Автор Тема: Работи кои не ви требаат или ви се за давање  (Прочитано 627441 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Работи кои не ви требаат или ви се за давање
« Одговори #2730 на: 21 Јануари 2017, 16:47:45 pm »
Кога го палиш компјутерот се врти кулерот за цпу-то? Има некои бип? Извадија графичката и дискови цдромови па види дали нешто се случува. Ако нема никаков бип тогаш најверојатно плочата е отидена, а можно е и напојувањето да ти е само отидено. Ако не врти кулерот за цпу и слушаш бип тогаш е цпу отидено.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #2731 на: 21 Јануари 2017, 18:16:59 pm »
Сега приметив. Матичната не дава струја на тастатурата и маусот. ги поврзав на друг компјутер и работат. Значи игледа е матичната... Така да нека стои :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2732 на: 21 Јануари 2017, 18:31:08 pm »
Најди си плоча ќе ти дадам процесор каков сакаш

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #2733 на: 21 Јануари 2017, 19:19:10 pm »
Најди си плоча ќе ти дадам процесор каков сакаш
Абе сакав да го проработам... за чисто да се зезам со него.. да поврзам телевизор или нешто слично... и да го стаам да работи за симнување на некои серии.. итн. Имам јас лаптоп за секојдневна употреба

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #2734 на: 22 Јануари 2017, 07:59:10 am »
Абе сакав да го проработам...

Moже било кои други компоненти да го прават проблемот. На пример јас прво би се сомневал на напојувањето, потоа на матичната плоча (види дали има подуени кондензатори), процесор и меморија на крај.

Пробај ресетирај го биосот (clear CMOS џамперот на плочата, обично е некаде окулу батеријата).

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #2735 на: 22 Јануари 2017, 23:51:45 pm »
Се што наброја е пробано и проверено... уште во првиот момент.. изгледа од стоњењ нешто матичната има откажано... ама тоа е. немам намера да го правам. Мониторот му го дадов на еден другар. а остатокот од деловите ќе си ги чувам.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2736 на: 08 Февруари 2017, 10:21:46 am »
Некој да продава стар лаптоп, да е исправен само. 90% ќе се користи за пуштање детски песни на youtube :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2737 на: 08 Февруари 2017, 10:26:54 am »
Некој да продава стар лаптоп, да е исправен само. 90% ќе се користи за пуштање детски песни на youtube :)

Имам десктоп, ако ти врши работа.

Имам и за давање онакви за каиш лажњаци, PRAXIS, ги земав од ХУБО пред некој ден, метални, ама заглавуиваат кај мене. А и боље да ги немам....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #2738 на: 08 Февруари 2017, 10:54:55 am »
Не ме разочарувај со лажњаци за каиш.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #2739 на: 08 Февруари 2017, 11:07:23 am »

Имам десктоп, ако ти врши работа.

Имам и за давање онакви за каиш лажњаци, PRAXIS, ги земав од ХУБО пред некој ден, метални, ама заглавуиваат кај мене. А и боље да ги немам....

Фала ти. Преносно ми треба нешто, татко ми на малиот да му пушта Мама воли бебу :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2740 на: 08 Февруари 2017, 11:46:01 am »
Не ме разочарувај со лажњаци за каиш.

Што ми требаше да ги земам, мењав некоја пумпа и уште 100 денари да ми врателе, викам чекај дај вакви едни, баб ми кога ја возам да не ми титка тоа....

Тоа ѓубре треба да се забрани да се продава.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2741 на: 08 Февруари 2017, 13:43:57 pm »
 Штампач инкџект? Во било какво стање....?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #2742 на: 08 Февруари 2017, 14:38:11 pm »
Штампач инкџект? Во било какво стање....?

Јас имам, ама со години не е пуштен :) Epson Stylus 460 нешто ко да беше. Ако сакаш да го побарам по дома

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2743 на: 08 Февруари 2017, 16:25:39 pm »
Vidi pp :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2744 на: 09 Февруари 2017, 15:02:48 pm »
decki, taze go vidov sajtov ne znaev deka ima  vakov... ako imate raboti koi ne vi trebaat i vi se za davanje, a nikoj ne se javil da gi zeme, bi zamolil za nekolku minuti da prolistate na sajtov i da vidite dali ima sansi da se dade na nekoj od stradnive dusicki koi se macat da opstojat vo naseto ni "sovrseno socijalno" opstestvo, voedno ako imate uslovi da donirate po nekoj denar od mobilen mozete toa da go napravite direktno na nekoi od licata koi im e potrebno....ima mnogu na koi im e potrebna pomos, no na bilo koj da mu se pomogne e podobro otkolku na nikoj...

VNIMANIE na sajtov ima covecki sudbini koi za sitni pari se opravaat no lugeto ednostavno ne se vo moznost da se snajdat sami, ako se potresuvate od tazni covecki sudbini, bolesti kaj decinja koi kostaat sitni pari...sto znam neka go otvori nekoj drug i neka vi dade telefonski broj za donacija za da ne se voznemirite pri citanje... odnapred blagodaram pozz

http://www.donacii.mk/