Автор Тема: Музиче..  (Прочитано 1190649 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Одг: Музиче..
« Одговори #6705 на: 06 Декември 2015, 16:28:13 pm »
Дечки, ако може линк од оној даб степ спотот со хелихоптери, експлозии нешто oil war имаше....мелодијата беше малку арапска..

Едит..си ја најдов.

« Последно менување: 07 Декември 2015, 12:38:59 pm Stratro »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6706 на: 09 Декември 2015, 00:27:42 am »
Иде некој на Таксират ( Лајбах ) од вас?

Јас. Може ќе се видиме.

Разбирливо имаа убедливо најдобар , но и најкраток настап (или мене така ми се виде).
Имав прилика да се запознаам со Иван Новак.   :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6707 на: 09 Декември 2015, 15:25:30 pm »
Иде некој на Таксират ( Лајбах ) од вас?

Јас. Може ќе се видиме.

Разбирливо имаа убедливо најдобар , но и најкраток настап (или мене така ми се виде).
Имав прилика да се запознаам со Иван Новак.   :)

Релативност :) Што е добро - кратко трае. Затоа од друга страна, на хрватине ќе умрев од досада. Ја не знам како луѓе се палат на такви глупости. Да не беше бубњарот да ги извади, ќе исечевме вени цела публика.
BTW, Остарел човекон бајаги.... :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #6708 на: 09 Декември 2015, 15:32:35 pm »
Јас очекував повеќе од хрватите, среќа тапанарот беше топ. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6709 на: 09 Декември 2015, 15:42:01 pm »
2 cellos во петокот имаа распродаден концерт, ова на Таксират им беше втор настап во Скопје за 3 дена.
Се пали народ бидејќи не чул како навистина треба..

Што се однесува до Лајбах, Б Машина звучеше врв...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6710 на: 09 Декември 2015, 17:03:32 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6711 на: 10 Декември 2015, 15:56:55 pm »
Ги гаѓа бе, мауму...

EDIT Уш малу:

Ко зелен:
« Последно менување: 10 Декември 2015, 16:16:30 pm Deni »

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #6712 на: 10 Декември 2015, 18:56:48 pm »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #6713 на: 10 Декември 2015, 23:28:47 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6714 на: 12 Декември 2015, 09:51:47 am »
Some f*cked up shit right there...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6715 на: 12 Декември 2015, 21:51:35 pm »
Значи колку пак почнав активно да слушам Лајбах ( после цела добри  деценија ) дури и ме плаши..;D

Новиот албум "Spectre" без двоумење го ставам во топ 10 најдобри албуми на сите времиња што сум ги слушал. Продукциски е врв,a идеолошки и текстуално секогаш биле меѓу најдобрите и најоригиналните. Нивниот настап во Скопје ме остави воодушевен ( од аспект на квалитет на звук и сценски настап) и разочаран што не траеше повеќе.

Да не тупам  епизодно во темава за бендов, во еден пост еве ја "комерцијалната страна на бендов" што сметам дека треба да се чуе и знае.

Турнејата по повод овој албум ја опфати скоро цела Западна и Источна Европа, неколку настапи низ Русија, познатиот концерт во Пјонгјанг (С.Кореја), а набрзо следи турнеја низ Америка.
Кoнцертите се на светско ниво и во звук и во сценски настап и осветлување проследено со пропагандни видео проекции и изгледа вака.

Од концертов би ги одвоил посебно Americana, B Mashina, Resistance is Futile ..мада цел е добар од а до ш.

За оние кои ги занима целосната филозофија и идеологија која бендов ја поддржува, треба да се знае дека пред 3 децении Лајбах основаа независна држава без територија, еден вид уметнички колектив (кој опфати поети, глумци, режисери, истакнати филозофи, скулптори и др.уметници) наречен NSK ( Neue Slowenishe Kunst), за кој државата имаше своја амбасада и извадаше пасоши за своите припадници, откако издаде свој Манфест од 10 тина клучни точки во врска со начинот на кој функционираат. Во рамките на NSK имаат правено музика за филмови, претстави, како и преработки на опери.

Повеќе за тоа тука:

Моментално, наместо фан клуб, Лајбах формира меѓународна политичка партија (Spectre) насочена кон унапредување на културата во Словенија и Балканот ( "контаминирана од прозападниот идеолошки шунд кој под дифолт доаѓа со желбата за членство во ЕУ").
Deluxe нарачката на албумот доаѓа со книга која содржи нивната политичка програма.

За крај, треба да се знае дека Лајбах се директна инспирација за создавањето на Рамштајн, за кои имаат изјавено :

"Laibach does not believe in originality and we don’t consider ourselves as sole authors and owners of our own ideas. Therefore, Rammstein could not “steal” much from us. They simply let themselves get inspired by our work, which is absolutely a legitimate process. We are glad that they made it. In a way, they have proven once again that a good “copy” can make more money on the market than the “original.” Anyhow, today we share the territory: Rammstein seem to be a kind of Laibach for adolescents and Laibach are Rammstein for “grown-ups.”"

Over and out.
« Последно менување: 12 Декември 2015, 22:03:58 pm Stratro »

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #6716 на: 12 Декември 2015, 22:22:04 pm »
Најс. Баш ми требаше линкови од комерцијалната страна за мојот starter's pack :D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6717 на: 12 Декември 2015, 22:52:36 pm »
Со задоволство.
Моја препорака за почеток ти е цел концерт во Љубљана кој го постирав, па потоа видеата, па терај наназад низ албумите хронолошки (WAT, NATO, Opus Dei итд) се додека не стигнеш до обични амбиентални звуци на тешка индустрија од Требовље..без музика. ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6718 на: 14 Декември 2015, 15:47:45 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6719 на: 16 Декември 2015, 16:27:20 pm »