Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 610985 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Не ја возев цела делница, само неколку километри после тунелите. Најмногу ме интересираше како се изведени тунелите.

На добар дел од трасата што ја поминав имаше ставено одбојници, фалеа штитници за ветар, сигнализација хоризонтална на некои делови немаше воопшто.

Раздвижено е таму, се работи, ама обемот на работа што преостанува не верувам дека ќе биде завршен во брзо време.

Освен ако мора да сечат лента за пред камери па да го "отворат" и после тоа да не го пуштат ич.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Фала ти на одговорот.
Очигледно ќе пројде и летово фрустрирачки и се надевам без жртви.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Како го возеше ако не е отворен или има некој дел што може да се вози
Не сум помимувал од таму одамна па незнам

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Не е отворен патот за сообраќај. Само градежна оператива и логистика се движи.

Имам пријатели таму што работат, и ми дозволија да се прошетам малку.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Дечки каков е патот накај Штип (5 години не сум бил натаму) па и од Штип до Пониква. Планирам да одам утре на прошетка ако ме послужи времево.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
Солиден е патот пред штип е само малце лош, пак ке кажам отварајте очи на тој пат се летаат многу!

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Дечки каков е патот накај Штип (5 години не сум бил натаму) па и од Штип до Пониква. Планирам да одам утре на прошетка ако ме послужи времево.

Од штип до Кочани ти е добар, во Кочани пази на некоја ископана дупка да не налеташ и нагоре стандард планински пат, пред Штип пази на копаниите, ама на видело си ќе видиш што се случува.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Фала ви дечки!!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Момчад, дали некој во оваа праисториска држава ги санирал дупките меѓу спојниците кај мостовите Демир Капија - Удово ?
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
vnimavajte ima edna dupka-sahta koja e ostetena i samo armatura stoji i kapakot vrz nea , ko sto gleam nekoj ke propadne... , siroka e poveke od metar upaga celo trkalo i tesko vo ova sudstvo deka osteta ke dobie...

https://www.google.ba/maps/place/Shopping+Center+Ramstore+Mall+Skopje/@41.9918527,21.427636,302m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x135414354c4a4d97:0x1127195d9cade704!8m2!3d41.9914047!4d21.4277977?hl=en
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Завчера бев до аеродром, и не ме факајте за збор, ама колку што се секавам, ограничувањето од 80 км/ч кај таа клучката пред долгиот правец беше тргнато за обата правци.
Нешто и клучката малку од малку се преправа, се додаваат и патоказни табли пред мостот во обата правци.
И помегу двете банкини кај долгиот правец имаше ставано како зелени табли, најверојатно да се спречи нокно време светлата да сметаат од обратен правец што се движат возилата.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Tocno, trgnati se znacite za ogranicuvanje od 80km/h kaj benziskata sto bea I kade sto pecaa dzandarski orkestar :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Во Македонија знак се трга единствено ако се украде за старо железо.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Треба повеќе да се краде. Особено 70ки и 80ки знаци.