Автор Тема: Музиче..  (Прочитано 1012669 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Музиче..
« Одговори #8130 на: 13 Септември 2018, 10:00:56 am »
Ја бутаат и Труе Липа.

Мислиш дека некој некогаш ќе ја пушти Смрдел онака од мерак? Како Шаде што се пушта сега?

Си замислуваш некој да си седне дома, си пушти Смрделче попладневно?

Не, нели?

А јас знам барем 10 во непосредна близина што го прават тоа со реномираниве спомнати, на ниво на медитација.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #8131 на: 13 Септември 2018, 11:05:16 am »
Така си е...ама..

Не знам во последниве години (откако инстант супа хитовиве почнаа милионски да се гледаат на јутуб) колку кратно се сруши рекордот  на Мајкл Џексон за Трилер албумот на кој гостува Еди Ван Хален, а цел албум е аранжиран од Quincy Jones (https://www.youtube.com/watch?v=39SFgUFoIfg)

...али гарантирам дека Umbrella на Ријана (од која пролив ме фаќа) никој нема да ја пушти во 2048 ма.

Од друга страна... 8) 8)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8132 на: 13 Септември 2018, 12:26:30 pm »

16:10.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #8133 на: 13 Септември 2018, 12:54:17 pm »
Екстремно ограничено е да се каже дека нема модерна музика што е добра. Но нејсе, хипстерај-елитизмот е многу интересна последица на „моето е боље од твоето“ пристапот кон све, па и кон музиката.

Исто како што нашите родители мислат дека нашата музика е срање, така и ние мислиме дека музиката на нашите деца е срање. Нормален еволутивен циклус.

Да се разбереме, ни јас не можам да поднесам многу од модерната музика. Ми се приповраќа од бескрајните техно-хаус-шије-ми-га-џура-диџеј глупостите што се вртат по нашиве радија. Плус, треба малку работите да се видат во контекст на тоа што се - песничките што се вртат сега се краткорочни хитчиња. Хитчиња што ќе се вртат година-две (ако не и месец-два) и после тоа ќе одат во заборав. И исти такви песнички имало и пред 20-30-40 години. И тие биле срање, или не биле срање, небитно.

Ја имам одлично решение за срање музиката што се врти по радијата - не слушам радио.

Најсериозно, едноставно не слушам радио, во ниту една ситуација. Имавме одлично радио во форма на StreetFM, ама тоа згасна и се претопи во уште една бљувотина. Тоа е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8134 на: 13 Септември 2018, 13:01:20 pm »
И јас имам USB со многу песни рецимо 1000 од разни времиња како ми се свиѓала песна отишла таму. Повеќе од 10 години е собирано. Секако имам и бекап на усбто во иста таква копија. За недај боже.

Само го вклучувам во кола и рандом песни стискам. Феноменална симулација на радио ми прави, без реклами и исклучиво со песни кои смее да се вртат на радио.

Секако листата треба многу да расте и стално додавам песни. За побогат репертоар на моето симулирано радио. Кога ќе се надминат 400-500 песни веќе почнува да личи на тоа што се бара. Со 2-3000 би било феноменално симулирањето на радио станица. Секако проверена радио станица и ЕДНА ПО ЕДНА бирани песни.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8135 на: 13 Септември 2018, 13:13:37 pm »
Срање песни и оne hit wonders  имало одувек, али само во последниве 10 -20 години тоа се хитови од кои нема спас, без можност за избор.
Бираш меѓу bullshit и horseshit и не постои контра алтернатива на тоа што се нуди.
Фалеше уште мобилниот да ми звони како на Аделе песната и слични инстант супa хитови без можност сам да си изберам ринтон.
И не е елитизам во прашање..не е ни вкус.
It`s a scientific provable fact.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8136 на: 13 Септември 2018, 14:16:44 pm »
Не можам една иста трака 10 пати во денот да слушам, па дури ни од Depeche mode. Така да не спаѓам во онаа група на луѓе...
Исклучок е Never let me down како ring tone, среќа не ми ѕвони често телефонот.

На времето имав многу цели албуми во колекција, за на крај да ги редуцирам само на Depeche mode и Enigma, а од другите да си направам мој best off :)
Вчера приметив, Front 242  ми ги нема во колекција, сум ги заборавил кога се префрлував на mp3 :)

40 гига mp3 на 320, некаде 256, и некои италодиско миксови од касети на 128. Цела година ми треба да ги свртам во кола ;D

Антената не ми е ставена на колата :)
Не слушам радио, ем НЕКОЈ да не си рече што ќе му е, и така не слуша радио ;D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #8137 на: 13 Септември 2018, 14:18:11 pm »
И јас имам USB со многу песни рецимо 1000 од разни времиња како ми се свиѓала песна отишла таму. Повеќе од 10 години е собирано. Секако имам и бекап на усбто во иста таква копија. За недај боже.

Само го вклучувам во кола и рандом песни стискам. Феноменална симулација на радио ми прави, без реклами и исклучиво со песни кои смее да се вртат на радио.

Секако листата треба многу да расте и стално додавам песни. За побогат репертоар на моето симулирано радио. Кога ќе се надминат 400-500 песни веќе почнува да личи на тоа што се бара. Со 2-3000 би било феноменално симулирањето на радио станица. Секако проверена радио станица и ЕДНА ПО ЕДНА бирани песни.

Па биди другар и пушти го линкот од дропбокс да ги симнеме и ние што немаме такво УСБ.

Знам дека ти е у клауд бекапот.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8138 на: 13 Септември 2018, 14:24:10 pm »
Кога сме кај рингтонови еве некои мои:

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #8139 на: 13 Септември 2018, 14:37:34 pm »
За рингтон, рингтонот на Frank Underwood од House of Cars. Веќе на трет телефон.

Пред тоа беше од CTU.

Рингтон не смее да биде музика.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8140 на: 13 Септември 2018, 14:41:51 pm »
Еве нешто измеѓу..ако веќе не смеело..
Дур да почне да пее, ќе се јавиш...a и добро се слуша, иако телефонот е во женска ташна. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8141 на: 13 Септември 2018, 15:07:25 pm »
Не можам една иста трака 10 пати во денот да слушам, па дури ни од Depeche mode. Така да не спаѓам во онаа група на луѓе...
Исклучок е Never let me down како ring tone, среќа не ми ѕвони често телефонот.

На времето имав многу цели албуми во колекција, за на крај да ги редуцирам само на Depeche mode и Enigma, а од другите да си направам мој best off :)
Вчера приметив, Front 242  ми ги нема во колекција, сум ги заборавил кога се префрлував на mp3 :)

40 гига mp3 на 320, некаде 256, и некои италодиско миксови од касети на 128. Цела година ми треба да ги свртам во кола ;D

Антената не ми е ставена на колата :)
Не слушам радио, ем НЕКОЈ да не си рече што ќе му е, и така не слуша радио ;D

Огромна препорака за Enigma Shinobu албумите...повеќе се на број.
Нов материјал...создаден за трипање.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #8142 на: 13 Септември 2018, 15:15:30 pm »
Еве нешто измеѓу..ако веќе не смеело..
Дур да почне да пее, ќе се јавиш...a и добро се слуша, иако телефонот е во женска ташна. ;D

Agreed, иако не можам органски да го сварам Ленче Краварот, интрото е добро.

Сепак, не ми е за рингтоун. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8143 на: 13 Септември 2018, 15:28:02 pm »
"Ѓуптин"...што би рекол мојот бивши колега стружанец.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8144 на: 13 Септември 2018, 15:43:58 pm »
Преслушав на брзина нешто, стилот на Shinobu ми заличува како на обработките од Madprofessor на Massive attack (друго од него немам преслушано). Интересно, но не и за долго паметење.

Енигма си е Енигма и покрај тоа што некои нумери имам исфрлено за во моја колекција :)