Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 610643 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #2340 на: 20 Јуни 2017, 20:57:22 pm »
њо њо њо њо, да не е многу евро за Вицето

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2341 на: 20 Јуни 2017, 20:59:13 pm »
ne ja znaeme vistinata vo vrska so problemoF samo nagagame, jas nema da gi obvinuem nitu sds nitu dpmne bidejki nejaznam vistinata...
jassum se dase raboti po zakon i sekoj da si odgovara za storenoto toest kradenoto...
so nadez dena ke se dogovorat i nabrzo ke prodolzat za da se vozime po novite patista... 😉
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #2342 на: 20 Јуни 2017, 21:04:14 pm »
Сега за све е сдс крив после една ДЕЦЕНИЈА .. да повторам ДЕЦЕНИЈА после дпмне :)

Абе кој да ви го бере паметот што го носите..
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #2343 на: 20 Јуни 2017, 21:08:07 pm »
/

Иди бе јавај го букефал.

Грешка е грешка, безразлика кој ја направил и во чие време е направена. Изведувачот на градежните работи ја утнал работата. Сигурно груевкси и заев не ја праеле трасата. 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2344 на: 20 Јуни 2017, 21:34:09 pm »
А па вие како слепо верувате на се шо ке се кажи.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #2345 на: 20 Јуни 2017, 21:34:36 pm »
Нормално дека е “грешка“. После 10 години во опозиција потребата од пари е многу голема. Да видиш како ќе се појават сега едно 5-6 малечки фирми кои магично ќе ги решат сите проблеми. По принципот евро за вицето.

Eх за едно евро шо би рекол неговиот претодникот џабалак а истиот им зема 30 милиони евра провизија на кинезите.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #2346 на: 21 Јуни 2017, 00:01:16 am »
Пред малку јас слушнав на вести дека и на двата автопати Охрид-Кичево и Штип- Скопје имало големи проектански грешки и пропусти.

Охрид - Кичево била прекината изградбата уште пред 3 месеци кога увиделе какви грешки имале направено, некои опасни косини имале направено на некои места многу небезбедни, и ред други работи. А замисли автопатот треба да биде 57 километри од кои они имале досега асфалтирано само 6 (ШЕСТ километри)! Како им успеало незнам... И сега изгледа уште се дрпат за глава за да им истекне како да ја оправат работата уствари и кредитот нема да им стигне така да ќе си почека троа појќе некоја година автопатов.

За Штип-Скопје, шта речи... коју поруку послати...

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #2347 на: 21 Јуни 2017, 00:14:11 am »
Сеа се вракав од кисела вода и карси спорт висион во аеродром еден дечко со ауди а4 2003 година негде таа серија ја погодил шахтата тачно под мостот што е во третата лента, шахтата летнала дупнал гума и бандашот парче го направил... Имаше трокут ставено застанав да го прашам да не му треба помош нешто и ми кажа што му се десило, се јавил во полиција за записник...

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #2348 на: 21 Јуни 2017, 00:32:35 am »
Пред малку јас слушнав на вести дека и на двата автопати Охрид-Кичево и Штип- Скопје имало големи проектански грешки и пропусти.

Охрид - Кичево била прекината изградбата уште пред 3 месеци кога увиделе какви грешки имале направено, некои опасни косини имале направено на некои места многу небезбедни, и ред други работи. А замисли автопатот треба да биде 57 километри од кои они имале досега асфалтирано само 6 (ШЕСТ километри)! Како им успеало незнам... И сега изгледа уште се дрпат за глава за да им истекне како да ја оправат работата уствари и кредитот нема да им стигне така да ќе си почека троа појќе некоја година автопатов.

За Штип-Скопје, шта речи... коју поруку послати...

Јас бев до Охрид пред две недели, има тракманија момент на автопатот, нагла угорница од некои 7-8тина метри искачување (на одење) со остра десна кривина наеднаш од прав пат каде што се вози 100ка иако цел пат е румби тумби, ако не успориш отиде во воздух
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2349 на: 21 Јуни 2017, 00:43:07 am »
Дека има криминал има во автопатите, дека глумат лудило и прават фама и тоа е точно. Како може да викаат за ск штип дека има имотно правни работи нерасчистени кога целата траса е 100% пробиена. Излегоа денеска со штури информации а нигде не дадоа подетално освен ебани две реченици ебате комуњарата што само на вакви работи чека поени да ќарува.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #2350 на: 21 Јуни 2017, 01:58:01 am »
Дека има криминал има во автопатите, дека глумат лудило и прават фама и тоа е точно. Како може да викаат за ск штип дека има имотно правни работи нерасчистени кога целата траса е 100% пробиена. Излегоа денеска со штури информации а нигде не дадоа подетално освен ебани две реченици ебате комуњарата што само на вакви работи чека поени да ќарува.
Исто како што 10 години слушавме како цветат и процветуват рози со се во државава, така сега ќе слушаме дека розите биле овенати.  :D 

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2351 на: 21 Јуни 2017, 02:04:45 am »
Сеа се вракав од кисела вода и карси спорт висион во аеродром еден дечко со ауди а4 2003 година негде таа серија ја погодил шахтата тачно под мостот што е во третата лента, шахтата летнала дупнал гума и бандашот парче го направил... Имаше трокут ставено застанав да го прашам да не му треба помош нешто и ми кажа што му се десило, се јавил во полиција за записник...

Sent from my F5 using Tapatalk

Шахтата беше отворена и во понеделникот, ако е таа на крајна десна лента.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #2352 на: 21 Јуни 2017, 04:45:55 am »
Таа шахта и пред 10-тина дена направи беља на еден Голф.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #2353 на: 21 Јуни 2017, 08:03:25 am »
Никој нема одговорност во оваа држава, бар така беше практиката до сеа, затоа и ги заболе стојко за шахтата работниците и претпоставените.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2354 на: 21 Јуни 2017, 09:01:37 am »
Не треба само да слушаме дека има криминал. Треба да се постапува по криминалот!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need