Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 775015 пати)

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
Мислам дека ќе го личи, интересен бандаж е овој!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Овој со пасатов ми е комшија..

Едит: Луѓе што мислите ќе го личи голфот мој со бандажов што го носи пасатот..?

Многу блиску сме до договор..

Мислам дека нема да одговара бандажот, ама не сум сигурен. Мислам дека Пасатот вози 5х112.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Пред некое време (поодамна) ги зборевме овие бандаши во тема "Alfa vs everything"

Ова е веќе поарно бело:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

EЕве ги, се појавија во димензија и PCD таман за мене:
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=438039

и тоа би изгледало отприлика вака  со тоа што овие на белава се 20-ки:

Малку бојата не одговара, ко` за мојата ама тоа се средуе пред да се монтираат :)
Бандашов е инаку „алфистички“. Мислења? Да се впуштам во „екскурзија“ со ваква 18-ка?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
После ти отвара нова работа тоа. Многу ќе ти се гледаат шепите и дисковите, па ќе треба да пљунеш кеш за брембото од 3.0 V6. :D

Што знам Симо, ти си човек што менуваш гуми често. Цената на 18 е здраво повисока од 17ките, плус во споредба со твоите, овие имаат уште многу, многу работа за да се донесат до задоволителна состојба.
Ако не те свиѓа вожњата со 18ките? Ако фаќаат напред/позади на полумесец? Размислувај тогаш што би правел. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Нема многу работа на бандаши ;) Башка, не можам вака од овие никакви слики да оценам. Тоа и цената на гуми не ме плаши. Гуми менувам на 3-4 сезони, летни/зимски, зависи, не е и тоа толку страшно.
Вожњата меѓу 17 и 18 не е драстично поразлична на ова ауто, поголема е разликата од 16 на 17-ки..
Не очекувам да фаќаат, но за тоа и за состојбата ќе ги замолам нашите охридски клабери да го проверат офсетот и ширината, па ќе знам ;)
Зборев за изгледот што ќе се добие, ќе го бива ли? Јас мислам да..
Што се однесува до предните шепи од v6, тие сигурно еден ден ќе си „легнат“, а до тогаш, нуме ќе ме снабди до „брембо wannabе“ капачиња ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
се возеа на ланчиа од тие големите како ли беше коцкасти?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Овој со пасатов ми е комшија..

Едит: Луѓе што мислите ќе го личи голфот мој со бандажов што го носи пасатот..?

Многу блиску сме до договор..

Бандажот е од Ауди А5 5х112, а голфот ти е 5х100...

19 ки

Леончиња

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
се возеа на ланчиа од тие големите како ли беше коцкасти?
Kappa? Таа носи исти димензии бандаши како 166 :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
@ Simo bandazite od oglasot,i na ovaa holandskata ne se isti....
I mislam deka ne se za 166-kata.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
не се исти, но на капата стоеа одлично па и спуштена беше топ ..

@Симо .. да бе капче беше :D

edit ак требит нешчо кажи, го знам газдата кој е ..

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Тие на огласот најверојатно се Alessio F1.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@Cuore166, може и да не се исти, сега више ракунот коа спомна Alessio F1 :) Сепак, мислам дека ќе стојат (види сличе долу) ;) Знам дека си конзервативен околу бандаши, ама ја не сум толку ако е добар бандашот ;D
@Dzo, ако го знаеш, прашај го што кеш сака, и за какви 17-ки сака за замена, исто за капа? Јас моите не би ги давал, ама може ќе се најде нешто.
@Rakun4e, слабо гледам на сликите, катастрофа му се, има шанси да се и Alessio F1, што исто така би ми одговарало ;)

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
даска за сурфање фиц ;D