Не е проблем потргнувањето, еве скоро сите возиме по крај дури и завлегувам во зауставна трака со две тркала (и со цела кола коа ми беше страв порано додека не ми излезе пред мене возило со пукната гума а ја со 90) проблемот е што се повеќе се охрабруваат и земаат замав камиказите, не му е доволно 110 не му е доволно пола кола у зауставна лента, не да се тргнеш кога е безбедно и за тебе и за него, сака да те нема сместа, не купил бајото 320д за да лази со 110 зад некоја канта со 50 коња. Мислам дека и самиот знак 110 иако брзината е таман ако ја почитуваат повеќето, ги охрабрува да мислат дека се на автопат па да возат и 150/60. Клучките кај што е 80 ограничено не ги ни есапат коа ќе почнеш да отпушташ гас се дешаваат најагресивните претицања. И да нормално е секој да пази за себе ама некако повеќе го правдате камиказата што влегува во спротивна лента иако гледа возило со којзнае која брзина може и тој е будала што денес решил да се самоубие и тоа по правила нема да биде уопште крив освен евентуално пречекорување на брзина, успорете малце уклучете мозок не ризикувајте по секоја цена, поарно да стигнеш пола саат покасно него никогаш, може е "културно" и непишано правило но од друга страна е и прекршок (возење по лента за застанување) не оставајте на случајност и на милост на друг.