Автор Тема: Peugeot 206-Сервис, Одржување (Од сопственици на пежо)  (Прочитано 6060 пати)

Отсутен filipkoneski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Чисто случајно налетав на форумов. Како горд сопственик на Пежо 206 и искуство со странски форуми сакав да направам една група каде што ние, МАКЕДОНЦИ :) би разменувале идеи, искуства, мислења! Епа аирлија нека е! :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Тоа е целиот форум всушност. Но, еве како сопственик на 206 почни ја дискусијата со прашање/проблем/пофалба, па да одиме натаму.

206 со 1.1 мотор на една другарка многу и троши. Барем делува многу за таа кола. Околу 10-11л/100. Може и да е до нејзиното возење, па затоа еве ако има некој 206 нека каже како му оди со аутцето.
За 1.4 хди кое го возам во друга кола, без сомнение е одличен мотор - кој според мене е единствен за 206ката. Штета што е многу скап.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
Многу е тоа за 1.1 моторот, јас го имам истиот во 306ката и најмногу има потрошено 9 со стискање, инаку со нормална вожња троши околу 7-8

Отсутен filipkoneski

• Почетник
  • *
Неможам да кажам за 1.1 моторот. Јас го возам 1.4 моторот па ми троши толку. Нека оди на сервис нека провери да не се дизните. Како шо имам видено (по странски форуми) на некои серии на мотори дизните им се најчест проблем. И јас сега стискам пари деновиве да го носам! Инаку барам луѓе со искуство, односно луѓе кои сами си го чепкале количето. Имам едно проектче кое сам го правам сега. Да завршам и имате слики! :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Боље е да почнеш со слики од проектот уште сега. Има повеќе такви по форумов.

Отсутен filipkoneski

• Почетник
  • *
Да, да...видов дека има. Идеата ми беше да ги разменуваме на едно место! Јас имам ноќи неспиено за да се снајдам на некои форуми! Тука може и да се постираат линкови од други форуми и готови проекти! Моментално ги средувам добошите пошто рѓа ги јаде многу! Сега правам слики и ги имате... :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
Преместено, твоето возило може да го претставиш во возила на членови ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Е ајде де, кажи што те интересира. И јас имав 206-ка и имам некое искуство. :)
Добродојде.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Moj rodnina ima 206 1.9 D i e zadovolen. Ama 8l vo grad si gi lapa :(. Mene mi e toa golema cifra. Smeni prednica na malku kilometri (nesto se rastropa mnogu kolata) a ima pominato pod 50000Km za 10 godini. Mnogu e ok koliceto i mi pravi merak.

Sum probal 1.4HDI i mozam da recam deka e odlicno !!

Отсутен filipkoneski

• Почетник
  • *
Dali nekoj znaes od prilika da mi kaze kade i kolku pari mozam da najdam halogenki H7 so toa so bi odgovarale na originalniot far na 206!?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Па сите халогенки H7 треба да одговараат за тој фар. Ако добро го разбрав прашањето.
Овде имаме дискутирано и мојот заклучок е дека Osram Nightbreakers H7 ти се најдобра варијанта ако сакаш квалитетно осветлување. Не траат колку обичните сијалици ама светат ненормално добро. Исто имаш и Philips како варијанта ама тие светат повеќе на сино и послабо, што  проблем ако возиш ноќе на мокро.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Dali nekoj znaes od prilika da mi kaze kade i kolku pari mozam da najdam halogenki H7 so toa so bi odgovarale na originalniot far na 206!?
Preporaka da si stavis ksenon. A ako sakas neksenon imas po benzinskive za 100 denari parce h7.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
Било која H7-ца пасува во фарот на Пежо. За NightBraker биди спремен „солено“ да ги платиш и пократко да ти траат. За возврат ќе бидеш пријатно изненаден со количеството светлина што го нуди :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1302
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Новите Nightbreaker+ траат како стандардна сијалица

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
H4 Nightbreaker јас ги купив за 900 денари. H7 изгледа беа 1100 но може да сум грешка.