Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 228275 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Клима
« Одговори #450 на: 30 Јули 2015, 16:22:57 pm »
Kolku fali zavisi od gram e 2den, mene neknja mi dopolnija 75gr  ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #451 на: 30 Јули 2015, 16:24:20 pm »
Машината ќе каже колку има моментално во системот, ќе проверат колку собира по спецификација и ќе дополнат. 2 денари грам.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #452 на: 30 Јули 2015, 23:24:21 pm »
Ок, фала на сите

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Problem so klima
« Одговори #453 на: 31 Јули 2015, 16:14:23 pm »
Фала ви Алфиста и МАРЈАН, ајде кје ги побарам тие сензори па ќе пробам да ги издувам да се исчистат...
Некој предлог на средство за цистење на тие сензори???

Прво провери си количество фреон во системот. Кај мене со релативно ниско количество на фреон, возачката страна воопшто не ладеше, додека на совозачката пиркаше ладно.

Мене ова почна да ми се дешава, само што едвај пирка на возачка страна, а на совозачка, ич не лади. Пробав и со поинакво преусмерување на вентилацијата, со аутомацки мод, со мануелен мод, џаба, пак истото...

Да појдам до кај Цеко а? Ваљда ќе треба фреон да се тури?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #454 на: 31 Јули 2015, 16:25:54 pm »
i kaj mene bese taka, sovozackata strana slabo ladese i ispadna deka mnogu malce freon imalo vo sistemot za ladenje i koga go napolniv kaj Ceko sea si ladi :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #455 на: 31 Јули 2015, 21:54:44 pm »
Некој да знае дали Цеко работи во сабота (особено сеа пред празник и продужен викенд)?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #456 на: 31 Јули 2015, 22:27:11 pm »
Ау, и мене ме занима тоа :)

И утре работен ден е?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #457 на: 31 Јули 2015, 23:18:46 pm »
Некој да знае дали Цеко работи во сабота (особено сеа пред празник и продужен викенд)?

Не верувам. Знам дека за рамазан бајрам не работеа, споен викенд имаа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #458 на: 04 Август 2015, 23:31:10 pm »
Да ги пофалам Ауто Клима (народски познато како „Цеко“ :)) за брзата интервенција, без многу тупење, закажување, па дојди утре/заутре... Отидов, почекав 20ина минути пошо имаше 2 коли пред мене, ја приклучија мојава кола, видоа дека фали фреон (350 грама), ми кажаа дека не смее да фали, турија фреон и боја (2000 денари) и ми рекоа да отидам пак за 10ина дена, да видат дали и каде ќе покаже дека испушта.

Моја препорака за нив.

Отсутен racingx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
Одг: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #459 на: 06 Август 2015, 12:07:24 pm »
nemav kade da prasam pa eve tuka mi treba kompresor za klima za ford focus 2006 1.4 benzin blagodaram

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #460 на: 06 Август 2015, 16:32:43 pm »
imam prasanje nadvor od temava kade da najdam kompresor za klima za focus 1.4 benzinec 2005 2006
Отиди до Цеко на 3та македонска, на семафорите кај Тинекс вртиш десно по 100м патот те носи лево и скроз на крај од десна страна е сервисот. Ако неможе да го поправи ваљда ќе ти каже варијанта за нов или половен.

Отсутен Реј

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #461 на: 07 Август 2015, 11:02:12 am »
Неодамна ја сервисирав климата (дополнив фреон),  сменив филтер за кабина, кога ќе е вклучена климата се е во ред, воздухот е чист, но кога ќе ја исклучам климата (АС копчето) веднаш мирисот се менува на полошо. Имал некој сличен проблем и решение на истиот?

Однапред се извинувам ако веќе има одговор на моето прашање предходно, немав време да прочитам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #462 на: 07 Август 2015, 11:06:11 am »
има одговор и решение повеќе пати пишано... прчитај ке видиш кој како го решил или решава проблемот...

начелно, запрљани ти се каналите и хладњачето од климата... треба хемиски да се истретира...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #463 на: 07 Август 2015, 12:46:48 pm »
Неодамна ја сервисирав климата (дополнив фреон),  сменив филтер за кабина, кога ќе е вклучена климата се е во ред, воздухот е чист, но кога ќе ја исклучам климата (АС копчето) веднаш мирисот се менува на полошо. Имал некој сличен проблем и решение на истиот?

Однапред се извинувам ако веќе има одговор на моето прашање предходно, немав време да прочитам.

И јас сеуште ги немам исчистено каналите, ама кај мене помага, пред да ја изгасиш климата, пушти на најјако едно 10-20 секунди, згаси ја климата со пуштено на најјако сеуште и причекај уште 20тина секунди на вентилација.

После и да оставиш само на вентилација и да намалиш на 1 или 2 брзина, не е толку страшен мирисот.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #464 на: 21 Август 2015, 13:21:26 pm »
Кај мене мирис на влага се појавува кога ја вклучувам климата, оној првиот воздух топлиот има мирис на влага после тоа нема мирис, некое средство и начин како да го средам проблемов?