Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 720659 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
Цената без пескарење и нанесување кит беше 200 или 250 евра не памтам точно. Пескарењето и китирањето го правев на друг мајстор, кој ме завлечка претерано, и на крај отидов и си ги земав недовршени, но во Скендеровски го направија финалното средување на китот. Ми нудеа и хромефект да тртнат ако сакам на црната боја, за екстра 80-тина. Мојата е металик црна, од Ауди по код. Врз неа имаат ставено екстра јак еластичен лак, во неколку слоеви, така да е доста издржлив, јас од 2005 или 2006 ги имам, нормално, има по некоја грепка,  ама со оглед на тоа дека имам повеќе од 80-тина иљадарки свртено од тогаш со колата - одлично се покажаа. Додуша, по 3 месеци во зима челични бандаши возев.  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен APD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
  • Everybody be cool. You be cool.
Цената без пескарење и нанесување кит беше 200 или 250 евра не памтам точно. Пескарењето и китирањето го правев на друг мајстор, кој ме завлечка претерано, и на крај отидов и си ги земав недовршени, но во Скендеровски го направија финалното средување на китот. Ми нудеа и хромефект да тртнат ако сакам на црната боја, за екстра 80-тина. Мојата е металик црна, од Ауди по код. Врз неа имаат ставено екстра јак еластичен лак, во неколку слоеви, така да е доста издржлив, јас од 2005 или 2006 ги имам, нормално, има по некоја грепка,  ама со оглед на тоа дека имам повеќе од 80-тина иљадарки свртено од тогаш со колата - одлично се покажаа. Додуша, по 3 месеци во зима челични бандаши возев. 
Па да ти кажам искрено, сварно соленко... луѓе цела кола фарбаат за тие пари... :) е сега можеби нудат квалитет, па затоа и екстра цена :)
Peugeot 407 2.0HDI 136KS

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
За квалитетот немам поплаки, во тоа време имав пари, не ми беше многу битно 100е помалку или повеќе, ми беше битно да се заврши квалитетно работата, и тоа го добив.  Сега би ги работел сам ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
Мене моите кога ги средував ме фатија 50€. Тоа беше материјал и мајстор. Само што сам  си ги стругав.

Еве ти види кај мене како одеше постапката...
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,219.150.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
8ца добро направено. Контакт од мајсторот имаш ако решам (а некако натака ми врти паметот) да ги префарбам бандашите на стилото? :)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
ако ги чистиш со демол, демолот е 300денари, бојата мене ме фати 1000денари со лак, шмиргла 50денари прајмер во спреј 300денари, цела кутија е 900денари ... и колку пари ке ти земи мајсторот за фарбање ... би требало да те фати негде околу 2000 илјади, барем толку ме фати мене :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
88ца имал некој проблем со демол, незнам каков конкретно, знам дека нешто не го бендисало чистењето со демол

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
8ца добро направено. Контакт од мајсторот имаш ако решам (а некако натака ми врти паметот) да ги префарбам бандашите на стилото? :)

А да ги замениш со вакви:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ти ќути! Вакви работи не! Ќе ме избрка жена ми, со кучињата твои у куќарка ќе спијам ;D ;D ;D

Отсутен APD

• Јуниор
  • **
Мене моите кога ги средував ме фатија 50€. Тоа беше материјал и мајстор. Само што сам  си ги стругав.

Другар, кажи кај кој мајстор ги фарбаше, ми се допаѓа и бојата на бандажите и фарбањето.
Peugeot 407 2.0HDI 136KS

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
250 европски за фарбање бандажи  :o

Па за помалку од 200 евра јас ги давам комплет бандажи со гуми - Будала !  ;D

Ништо сеа да ги исфарбам и 400 да им барам  ;D ;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Нема врска, ако не ти чини не ги фарбај. Мене тогаш ми чинеше од повеќе причини: Ме завлечка првиот мајстор кој требаше за 50е да ги офарба, па скоро 2 месеци ме ебааше, а мене ми требаа бандашите, веќе дојде лето, а јас на зимски гуми бев, 100-тина евра повеќе или помалку, не ми играа улога, сум си скратил од 2 кафани :) А и пред 8 години не се нафаќаше секој со фарбање бандаши, уствари ретко кој сакаше да се курца со такви работи. И денес да отидеш по квалитетниве сервиси, да ти ги средат профи бандашите, да ги испечат во комора и сите салтанати, ќе те кошта барем 100-150е.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект

Имам Симо без проблем. Митка е тука кога сакаш фарбање. Не мора само бандажи.

88ца имал некој проблем со демол, незнам каков конкретно, знам дека нешто не го бендисало чистењето со демол

Проблемот беше што јас прв пат работам со Демол. Одвратна хемија, за кој не знае. Демолот не успеа да ја извади фабричката боја и фабричкиот прајмер. Среќа што само на 1 бандаж пробав така да вадам боја. Фарбарот ми рече дека нема потреба со демол, доволно е со шмиргла да се стигни до прајмер.
Така и направив и резултатот дојде супер.

Другар, кажи кај кој мајстор ги фарбаше, ми се допаѓа и бојата на бандажите и фарбањето.

Мајсторот се вика Митка. Во кисела вода. Кажи ако сакаш ќе ти пратам бројче.

Отсутен APD

• Јуниор
  • **

Имам Симо без проблем. Митка е тука кога сакаш фарбање. Не мора само бандажи.

Проблемот беше што јас прв пат работам со Демол. Одвратна хемија, за кој не знае. Демолот не успеа да ја извади фабричката боја и фабричкиот прајмер. Среќа што само на 1 бандаж пробав така да вадам боја. Фарбарот ми рече дека нема потреба со демол, доволно е со шмиргла да се стигни до прајмер.
Така и направив и резултатот дојде супер.

Мајсторот се вика Митка. Во кисела вода. Кажи ако сакаш ќе ти пратам бројче.
Сакам, прати ми бројче :)
Peugeot 407 2.0HDI 136KS

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !