Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 228303 пати)

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Одг: Problem so klima
« Одговори #720 на: 15 Мај 2018, 00:08:07 am »
Луѓе дезенталот е милион пати докажано средство само мора и филтер да се менува. Е сега зависи кој колку пушта клима и вентилација ама кај мене скоро секогаш е на ауто ставено некогаш и два пати годишно менувам филтер за клима. Едноставно ни дезентал ни било што не помага на подолг рок ако филтерот е за менување.

Инаку јас шприцам под шофершајбната со вентилација пуштена на максимум. Влече и се дува внатре ни каналите нормално филтерот изваден. Послем ова чекам да се проветри малку и испари дезенталот и го ставам новиот филтер.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #721 на: 16 Мај 2018, 13:57:45 pm »
Ако сакате да чистите канали, мора со спрејче со активна пена со црево. На Лукоил имаше некое полско за 350 ден. Ја така си решив проблем со миризба. Имаше и некое упатство на јутуб.

Шприцање со парфеми тоа е само маска.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Problem so klima
« Одговори #722 на: 19 Мај 2018, 16:43:35 pm »
Позитивно искуство со момакот во Илинден за полнење фреон. Гума центар така нешо беше. Не ми уклучуваше компресорот фалеше пола фреон...

700 ден е без разлика колку собира или колку фали за разлика од други места кај што наплаќаат од грам и плус као работна рака демек којзнае што сработил...

Или па онде кај Кончар кај оној Цеко ауто клима дојди утре дојди задутре дојди после 5 демек со фирми работиме мрш ќе ти ебем...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #723 на: 19 Мај 2018, 17:15:39 pm »
Дај координати по гугл.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #724 на: 19 Мај 2018, 17:25:26 pm »
Не ти треба координати лесно се наоѓа. Кај белви се исклучуваш идеш десно надоле па лево према пругата, ја проаѓаш пругата и возиш како што те води патот, ти доаѓа мост го проаѓаш и уште малце од десна страна ќе видиш има гуми надвор, тука е.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #725 на: 19 Мај 2018, 17:33:09 pm »
Мислам дека знам за кое место станува збор. Фала.

Отсутен makedonac

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #726 на: 20 Мај 2018, 14:01:39 pm »
Лани во јуни наполнив фреон и работеше како што треба и ладеше добро, во август веќе не ладеше. Што може да е?

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #727 на: 20 Мај 2018, 14:08:42 pm »
Истекол фреонот. Стави фреон со ултравиолетова боја да види мајсторот каде истекува.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #728 на: 20 Мај 2018, 15:18:00 pm »
Позитивно искуство со момакот во Илинден за полнење фреон. Гума центар така нешо беше. Не ми уклучуваше компресорот фалеше пола фреон...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

700 ден е без разлика колку собира или колку фали за разлика од други места кај што наплаќаат од грам и плус као работна рака демек којзнае што сработил...

Или па онде кај Кончар кај оној Цеко ауто клима дојди утре дојди задутре дојди после 5 демек со фирми работиме мрш ќе ти ебем...
Не си можел на полошо место да отидеш, според мене. Поседување на таа машина за полнење фреон не те прави мајстор. Освен да поврзе и наполни фреон, друго да поправи на системот појма нема. Дали после една недела ќе одиш кај истиот на проверка да испита од каде се изгубил фреонот и да го санира проблемот?

Со Цеко имам најпозитивни искуства, секогаш закажаното време ми го испочитувал, еден од подобрите сервиси за клими.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #729 на: 20 Мај 2018, 16:00:56 pm »
Moze kaj nego ne e defekt, tuku samo nadopolnil freon bidejki prethodiot se izgubil kako rezultat na godinite na starost, postepeno a ne poradi nekoj defekt, i nema potreba od proverka i sanacija na klimata. Za takov vid na usluga cenata e extra 700ki nadopolnuvas i teras ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #730 на: 20 Мај 2018, 21:06:35 pm »
Марче па не реков дека е мајстор реков дека напунив фреон, зборам за таа услуга, не знам дали знае да поправа, може не знае не викам не. Ама прифатлива е цената, затоа реков позитивно е тоа, ако нешто не штима по кратко време и не е до фреон ќе одиме кај друг, мене ми беше испразнет системот... И по се изгледа ми губи ради не често користење, зимно време никогаш не ја пуштам. Ја сум бил и кај цеко пред некоја година и не ми се допадна нивниот однос ама ич, а и сега коа се јавив по телефон така да џабе му е се според мене.
« Последно менување: 20 Мај 2018, 21:11:37 pm Allexxander »

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #731 на: 21 Мај 2018, 09:25:14 am »
@Allexxander da ne imas brojce od niv ?fala pozz

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #732 на: 22 Мај 2018, 23:49:23 pm »
^Даме  078 360 626

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #733 на: 01 Јуни 2018, 08:33:10 am »
Радиаторот за клима беше цвикнат на кошот и варен.
Мали беа шансите за да се завари поради непристапноста и разликата на дебелина помеѓу вертикалната цевка која е подебела и хоризонталната ќелија.

Радиаторот се завари, беше проверен до 2 бари притисок во вода и не пушташе.

Две недели држеше и испушти наеднаш.

Има трага дека кај варот е истечено.

Дали ќе биде проблем ако една ќелија отпадне за да се завари вертикалата поубаво и ќелијата се затвори.

http://imgur.com/a/GgvsNSc
« Последно менување: 01 Јуни 2018, 08:38:56 am Drive-r »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #734 на: 01 Јуни 2018, 09:54:22 am »
Слободно, нема да има проблем.