Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 553977 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #45 на: 06 Февруари 2012, 18:08:49 pm »
незнам да ти кажам јас од кај 13.30 излегов од работа бидејки имав некои работи до гтц ништо не видов. Сите се влечат полека полека и бога молам да не ме тртне некој.
Али какви херои има си цепаат гајле нема само еден пешак да им претрча и трагедија ке биде

И ја исто, само бегам некој да не ме собере од позади, 90% со летни гуми возат :D и ги гледам кочат ко да некочат, боље само моторно да користат.

А ја со зимски на 60 km/h во неколку метра застанувам, башка подиздичани ми се гумите. Има начин ама луѓево научиле само седни и вози, неиде така.

И од кај толку жени бе у сообраќај, што се десило со светов, со тоа мобилните усрани...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55030
  • Махер
« Одговори #46 на: 06 Февруари 2012, 18:13:34 pm »
незнам да ти кажам јас од кај 13.30 излегов од работа бидејки имав некои работи до гтц ништо не видов. Сите се влечат полека полека и бога молам да не ме тртне некој.
Али какви херои има си цепаат гајле нема само еден пешак да им претрча и трагедија ке биде

И ја исто, само бегам некој да не ме собере од позади, 90% со летни гуми возат :D и ги гледам кочат ко да некочат, боље само моторно да користат.

А ја со зимски на 60 km/h во неколку метра застанувам, башка подиздичани ми се гумите. Има начин ама луѓево научиле само седни и вози, неиде така.

И од кај толку жени бе у сообраќај, што се десило со светов, со тоа мобилните усрани...
Баш сеа...   8) :o :( ;D ;D :D :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #47 на: 06 Февруари 2012, 18:17:49 pm »
Абе јас сум против женско да се тепа, никогаш не би удрил, ама у сообраќај толку малку размислуваат тоа едно чудо, све би ги "сотрел" :D

Една со форд, абе нов пи.ка. Земала телефонот го бапнала на уво и насред улица стои, позади тој ќе ја земеше за малце, остај тоа се напраи колона миљон, па и текна после прва и се испентари на тротоар како да вози 101, остај тоа среќа у дуќан не влезе.

Па седам си викам, да земам сега да се шминкам мислам нема толку грешки одеднаш да напраам, стварно не разбирам.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #48 на: 07 Февруари 2012, 22:55:55 pm »
а бе колата како окована..... еден сантим мраз врз неа. Се отепав додека да го исчистам возачкото стакло

Sonax спреј за одмрзнување.....прскаш, оставаш 5 минути, пушташ брисачи, стакло панчево!

190 денари од Lukoil.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14364
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #49 на: 08 Февруари 2012, 00:52:12 am »
Длето,маваш 2-3 пати и тргаш за нецела минута  ;D  :D :D :D

[датотека избришана од администраторот]
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #50 на: 08 Февруари 2012, 01:08:58 am »
Мече со копач најубо се вадиТ ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34127
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #51 на: 17 Февруари 2012, 10:23:05 am »
Скопје-Петровец завчера

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55030
  • Махер
« Одговори #52 на: 17 Февруари 2012, 10:24:10 am »
Да, да у пм и јас идев прошла недела. Значи уште не е зачистен... Ц, ц, ц... Што се подстопило, тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34127
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #53 на: 17 Февруари 2012, 10:25:33 am »
Да, да у пм и јас идев прошла недела. Значи уште не е зачистен... Ц, ц, ц... Што се подстопило, тоа.
Тоа што се подстопило го направило стакло. Со петта шлајфуваат тие 1200 кубика + Ескимо Ѕ3

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1817
« Одговори #54 на: 17 Февруари 2012, 12:45:51 pm »
Денес веќе се чисти двете ленти од автопатот, сабајле поминав.
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #55 на: 18 Февруари 2012, 01:33:03 am »
На мостот после Александар Палас, кога одите накај Момин Поток, има на десната лента еден нов поприлично голем кратер, препорачувам да се користи левата лента, гледам веќе некои оставиле по нешто, кој раткапна, кој таблица.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #56 на: 18 Февруари 2012, 13:32:53 pm »
^

Добра информација.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #57 на: 24 Февруари 2012, 09:35:19 am »
Posle zimava nasive patista stanaa odvratni, mi se gadi koga patuvam. Posle cunamito vo Japonija patistava se kako vo 3d studio max.

http://tocka.com.mk/1/60856/vaka-izgleda-japonija-edna-godina-po-cunamito

Dali tie ziveat vo nekoja druga dimenzija, kako e mozno da se 2500 godini ponapred od nas?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29748
    • CARclub.mk
« Одговори #58 на: 24 Февруари 2012, 09:39:07 am »
Понапред се затоа што гледаат малку подалеку од своите носеви, и имаат прекрасно развиено чувство дека потребите на многуте се над потребите на едниот. Многу убаво го разбрале моментот дека ако им е убаво на сите одеднаш, ќе му биде убаво и на секој посебно, наместо обратно.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #59 на: 24 Февруари 2012, 09:57:46 am »
Ne mislam deka e tolku ednostavno. Gledaj, nasive patista se izorani od snegov, nie cela godina nema da uspeeme da gi zakrpime. Tie imaa cunami, 100% steta na celata infrastruktura i nukelarna katastrofa. Za 1 godina repariraa SE. Nie 22 godini gi krpime dupkite, i poleka no sigurno ja gubime bitkata,  na kraj ke ostanat samo dupki. Gledaj go avtopatot veles-skopje, kako da prezivuva nato-bombardiranje. BIl nekoj vo ohrid denovive, patot e uzasen, toa e patot po koj treba vo leto turistite da pominat. Ke go pominat ednas, i nema da se vratat.

Zalosna ni e patnata struktura, ne postoi nitu edna kola so koja ke se cuvstuvate ubavo po nasive patista.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need