Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 608501 пати)

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #2535 на: 20 Септември 2017, 12:55:27 pm »
https://kajgana.com/kinezite-se-nadminaa-go-napravija-najubaviot-avtopat-video

Милина, за очи, за душа, за кола.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2536 на: 20 Септември 2017, 13:06:02 pm »
https://kajgana.com/kinezite-se-nadminaa-go-napravija-najubaviot-avtopat-video

Милина, за очи, за душа, за кола.

Ваков ќе биде и кај нас кај Извор во Кичево. :D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2537 на: 20 Септември 2017, 13:13:21 pm »
Утната е трасата и стопите ѕиркаат  ;D

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
« Одговори #2538 на: 20 Септември 2017, 13:17:57 pm »
Не знам зошто, ама таков мераклија сум на кружни текови, да имам власт би наредил низ цел град, еден семафор да нема.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2539 на: 20 Септември 2017, 13:26:28 pm »
-

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2540 на: 20 Септември 2017, 13:26:44 pm »
Не знам зошто, ама таков мераклија сум на кружни текови, да имам власт би наредил низ цел град, еден семафор да нема.
Кај да те гласаме?

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
« Одговори #2541 на: 20 Септември 2017, 13:58:46 pm »
Тешко малце дека со гласање ќе/сме добиле нешто, за жал на овие простори поминале 500 години турко ропство, прашање е дали и во наредните 500 ке се смени за нијаска менталитетот/сваќањата на народот (власта(која и да е)) дека се на позиција да работат за народот, а не само за собствениот џеб. Мене лично (иако го користам многу малку во последниве 5 години) сообраќајјниот метеж/паркин ми представува сериозен срес а толку многу уживам да возам, ама јбг можеби во некој друг живот на некое друго место.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #2542 на: 20 Септември 2017, 17:03:29 pm »
Јас имам впечаток дека стварите кои се фрлени се по година дена стари, некои помалку но најстрашно - некои и повеќе од година.

Ѓубрето покрај пат на Стража сигурно не е ланско. Од годинава е, заради семафорите на кои се чека. Луѓе чекаат.. И фрли од прозор кутијата со цигари, кесата од чипсот, па и пелената од малиот. Јас ги гледав додека чекав.

На кеј во Скопје да не праиме муабет.. На целата стаза има од лево и од десно ѓубре. Џвакаат нешто, фрлаат. Млади седат на кеј навечер, пијат пиво, оставаат све позади нив. Пред некој ден ја сликав Куга-та блиску до местото каде што ја сликавме CX-5-ката.. Од една страна брдца, мерак за сликање, од друга страна шут, цигли, намештај, душеци..

Ах, 2-3-ца џандари на Стража (не еден само, пошто ако е еден ќе му се к*рчат), мамето мамино да расплакаат од казни за фрлање ѓубре. 50 евра е казната за фрлање отпадоци. Јас би ангажирал посебна единица, колку сакаат полицајци нека има, да се заборават од казнување за фрлање ѓубре, фрлање шут..  Да се заборават!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #2543 на: 20 Септември 2017, 19:27:11 pm »
Јас имам впечаток дека стварите кои се фрлени се по година дена стари, некои помалку но најстрашно - некои и повеќе од година.

Ѓубрето покрај пат на Стража сигурно не е ланско. Од годинава е, заради семафорите на кои се чека. Луѓе чекаат.. И фрли од прозор кутијата со цигари, кесата од чипсот, па и пелената од малиот. Јас ги гледав додека чекав.

На кеј во Скопје да не праиме муабет.. На целата стаза има од лево и од десно ѓубре. Џвакаат нешто, фрлаат. Млади седат на кеј навечер, пијат пиво, оставаат све позади нив. Пред некој ден ја сликав Куга-та блиску до местото каде што ја сликавме CX-5-ката.. Од една страна брдца, мерак за сликање, од друга страна шут, цигли, намештај, душеци..

Ах, 2-3-ца џандари на Стража (не еден само, пошто ако е еден ќе му се к*рчат), мамето мамино да расплакаат од казни за фрлање ѓубре. 50 евра е казната за фрлање отпадоци. Јас би ангажирал посебна единица, колку сакаат полицајци нека има, да се заборават од казнување за фрлање ѓубре, фрлање шут..  Да се заборават!
Стража

Sent from my SMART FLY V500 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2544 на: 21 Септември 2017, 08:23:02 am »
Баш додека ги возевме Јагуарите и Ланд Роверите минатата недела, бев во кола со енглез од JLR. Стигаме и возиме околу Мавровско езеро, и консензусот на сите странци е дека стварно многу убаво изгледа.. Од далеку. Кога ќе дојдеш блиску, и ќе го видиш ѓубрето.. Срамота е. Почувствував потреба да се извинам во името на сите нас.

Подобро смет околу Мавровско отколку издрогирани човечки мрши како што има околу Женевско на пример... за сметот и човечките мрши по улици во главниот град на Европа- Брисел и останатите метрополи во некоја наредна прилика.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #2545 на: 21 Септември 2017, 10:08:23 am »
Подобро смет околу Мавровско отколку издрогирани човечки мрши како што има околу Женевско на пример... за сметот и човечките мрши по улици во главниот град на Европа- Брисел и останатите метрополи во некоја наредна прилика.

„Се давиме во ѓубре, ама барем не се дрогираме.“

Работите се тотално неповрзани. Логикава вришти.

(А се дрогираме, не дека не.)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2546 на: 21 Септември 2017, 11:18:27 am »
Дрогирајте се само немојте на сите да ни го наметнувате синдромот на мало куре.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2547 на: 21 Септември 2017, 11:22:51 am »
Синдром „мало куре“ - ѓубре покрај езеро/пат... Како?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #2548 на: 21 Септември 2017, 11:49:55 am »
За да нема ѓубре треба некој да го чисти..

Извини ама не може да се фрлаат метлани рамки од столици и дрвени палети поред пат и да треба некој да ги собере. За шут да не праиме муабет

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2549 на: 21 Септември 2017, 12:15:26 pm »
За да нема ѓубре треба некој да го чисти..

Извини ама не може да се фрлаат метлани рамки од столици и дрвени палети поред пат и да треба некој да ги собере. За шут да не праиме муабет
Извинето. А што да правиме со тие што се веќе фрлени и тие што ќе се фрлат? Да почекаме да рѓосаат и да испарат едно 50 години изгледа треба. Недај боже некој да ги исчисти.