Автор Тема: прашања за мобилен телефон ...  (Прочитано 16758 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
Одг: прашања за мобилен телефон ...
« Одговори #60 на: 22 Мај 2012, 12:14:32 pm »
Остај ги апликации за намалување на батерија.намали brightness,Gps,wi-fi,bluetooth нека ти бидам исклучени,ќе ги палиш само кога ќе ги користиш.Можеш да инсталираш Advanced task killer,со која ги гасиш апликациите што ти работаат во позадина

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #61 на: 22 Мај 2012, 13:04:46 pm »
Flash за батериска ламба,
Shazam за препознавање на песни,
Barcode scanner бар код скенер,
Mapdroyd офлајн мапи се симнуваат на сд картицата,
Netcounter бројач на  количина симнати податоци од мрежа и преку вифи,
Sportypal апликација за евиденција на спортски активности(трчање, пешачење велосипедизам),
Teamviewer,
Dropbox,
Box,
Titanium Backup Pro,
Stopwatch & timer,
Lapse it Pro,
VLC Stream & Covert (гледање филмови стримувани од компјутер преку вифи)

од прилика тоа е тоа што би можело да ти затреба

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #62 на: 22 Мај 2012, 13:14:28 pm »
Остај ги апликации за намалување на батерија.намали brightness,Gps,wi-fi,bluetooth нека ти бидам исклучени,ќе ги палиш само кога ќе ги користиш.Можеш да инсталираш Advanced task killer,со која ги гасиш апликациите што ти работаат во позадина

Верувај сум пробал многу апликации Juice Deffender е најдобра, има многу 'интелигентни' опции треба малку чачкање, подесување, тестирање ама еднаш кога ќе ја средиш ќе ја осетеш разликата. Ако се ебаваш секогаш кога го користеш телефонот да подесуваш brightness, па уклучи исклучи wifi, gps, пола од времето ќе го утепаш на тоа само. А зошто кога може се да е автоматски и оптимално.

Task killeri и слични апликации не ти требаат само може повеќе да ти трошат батерија и да ти го забават телефонот. Таков е андроид системот. Испробано.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #63 на: 22 Мај 2012, 13:15:25 pm »
Иго навигација и ГоПилот обавезно.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Dule_

• Сениор
Одг: Re: Одг: прашања за мобилен телефон ...
« Одговори #64 на: 22 Мај 2012, 13:46:45 pm »

Верувај сум пробал многу апликации Juice Deffender е најдобра, има многу 'интелигентни' опции треба малку чачкање, подесување, тестирање ама еднаш кога ќе ја средиш ќе ја осетеш разликата. Ако се ебаваш секогаш кога го користеш телефонот да подесуваш brightness, па уклучи исклучи wifi, gps, пола од времето ќе го утепаш на тоа само. А зошто кога може се да е автоматски и оптимално.

Task killeri и слични апликации не ти требаат само може повеќе да ти трошат батерија и да ти го забават телефонот. Таков е андроид системот. Испробано.

Mene mie postar telefonot LG Gt540 pa mi treba task killer poradi slaba memorija.wi-fi i gps nikogas ne mi se ukluceni osven koga gi koristam.nema potreba da se uklucuvaat pri sekoe koristenje na telefonot,poradi toa sto ne se naogjame sekogas doma za da se konektira na mreza.brightness mi e namesteno i ne go cepkam :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #65 на: 22 Мај 2012, 14:20:52 pm »
Да не заборавиш да си ја симнеш од Blackmart

NBA JAM 2012

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #66 на: 22 Мај 2012, 14:38:25 pm »
Mene mie postar telefonot LG Gt540 pa mi treba task killer poradi slaba memorija.wi-fi i gps nikogas ne mi se ukluceni osven koga gi koristam.nema potreba da se uklucuvaat pri sekoe koristenje na telefonot,poradi toa sto ne se naogjame sekogas doma za da se konektira na mreza.brightness mi e namesteno i ne go cepkam :)

Task Killer за меморија да ама за батерија не.
А за ова шо викаш за WiFi то баш таа е една од опциите на Juice Defender, пример кога си дома го отклучуваш телефонот автоматски ти се уклучува WiFi, кога не си дома (или на било која локација и WiFi мрежа која можеш сам да ја дефинираш) не се уклучува :)
Да не испадне дека се фалам или ја рекламирам апликацијата ама стварно сум задоволен и ја препорачувам на секој

BTW GPS кога е вклучен не троши ич батерија ако некоја апликација не го користи (иконата не е активна горе во статус барот)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #67 на: 22 Мај 2012, 19:20:51 pm »
Да ми каже некој како да ги инсталирам игри, апликации што сум ги префрлал преку усб од пц на мобилен, имено ја спуштив пес2012 за андроид и фолдерот го преместувам во тел и после што како незнам..ај ако може некој да ми кажи ??

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #68 на: 22 Мај 2012, 20:02:26 pm »
Да ми каже некој како да ги инсталирам игри, апликации што сум ги префрлал преку усб од пц на мобилен, имено ја спуштив пес2012 за андроид и фолдерот го преместувам во тел и после што како незнам..ај ако може некој да ми кажи ??
Ако дома имаш wifi најдобро е upload на играта од компјутер на твојот е-маил и после со телефонот симни ја од твојот емаил и самата игра/апликација ќе се инсталира.

п.с. дај линк за пес 2012 :D

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #69 на: 22 Мај 2012, 20:49:48 pm »

Спушти Astro или root explorer и ќе ја отвориш картичката по фолдери како на пц.ќе го најдеш setup-от и ќе го инсталираш

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #70 на: 22 Мај 2012, 21:30:56 pm »
Ако дома имаш wifi најдобро е upload на играта од компјутер на твојот е-маил и после со телефонот симни ја од твојот емаил и самата игра/апликација ќе се инсталира.

п.с. дај линк за пес 2012 :D
Евети линк за пес-от http://www.mediafire.com/?87x349mh3dqye3e, пробај инсталирај па кажи ми како го направи..

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #71 на: 22 Мај 2012, 21:32:16 pm »
upload направи на Dropbox, после инсталирај Dropbox на телефонот логирај се и симни си од него што ти треба

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #72 на: 23 Мај 2012, 00:05:15 am »
Дечки како да избишам непотребни апликации што ми се заклучени, односно ми идат со телефонот, се работи за Move balance, па сакам да ги избришам џабе ми зафакаат меморија :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #73 на: 23 Мај 2012, 00:15:50 am »
Дечки како да избишам непотребни апликации што ми се заклучени, односно ми идат со телефонот, се работи за Move balance, па сакам да ги избришам џабе ми зафакаат меморија :)

Спушти Titanium backup и со тоа можеш да бришеш системски апликации

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7831
  • Плинаш!!!
« Одговори #74 на: 23 Мај 2012, 00:26:03 am »
Дај кажете некој добар интернет пребарувач освен Опера.