Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 254025 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
Одг:
« Одговори #315 на: 24 Мај 2015, 14:06:37 pm »
И јас го имам проблемот со мирис од каналите кога ќе се исклучи климата. 

@Gabau Само дали може да појасниш каде се шприца,  на местото на филтерот или директно во каналите.  Малце ми е нејасно ако е пуштена вентилацијата да прскам во каналите.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Клима
« Одговори #316 на: 24 Мај 2015, 15:48:32 pm »
За оваа верзија на чистење што би рекле.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #317 на: 24 Мај 2015, 17:13:09 pm »
Се вади филтерот и се прска во куќиштето од филтерот, нели воздухот поминува низ филтерот па после во зависност која клапна е отворена оди низ каналите.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #318 на: 24 Мај 2015, 18:02:42 pm »
Пред малку средено.
Разредено 1:2вода 300мл. и на крај ми се осеќаше пак миризба и уште 100мл неразреден.

Вкупно 400мл. потрошено и малку прскано од надвор кај решетката кај брисачите...
Колата работеше едно 30-40мин. и вентилирано во сите насоки, со и без клима и да кружи и не кружи воздухот.

Чудно, од течноста ич не излезе до решетката од вентилацијата, претпоставувам собрана е негде доле?

Мислев лошо ќе мириса дезенталот, но има пријатен мирис.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #319 на: 24 Мај 2015, 19:06:02 pm »
Има едни бомбички на лукоил за чистење на вентилацијата. Јас лани земав и имаше ефект сега пак ќе си земам.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #320 на: 25 Мај 2015, 03:22:09 am »
Одличен е дезенталот, на почетокот се осеќаше али сега на враќање мислам не се осеќа миризбата од средството и најбитно миризбата од вентилацијата ја нема.

Браво за членот кој го предложи средството кое е одлично и е ефтино за повеќе употреби т.е. 4 пати квалитетна дезинфекција.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #321 на: 25 Мај 2015, 18:16:04 pm »
Имам проблем со вентилацијата на фокусот не работат 1,2,3 брзина само дува на 4ка, а копчето за климата свети пак обратно кога ке го ставам на 4 се гаси климата. Компресорот работи и е полнет со фреон ова се појави пред еден ден.
во самото куќиште кај што е перката, значи одвнатре, има спирален отпорник. на него има и топлотна диода. или диодата отишла или отпорникот. нај високата брзина на дување е без отпорник т.е. директна струја на моторот... затоа дува тогаш. ке мораш на мајстор, сам неножеш да го средиш тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #322 на: 25 Мај 2015, 21:28:42 pm »
Имам проблем со вентилацијата на фокусот не работат 1,2,3 брзина само дува на 4ка, а копчето за климата свети пак обратно кога ке го ставам на 4 се гаси климата. Компресорот работи и е полнет со фреон ова се појави пред еден ден.
во самото куќиште кај што е перката, значи одвнатре, има спирален отпорник. на него има и топлотна диода. или диодата отишла или отпорникот. нај високата брзина на дување е без отпорник т.е. директна струја на моторот... затоа дува тогаш. ке мораш на мајстор, сам неножеш да го средиш тоа...
Ова ли е тој дел? Кај мене на голфот овоа беше прегорено и истите симптоми ги имаше, си земав ново и се реши проблемот.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #323 на: 25 Мај 2015, 21:32:19 pm »
Ова го средува електроничар за неполни 5 минути.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #324 на: 25 Мај 2015, 21:39:37 pm »
Абе ја прво го сменив само тоа термичкиот осигурач(земав од БТ електроник), ама пак не работеше, па си го купив целото делче.

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #325 на: 25 Мај 2015, 21:54:31 pm »
Исто е и кај мене како на клипот,ке го средам деновиве :) благодарам на одговорот

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
« Одговори #326 на: 03 Јуни 2015, 11:04:41 am »
Пред малку средено.
Разредено 1:2вода 300мл. и на крај ми се осеќаше пак миризба и уште 100мл неразреден.

Вкупно 400мл. потрошено и малку прскано од надвор кај решетката кај брисачите...
Колата работеше едно 30-40мин. и вентилирано во сите насоки, со и без клима и да кружи и не кружи воздухот.

Чудно, од течноста ич не излезе до решетката од вентилацијата, претпоставувам собрана е негде доле?

Друже ако сакаш малце подетално да објасниш како го направи тоа со дезенталот и јас сакам да го напраам истото мириса и кај мене, а дезенталот е топ го користиме на работа кај нас супер е поздрав.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #327 на: 03 Јуни 2015, 11:36:31 am »
Имате средство за чистење и дезинфицирање на климата во кола.
Го има во веро, тинекс, по продавници за авто галантерија.

Спреј канта е со долго цревце.
Цревцето го пикате во сите можни отвори за вентилација и прскате.

Одлично е.

Мислам дека кошта од 250 до 350 ден.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #328 на: 03 Јуни 2015, 14:18:51 pm »
Пред малку средено.

Друже ако сакаш малце подетално да објасниш како го направи тоа со дезенталот и јас сакам да го напраам истото мириса и кај мене, а дезенталот е топ го користиме на работа кај нас супер е поздрав.

Го вадиш филтерот, ставаш чист дезентал во пумпица за прскање која распрснува со широка лепеза и прскаш внатре во отворот за филтерот за полен. Другото е пишано погоре.
П
Деновиве ја приметувам миризбата ептен малку како да се враќа.

Ќе треба како што пиша членот перката да се извади и исчисти внатре.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Problem so klima
« Одговори #329 на: 03 Јуни 2015, 18:25:38 pm »
Ако отидам во Интерфриго да ја проверат климава, да видат фреон и да ми кажат цена ова она дали наплаќаат само за проверката? Ако да колку орентационо да знам?

Дали работат со закажување или можам коа сакам да отидам?