Автор Тема: Спортски издувни системи и модификации  (Прочитано 103782 пати)

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
Одг: Спортски издувни системи и модификации
« Одговори #30 на: 02 Март 2011, 21:48:39 pm »
Hahahaha verojatno bi pomognalo nizbrdo da se pusti sepak.Zasto ne probas da najdes nekoj sportski kvaliteten katalizator pa da dobies na zvuk,performansi pritoa da nemas nikakov problem so elektronika.Bez lazenje na sondi elktrodi ili sto znam.Edsnostavo da go izvadis fabrickiot i da vmetnes sportski.Tocno deka se preskapi ama sigurno mozes da ocekuvas dobivka od 5hp + zvuk kvalieten ne obicna brmcalka.Eve na primer za nekoj koj bi sakal da stavi na ford focus moze da go iskoristi ovoj link samo cenata e okolu 500 eu
http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails.jsp?productID=20

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #31 на: 03 Март 2011, 00:49:37 am »
Ја колку што знам, ма Мафлер се рачуна издув сосе лонец, не само врвчето.

И ЈАС ИСТО !!!

Znam, ama site nema nekoj da ne go vika mufler, ukrasot...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #32 на: 03 Март 2011, 07:58:28 am »
Маздава на гОЈДО едини тјунинг шо би и помогнал е низбрдо да ја пушти :D
Има тјунинзи колку сакаш, ама секој зафат чини бар една коцка како таа што ја возиш. ;) Поголемите зафати и по неколку коцки. :D Во секој случај вожњата со Маздата низ брдо ќе биде поудобна одошто онаа на коцката по автопат  :-*

Zasto ne probas da najdes nekoj sportski kvaliteten katalizator pa da dobies na zvuk,performansi pritoa da nemas nikakov problem so elektronika. Bez lazenje na sondi elktrodi ili sto znam.Edsnostavo da go izvadis fabrickiot i da vmetnes sportski. Tocno deka se preskapi ama sigurno mozes da ocekuvas dobivka od 5hp + zvuk kvalieten ne obicna brmcalka.Eve na primer za nekoj koj bi sakal da stavi na ford focus moze da go iskoristi ovoj link samo cenata e okolu 500 eu
Најдов и е многу скап. До овде да се донесе ќе излзе 500 евра што е абсолутно неисплатлива инвестиција од било кој можен аспект. Плус не сакам да добијам на гласност на звук. За +5KS нема теоретска шанса да се добијат, па макар вртел и на 10000RPM. 1-2HP се добиваат + на максимумот, но тоа е најнебитно. Мене ме интересира дали ќе добијам + санага на средни вртежи(2000 до 4000RPM), а според она што го прочитав нема.
За 1000-1500 евра се купува сочуван 2.3 литарски мотор од стумбана Мазда 6. Тој мотор, како и 2.0 литарскиот се (drop in) компатибилни со мојот. Само тоа е огромен зафат за да се префрли плус пун к*рац заебанции додека да ти го прифатат на машински.
Така да, ништо од тоа не ми се исплати, плус во моментов Маздава ни е једино фамилијарно возило. Ќе ја оставам таква каква што е од аспект на издув и други надградби. Единствено што ми останува е да направам изолирана кутија за k&N i57 филтерот и тоа најмногу за да ја смалам бучавата (која евидентно е зголемена со промената на фабричката кутија). Останатото што би го инвестирал во Маздата се неколку естетски модификации и малку подобро озвучување.
« Последно менување: 03 Март 2011, 08:00:07 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
« Одговори #33 на: 03 Март 2011, 12:16:49 pm »
Дечки, забришано ради ОТ. Ме мрзеше да префрлам постови 10 еден по еден.. Без лични навреди, и терајте даље, али он-топик.

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #34 на: 04 Март 2011, 16:31:09 pm »

Ova e toa vistinskoto. Sakas da brmci ili ne.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #35 на: 04 Март 2011, 19:50:18 pm »
Почнува да се продава и Акрапович кај нас, за коли секако. Макпетрол ќе бидат увозници ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #36 на: 09 Март 2011, 16:56:31 pm »
Од 3 до 9 април идам за Словенија кај еден другар, а он има другар што работи у Акрапович фабриката па ќе ме носи на тура. Ако е дозволено да се слика ќе споделам со вас дел од искуството.

Отсутен LAKIGSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #37 на: 12 Март 2011, 00:21:46 am »
abe i jas da prasam nesto so dobivam ako go trgnam sredniot lonec i stavam novi cefki f50 ili f60 a zadniot lonec ostanuva mislam i na toa dali kemu steti na motorot ili ne
si odef jas taka koga se ukljukaf u bara :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #38 на: 12 Март 2011, 04:52:35 am »
Јас сум тргнал тоа чудо кај мене на една друга кола, и приметив дека повеке брчеше, на коли, им ги палев алармите :) А за идење, не осетив некоја разлика... можеби, нешто миминалмо, а можеби и звукот да лаже...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #39 на: 12 Март 2011, 08:37:13 am »
abe i jas da prasam nesto so dobivam ako go trgnam sredniot lonec i stavam novi cefki f50 ili f60 a zadniot lonec ostanuva mislam i na toa dali kemu steti na motorot ili ne

Sredniot lonec ti e najvazen, toj e u stvari auspuhot, sprecuva back pressure... . Granata ti e nacinot na izvedba (niski-sredni/visoki vrtezi... . Zadniot ti e scilencer ... . Katalizatorot ti e ekologija i problem za motorot ... .

http://www.vortex-performance-exhausts.co.uk/
http://www.vortex-performance-exhausts.co.uk/flash/enginedemo.htm

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #40 на: 12 Март 2011, 11:35:38 am »
Почнува да се продава и Акрапович кај нас, за коли секако. Макпетрол ќе бидат увозници ;)

Само колку што видов Акрапович има изведби само за неколку топ модели

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #41 на: 13 Март 2011, 16:18:19 pm »
Маздава на гОЈДО едини тјунинг шо би и помогнал е низбрдо да ја пушти :D
Има тјунинзи колку сакаш, ама секој зафат чини бар една коцка како таа што ја возиш. ;) Поголемите зафати и по неколку коцки. :D Во секој случај вожњата со Маздата низ брдо ќе биде поудобна одошто онаа на коцката по автопат  :-*

Zasto ne probas da najdes nekoj sportski kvaliteten katalizator pa da dobies na zvuk,performansi pritoa da nemas nikakov problem so elektronika. Bez lazenje na sondi elktrodi ili sto znam.Edsnostavo da go izvadis fabrickiot i da vmetnes sportski. Tocno deka se preskapi ama sigurno mozes da ocekuvas dobivka od 5hp + zvuk kvalieten ne obicna brmcalka.Eve na primer za nekoj koj bi sakal da stavi na ford focus moze da go iskoristi ovoj link samo cenata e okolu 500 eu
Најдов и е многу скап. До овде да се донесе ќе излзе 500 евра што е абсолутно неисплатлива инвестиција од било кој можен аспект. Плус не сакам да добијам на гласност на звук. За +5KS нема теоретска шанса да се добијат, па макар вртел и на 10000RPM. 1-2HP се добиваат + на максимумот, но тоа е најнебитно. Мене ме интересира дали ќе добијам + санага на средни вртежи(2000 до 4000RPM), а според она што го прочитав нема.
За 1000-1500 евра се купува сочуван 2.3 литарски мотор од стумбана Мазда 6. Тој мотор, како и 2.0 литарскиот се (drop in) компатибилни со мојот. Само тоа е огромен зафат за да се префрли плус пун к*рац заебанции додека да ти го прифатат на машински.
Така да, ништо од тоа не ми се исплати, плус во моментов Маздава ни е једино фамилијарно возило. Ќе ја оставам таква каква што е од аспект на издув и други надградби. Единствено што ми останува е да направам изолирана кутија за k&N i57 филтерот и тоа најмногу за да ја смалам бучавата (која евидентно е зголемена со промената на фабричката кутија). Останатото што би го инвестирал во Маздата се неколку естетски модификации и малку подобро озвучување.
I te kako mozes da dobies 5hp so promena na izduvniot sistem.Cenite na after marketnite prozivodi se do nebo.Nikoj ne bi dal ni 5 eu dokolku pridobivkata od katalizator fabricki sporedeno so sportski (ili nikakov) katalizator bi bila 1-2hp.Vo Skopje ( i ne samo tuka) skoro i da nema kola od sopstvenik koj teznee kon sportsko vozenje (ili sopstvenik koj saka da ja zasili kolata) sto ke najdes da ima katalizator (fabricki).Znaci deka ima pridobivka ima, a i deka i 5hp ne se nisto ako se "oprcis" 500 eu ili poveke za cel izduven sistem i toa drzi.Tuka veke dilemata e ne dali ke dobies (5hp) tuku kolku e seto toa isplatlivo zasto razlikata od 5hp e skoro neosetna a cenata e i te kako osetna :) Inaku ako vrtis do 10000 obrtai moze i 10hp ke dobies :))
« Последно менување: 13 Март 2011, 16:23:19 pm ford ST »

Отсутен Mato_Zlato

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 316
« Одговори #42 на: 14 Март 2011, 10:37:03 am »

веке се fi50 кај тебе ако нешто преправаш иди на fi60 со тоа што треба да ја преправиш и издувната грана излезот каде што од 2 цевки се спојува во една, од тука треба да почне fi60  со среден лонец fi60 целосна цевка до позади и заден лонец fi60.
EAST SIDE DRIVERS

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #43 на: 20 Март 2011, 11:42:24 am »
4-2-1 VS 4 - 1 грана:

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #44 на: 31 Март 2011, 10:26:39 am »

Prasav pred mesec dena...uste nema.

Deckoto odgovoren za toa (zaboraviv kako se vika ) rece deka imale ponuda samo za motocikli, a deka kon kraj na April ke sostanchele vo sedisteto na Akrapovic vo vrska so izduvnite sistemi za avtomobili.
« Последно менување: 31 Март 2011, 10:28:37 am Stratro »