Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 533587 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #3015 на: 26 Јануари 2019, 18:12:35 pm »
1:0 зимски:летни за во зима.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #3016 на: 26 Јануари 2019, 18:18:36 pm »
1:0 зимски:летни за во зима.
N`Priz 4S се колку летни толку зимски (нешто малце поќе зимски).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #3017 на: 26 Јануари 2019, 18:26:29 pm »
Идат колку и секое нормално возило со преден погон, дури и нешто мало боље, често новиве имаат некои „гиммикс“ за подобрување на тракција. а и моторите им се често поставени малку понапред од предната осовина (јебеш андерстир, тракција треба да се има).
Другарче мое со ЦР-В со преден погон и Conti Winter Contact, ме „победи“ у секоја категорија на снег во Крушево, додека ја бев со 159-ката и 4 season Nexen. 1:0 за џипчињата и сувчињата. :(

Јас кога падна снегот во Битола пред некоја недела, успеав во текот на вечерта да заглавам 5 пати во подлабок снег, на места каде што ни на крај памет не ми беше дека ќе заглавам и сум немал проблеми порано (со други коли).

Башка што изгледав како дебил со летни гуми во снегот, додека СУВ-чиња прилично полесно си поминуваа :(

Генерално, разочаран од колата и зимските гуми во такви услови на 20-25цм+ неразгазен снег.Ај ќе помине зимата, па пак ќе ми одговараат “полесната” предница, спуштеноста и пошироките гуми во кривини :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #3018 на: 26 Јануари 2019, 18:29:41 pm »
Идат колку и секое нормално возило со преден погон, дури и нешто мало боље, често новиве имаат некои „гиммикс“ за подобрување на тракција. а и моторите им се често поставени малку понапред од предната осовина (јебеш андерстир, тракција треба да се има).
Другарче мое со ЦР-В со преден погон и Conti Winter Contact, ме „победи“ у секоја категорија на снег во Крушево, додека ја бев со 159-ката и 4 season Nexen. 1:0 за џипчињата и сувчињата. :(

Јас кога падна снегот во Битола пред некоја недела, успеав во текот на вечерта да заглавам 5 пати во подлабок снег, на места каде што ни на крај памет не ми беше дека ќе заглавам и сум немал проблеми порано (со други коли).

Башка што изгледав како дебил со летни гуми во снегот, додека СУВ-чиња прилично полесно си поминуваа :(

Генерално, разочаран од колата и зимските гуми во такви услови на 20-25цм+ неразгазен снег.Ај ќе помине зимата, па пак ќе ми одговараат “полесната” предница, спуштеноста и пошироките гуми во кривини :D

Yup, тоа е тоа. Среќа 10-тина дена у годината се проблематични, ќе се преживее...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3019 на: 26 Јануари 2019, 18:30:38 pm »
Како идат Киа Спортажите и останатите “Џипчиња” и “Сувчиња” по снегов?

Неидат нели? Епа ѓубре се батиња. Тоа е. Живот.

Ај здравје летоска на краците ќе тераат, ќе ја гледате од високо гужвата на граница.

Вчера се враќав од Бугарија со Sportage по најголемиот снег и снежни наноси, особено кумановско поле, немав апсолутно никаков проблем.

Велинград- Боровец- Скопје константен снег и нечисти патишта и кај бугарите и кај нас. 3 возрасни + бебе во кола и гепек натоварен до макс. Зимски гуми Cooper Weathermaster 215/70/16. 7.5 саати активна вожња според борд.
Со баба ти ли беше на одмор?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6679
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3020 на: 26 Јануари 2019, 18:30:42 pm »
Што гуми имаш Игор?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3021 на: 26 Јануари 2019, 18:32:23 pm »
Ние сељаците вака се справуваме

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #3022 на: 26 Јануари 2019, 18:35:09 pm »
Што гуми имаш Игор?

Ако добро се сеќавам, истите тие (i cept evo2) што ти велеше дека за снег не ги бива.Можеби и навистина не ги бива, ама со многу полоши гуми и коли сум немал вакви проблеми во длабок снег како со Шкодата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3023 на: 26 Јануари 2019, 18:45:50 pm »
Ако ви дојдам јас со спаркот.... ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6679
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3024 на: 26 Јануари 2019, 18:49:37 pm »
На сув пат се добри, ќе помине снегот наскоро.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3025 на: 26 Јануари 2019, 19:13:52 pm »
Што гуми имаш Игор?

Ако добро се сеќавам, истите тие (i cept evo2) што ти велеше дека за снег не ги бива.Можеби и навистина не ги бива, ама со многу полоши гуми и коли сум немал вакви проблеми во длабок снег како со Шкодата.

koja skoda i koji dimenzii toa vozis :)  tocno deka skodata ima lesna prednica ama jas so oktavijata nikogass po planini ne sum zaglavuval na 20tina cm sneK...

denes patot na sapka so 90cm sneK, i edvaj se razminuvaa dve koli so gazenje vo dlabokiov sneg od stranite...
gi isporbuvav i jas istite gumi i se pokazaa odlicni... na opredeleni mesta i na krivini na-vleguvav vo snegot za da se razminam so toj od spotiva i si se vrakav na pat bez poteskotii... ps: sigurno ima pridones i asp esp...

patot za na Sapka denes:

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3026 на: 26 Јануари 2019, 19:15:52 pm »
Што гуми имаш Игор?

koja skoda i koji dimenzii toa vozis :)  tocno deka skodata ima lesna prednica ama jas so oktavijata nikogass po planini ne sum zaglavuval na 20tina cm sneK...

denes patot na sapka so 90cm sneK, i edvaj se razminuvaa dve koli so gazenje vo dlabokiov sneg od stranite i isporbuvav i jas istite gumi i se pokazaa odlicni... na opredeleni mesta gazev, i na krivini na-vleguvav vo snegot za da se razminam i si se odnesuvaa super...

patot za na Sapka denes:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Страшно е, алал вера како си излегол.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3027 на: 26 Јануари 2019, 19:18:01 pm »
ne e strasno bee :D ne zaebaaj...
no postrasen e od toa da ima samo neistopen cist sneg na patot... ima smrznatini, raslakano koe te zanesuva i tesen za razminuvanje... na krivina o sprotiva ne go gledas poradi visina na snegot dodeka ne ti se pojavi
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3028 на: 26 Јануари 2019, 19:41:34 pm »
ne e strasno bee :D ne zaebaaj...
no postrasen e od toa da ima samo neistopen cist sneg na patot... ima smrznatini, raslakano koe te zanesuva i tesen za razminuvanje... na krivina o sprotiva ne go gledas poradi visina na snegot dodeka ne ti se pojavi
Нормално дека се заебавам, инаку вчера бев околу 18-19 часот стража и пресека, ми се еба мамата.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #3029 на: 26 Јануари 2019, 19:45:32 pm »

Октавија вРС бенЅин, гуми 225/40/18.