Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 560089 пати)

Присутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1375
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #3780 на: 28 Март 2025, 13:15:37 pm »
Не е проблем потргнувањето, еве скоро сите возиме по крај дури и завлегувам во зауставна трака со две тркала (и со цела кола коа ми беше страв порано додека не ми излезе пред мене возило со пукната гума а ја со 90) проблемот е што се повеќе се охрабруваат и земаат замав камиказите, не му е доволно 110 не му е доволно пола кола у зауставна лента, не да се тргнеш кога е безбедно и за тебе и за него, сака да те нема сместа, не купил бајото 320д за да лази со 110 зад некоја канта со 50 коња. Мислам дека и самиот знак 110 иако брзината е таман ако ја почитуваат повеќето, ги охрабрува да мислат дека се на автопат па да возат и 150/60. Клучките кај што е 80 ограничено не ги ни есапат коа ќе почнеш да отпушташ гас се дешаваат најагресивните претицања. И да нормално е секој да пази за себе ама некако повеќе го правдате камиказата што влегува во спротивна лента иако гледа возило со којзнае која брзина може и тој е будала што денес решил да се самоубие и тоа по правила нема да биде уопште крив освен евентуално пречекорување на брзина, успорете малце уклучете мозок не ризикувајте по секоја цена, поарно да стигнеш пола саат покасно него никогаш, може е "културно" и непишано правило но од друга страна е и прекршок (возење по лента за застанување) не оставајте на случајност и на милост на друг.

Отсутен Паланчански

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #3781 на: 28 Март 2025, 13:41:17 pm »
Опаа, значи не си толку млад чим ти е познат стариот пат.
Сигурно се сеќаваш на "големата кривина", автобус на Пролетер мораше да се враќа во рикверц за да ја фати од втор обид.
ЈугТурист го немаше тој проблем, воведе помали ТАМ автобуси.
Сум го возел тој пат, ја знам Руѓинска кривина. Во тоа време од Куманово до Пчиња беше направен новиот пат, од Пчиња до Ранковце сеуште беше магарешкиот пат.

Инаку го знам и патот Скопје - Куманово кога сеуште беше со две ленти, не беше автопат.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2389
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3782 на: 28 Март 2025, 13:49:20 pm »
Опаа, значи не си толку млад чим ти е познат стариот пат.
Сигурно се сеќаваш на "големата кривина", автобус на Пролетер мораше да се враќа во рикверц за да ја фати од втор обид.
ЈугТурист го немаше тој проблем, воведе помали ТАМ автобуси.
Сум го возел тој пат, ја знам Руѓинска кривина. Во тоа време од Куманово до Пчиња беше направен новиот пат, од Пчиња до Ранковце сеуште беше магарешкиот пат.

Инаку го знам и патот Скопје - Куманово кога сеуште беше со две ленти, не беше автопат.
По паланечко џаде и јас сум возел од другата страна на мега куманово што е, од тој дел имаме манекенка кумановка комшивка секретарица на еден биг бос ретро од ех ју од куманово хехехеех.. :D  тој пат води накај Зебрањак кулата и продолжува накај паланка

Отсутен shelby

• Почетник
  • *
  • Пораки: 42
« Одговори #3783 на: 28 Март 2025, 14:04:48 pm »
Има дибеци низ град ти аблендираат додека возиш 50-60 км/ч а не на отворено. Едноставно нема лек за таквите. И да не му отстапиш ќе се обиде да претекне на полна. И некој ден кога ќе му истече среќата и ќе го спукаат напред ти зад него ќе го јадеш како колатерална штета. Заради тоа не вреди џандар да изигруваш.