Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 691166 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #2730 на: 14 Април 2018, 09:40:33 am »
Ќе рѓоса арматурата од што не се вози веќе.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
« Одговори #2731 на: 16 Април 2018, 13:25:46 pm »
http://build.mk/reportazha-posledniot-krik-na-tehnologijata-primenet-na-avtopatot-demir-kapija-smokvitsa/

кога ке се пушти може една групна вожња да се организира :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #2733 на: 16 Април 2018, 20:40:40 pm »
Кај е ова бе?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2735 на: 16 Април 2018, 23:21:48 pm »
http://build.mk/reportazha-posledniot-krik-na-tehnologijata-primenet-na-avtopatot-demir-kapija-smokvitsa/

кога ке се пушти може една групна вожња да се организира :D
ja vidov samo 80 i 100kmh znaci. cunts
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7114
« Одговори #2736 на: 16 Април 2018, 23:31:31 pm »
Само пред тунелите првин има 100 па 80 знаци. А по останатата должина е 120, тек пред клучката кај Смоквица има 130. Имам погоре во претходните пораки постирано две видеа, си ми реплицирал на нив, погледни ги пак.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2737 на: 17 Април 2018, 15:22:19 pm »
Оп прекрасно. Ајде малце од малце да мрдне работата.

https://www.facebook.com/pg/CityofSkopje/photos/?tab=album&album_id=1777856868927184

Незнам зошто цртаа ленти наместо паркинг да ја направат последната лента НЕГО АЈДЕ. Со сила будала. Уште не се оладил асфалтот, бог да го прости, они се паркирале веќе.

А на Борис Сарафов бетер. Колите на тротоар, пешаците на улица. Тури стубој. Нацртај места за паркинг на едната лента. АЈТ решен проблем за век и векова.
« Последно менување: 17 Април 2018, 15:33:22 pm Deni »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2738 на: 17 Април 2018, 15:43:48 pm »
После ќе се буниме како тоа да плаќаме паркинг дека нацртале линии на улица, пизда им материна лоповска ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2739 на: 17 Април 2018, 15:46:16 pm »
После ќе се буниме како тоа да плаќаме паркинг дека нацртале линии на улица, пизда им материна лоповска ;D
Ама и онака и двеве улици се ширеа! Значи немаа ленти. Само можеше да се прошири „паркинг“ наместо „лента“. Сите среќни, а они пак лопови!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2740 на: 17 Април 2018, 15:55:20 pm »

https://www.facebook.com/pg/CityofSkopje/photos/?tab=album&album_id=1777856868927184

Незнам зошто цртаа ленти наместо паркинг да ја направат последната лента НЕГО АЈДЕ. Со сила будала. Уште не се оладил асфалтот, бог да го прости, они се паркирале веќе.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
...

zatoa do drvoto napraj parking, zad drvata se dvizat pesaci uste eden metar prosiri im go trotoarot:

istoto toa naprajgo podolu vo haosot bidejki delot od ivicnjakot do drvata prodavnicite si go naprajle sklad za roba masi si stajle... stajgi tamu parkiranite koli sto se parkirani na ulica, dukanite vnatre neka si stavaat stolcinja i robata jbga

sega vaaka od tri (dve) lenti na ova mesto se stesnues na edna lenta i sto si naprail? nisto pak imas za
cirkulacija edna lenta ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2741 на: 17 Април 2018, 17:14:01 pm »

А на Борис Сарафов бетер. Колите на тротоар, пешаците на улица. Тури стубој. Нацртај места за паркинг на едната лента. АЈТ решен проблем за век и векова.

На 4-ти Јули, убеден сум дека ги тргаа џандари колите од улици, не им даваа да се паркираат на улица, због заради бифшиот прецедник на собрање.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2742 на: 17 Април 2018, 17:28:55 pm »
Вака како на сликава си е топ. Народ на сред улица.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2743 на: 18 Април 2018, 00:24:57 am »

sea mi tekna, ne bese opstina gjorce petrov so ona soopstenie deka zitelite na kukjite treba da pocnat da si gi parkiraat vozilata vo dvorovite?
dali ova soopstenie bese i za kobnata ulica?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2744 на: 18 Април 2018, 07:19:33 am »
Да, ама проблемот со газењето деца не е „рандом“ одење по улица.... Поминувале пешачки. Кај школото, кај „зона 30“.
Не пробувајте да барате оправдание за брзината со која летаат покрај школи, во непрописно паркираните коли.
Или да им ја оспорувате праведноста на протестите. Се бара семафори и регулирање на брзината во тој дел околу школото. 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.