Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 70303 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #540 на: 19 Ноември 2012, 16:04:41 pm »
Види Спенсер,според мене не постои република косово,се додека цел свет не ја признаат таа република..Си имаат косоварите свои филмови..Башка таа книга и да е напишана е напишана само за да испровоцира некого,за да избие нешто,ко што тоа го направија тука некои македонски автори во врска со арнаутите итн..

Смичка,Груби не си свесен колку само не го ебат ни неговата партија,остај ти он што смета..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #541 на: 19 Ноември 2012, 19:41:59 pm »
Се претера.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #542 на: 19 Ноември 2012, 19:56:47 pm »
во контекст на последниот пост на зеро,
блазе си им на земјите кој немаат проблем со име,националност,со докажувања кој се по потекло.
блазе си им на земјите кој не се замараат секој ден со влез во ебеното нато т.е јато.

и мене ми е преку глава со истите вести секој ден по милјон пати едно те исто,набивање тензии и несигурност....
решение за нас е брз прием во еу и еу без граници,па да видам кој народ ќе се бори за голема територија.

дај да се занимаваме со наука,истражување,технологија,како што го прават тоа нашите врсници во америка,англија,франција,германија...
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #543 на: 19 Ноември 2012, 19:58:58 pm »
Маци, да те поживеам.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #544 на: 19 Ноември 2012, 20:00:11 pm »
Маци, ти си цар!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #545 на: 19 Ноември 2012, 20:19:07 pm »
http://a1on.mk/wordpress/archives/63079#.UKpH3j_o_Fk.facebook

Според Груби наместо на постамент, поставувањето на споменикот  врз тенк на АРМ, заробен во 2001, било  во духот на соживот.

1. Што барал кај нив тенкот
2. Како успеале да го сокријат до сега и да го донесаат на лице место
3. Зошто армијата не го има земено тенкот и после 11 години

Рибата секогаш без исклучок смрди од главата

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #546 на: 19 Ноември 2012, 20:20:35 pm »

дај да се занимаваме со наука,истражување,технологија,како што го прават тоа нашите врсници во америка,англија,франција,германија...

И да клецнеме по нешто.... ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #547 на: 19 Ноември 2012, 20:49:06 pm »
31:10

пошо линкот неможи да се постира,видеото е со овој наслов
VO CENTAR 'Decata' na Slobodan Milosevik.mp4
Вреди да се види.
« Последно менување: 19 Ноември 2012, 21:30:36 pm zeroSignal »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #548 на: 19 Ноември 2012, 22:29:48 pm »

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #549 на: 20 Ноември 2012, 22:27:25 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #550 на: 21 Ноември 2012, 03:07:48 am »

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #551 на: 21 Ноември 2012, 09:21:23 am »
Види Спенсер,според мене не постои република косово,се додека цел свет не ја признаат таа република..Си имаат косоварите свои филмови..Башка таа книга и да е напишана е напишана само за да испровоцира некого,за да избие нешто,ко што тоа го направија тука некои македонски автори во врска со арнаутите итн..

Смичка,Груби не си свесен колку само не го ебат ни неговата партија,остај ти он што смета..
ако не го ебат,што не се оградат од неговите недолични постапки?

не сум чул ни видел некој од партииве да се огрди од некој нивни член кој направил политички гаф или некоја глупост.
во македонија немаме чуство на националност.да си ја сакаме државата и да сме единствени за некои државни прашања.
тука секој си вее свое знаме,за избори,за празници и др.
не дека сум против другите(и нигерија нека стави свое знаме) ама покрај своето стави го и државното,националното знаме.така се покажува добар гест(почитување кон другите).

незнам зошто не е така во другите развиени земји?што би се случило ако некој тури само знаме-јарбол од друга земја на јавно место?има ли такви примери?

п.с.не би навлагал повеќе со детали во ваква дискусија,и не би сакал да се свати ова политички бидејќи не ми е тоа намерата и не сум член на ниедна партија.

да му одговорам на маршер за клецање прашуваше,кој што ќе најде(тешки времиња :) ),ако не,десанка му увек при рака :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #552 на: 21 Ноември 2012, 09:24:39 am »
Ние одамна немаме чувство за национален идентитет. Имаме чувство за партиски идентитет. Така функционирало со години, така уште години ќе функционира. Ние одамна не бираме пратеници, градоначалници, итн. Ние бираме партија. Не ни е битно кој што збори, битно ни е од која партија е.

Плус, многу добро знаеме, кај нас на избори во многу случаи не се гласа за некого, туку против некого.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #553 на: 21 Ноември 2012, 09:26:42 am »
Ние одамна немаме чувство за национален идентитет. Имаме чувство за партиски идентитет. Така функционирало со години, така уште години ќе функционира. Ние одамна не бираме пратеници, градоначалници, итн. Ние бираме партија. Не ни е битно кој што збори, битно ни е од која партија е.

Плус, многу добро знаеме, кај нас на избори во многу случаи не се гласа за некого, туку против некого.

да баш така,да се надоврзам....
пример:едниве по секоја цена сакаат да ги сменат другиве,без никаква добра понуда-програма.
нека извадат првите добра програма ,јас прв ќе гласам за нив.
мене како гласач ми е битно кој нуди повеќе,подобри програми,не ми е битно која партија е.
форд фиеста 1,4 тдци

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #554 на: 21 Ноември 2012, 09:33:57 am »
Има закон, само законите се за да не се почитуваат.

Цитат
Измените на Законот за употреба на знамињата на заедниците во РМ предвидуваат локалните самоуправи, во кои над 50 отсто од населението се припадници на заедницата, да може го истакнуваат нивното знаме заедно со државното на објектите од јавен и локален карактер. Локалната самоуправа треба да одлучува кога ќе се употребува знамето на заедницата.

Се предвидува, исто така, државното знаме да биде една третина поголемо од другите знамиња. Знаме на заедницата ќе се истакнува при официјална посета на висок претставник на меѓународната заедница и во денови на одржување манифестации од локален и меѓународен карактер.