Исто така и игрица која ми праеше ептен кеиф беше GRID.... ама тоа беа времиње денеска игриве се само сменет наслов и ништо друго.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #20 на: 04 Март 2011, 11:53:37 am »
Сеуште не излегла игра ко NFS првиот дел за времето во кое што излезе. Онака беше WOW своевремено. Слична беше и Test Drive првиот дел. Овие новие игрици кои ги вадат само им го буркаат името на легендите. Све покомиње и покомиње се во однос на претходните верзии. Прво им фалеше игривост, а имаа графика и звук. Сега и на тоа поле почнаа да се усер*ваат.

кога го прочитав ова сфатив колку ми недостига таа игра, колку бев среќен кога ја играв и нормално колку саати поминав на неа. :( :(
Исто така и игрица која ми праеше ептен кеиф беше GRID.... ама тоа беа времиње денеска игриве се само сменет наслов и ништо друго.

Гран Турисмо 4 до сега е ненадмината. За мене.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #21 на: 04 Март 2011, 11:55:33 am »

Sosema se soglasuvam, samo bi gi dodal F1 GP2 i Stunt Car Racer.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #22 на: 04 Март 2011, 12:01:58 pm »
А игрица што дава најмногу а бара најмалку дефинитивно е Call of Duty: Modern Warfare

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #23 на: 04 Март 2011, 12:43:36 pm »
Јас не сум ги играл ни бед компани 2 ни блек опс. Но никој не рече дека ако една игра е на понова платформа дека мора да има подобра графика од друга која е на послаба. Како што кажа Зеро, зависи од програмерите, т.е. од куќата, колку тие сакалее да инвестираат во графика.
Инаку ако така тргнеме, Крајсис е DX10, па 80% DX11 игри не и се дораснати во поглед на графика.
На некои луѓе и не им е толку битна графиката и звукот, па и физиката. На некои пак не им е битна игривоста, а ги занима само графика. Мене конкретно ме занима игривоста, но никако неможам да поминам покрај батак графика. Подеднакво ми е битна графиката и звучните ефекти како и игривоста. Поготово затоа што една од конфигурациите ми е гејминг конфигурација, кога ќе видам дека некоја игра не ги користи ни пола од можностите на хардверот по дифолт ја бришам. Једина игра, која сеуште ја имам и која не користи ни 10% од она кое го имам во моментов е WarCraft 3. Играм една мапа за играње во мрежа и интермец - DotA.

Така да закључивме дека не е све во DX.

Наводно, TDU2 главна намена била за играње Multiplayer OnLine.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #24 на: 04 Март 2011, 12:58:20 pm »
За да имаш добра и современа графика мора да имаш добра и современа основа, т.е. добар енџин и добра платформа. Понатаму е до умешноста на програмерите и времето кое ќе го посветат.

Што се однесува до онлајн играњето, многу игри се прават за онлајн играње. За жал кај нас скоро никој не купува оригинал, па така никој не ни игра онлајн. Затоа за многу игри се донесуваат погрешни заклучоци и оценки. Како и да е ТДУ2 нема да остане запаметена. Пролазна ствар која брзо ќе се заборави како и многу други.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #25 на: 04 Март 2011, 13:03:23 pm »
За да имаш добра и современа графика мора да имаш добра и современа основа, т.е. добар енџин и добра платформа. Понатаму е до умешноста на програмерите и времето кое ќе го посветат.

Што се однесува до онлајн играњето, многу игри се прават за онлајн играње. За жал кај нас скоро никој не купува оригинал, па така никој не ни игра онлајн. Затоа за многу игри се донесуваат погрешни заклучоци и оценки. Како и да е ТДУ2 нема да остане запаметена. Пролазна ствар која брзо ќе се заборави како и многу други.

Кога спомна веќе оригинал :D само што ја стартуваш играта ако не е исклучен модемот автоматски се приклучува он лине и  даунлодира апгрејди.

Барам Cancel Cancel Cancel. Нит Cancel има нит бутур, штак модемот од струја ;D
« Последно менување: 04 Март 2011, 13:05:26 pm Cuore Sportivo »

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #26 на: 04 Март 2011, 14:28:22 pm »
Јас бев од оние кои со големо нестрпение ја очекуваа играва, имав пристап до бета тестовите, кога ја пробав прв пат не го добив она што го очекував но не бев разочаран со надеж дека е бета играта па ќе се среди додека искочи официјално.. но ништо од тоа, играта е далеку од тоа што го очекував, со оглед дека првиот дел беше далеку подобра игра на која имам поминато околу 200 часа играње (ме мрзи да видам точно :P)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #27 на: 05 Март 2011, 18:57:21 pm »
Стварно играва можда има доста работи утнато, али 8C го направиле перверзија. Секој километар со него ти е уживање, посебно трките. Сепак мислам дека најголема утка е Нисан ГТР, графички, звук и други работи.

Али ова е совршенство

:D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #28 на: 06 Март 2011, 13:33:50 pm »
Cuore, pak ti dime auspuho...;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT