Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 70374 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #495 на: 16 Ноември 2012, 00:48:21 am »
Немам намера никого да убедувам....а за другото нема да коментирам...се си кажа....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #496 на: 16 Ноември 2012, 00:58:27 am »
во право ли сум?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #497 на: 16 Ноември 2012, 02:37:19 am »
Зошто политичко препуцавање.Трагедијата кај нас овде е што ако мислиш различно, под дифолт си од другата страна.Тие што се на власт се стално под набљудување и што има трагично во тоа.

маршер... ништо ново не ми кажуваш... секој го кажува истото... батали го тоа, а акко мој нај искрен совет е да си ќутиш и тераш и ти и сите други луге. кога иде предизборие, помножи со разумот и подели со свеста се она што гледаш, слушаш и осеќаш и одлучи за кого ке го дадеш својот глас. ниту на форум нити во живо на било кого нема да го убедиш или разубедиш за некој избор... така да батали убедување и објаснување... велам за сите, не само за тебе...

Колку само ја имаш потценето моќта на интернетот.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #498 на: 16 Ноември 2012, 07:48:12 am »
Па тебе ако Латас ти е идол, стварно жалосно. :)
читај убаво,тој јавно си ја кажа реченицата јас само го цитирав.
а тоа дали ми е идол,не е тема на муабет ни па треба да е.

од сите колумни што ги пишал има и нешто вистина што држи вода,а има и пишувано работи кој не се на место и се текстови од интерес.
кога некој напишал текст-колкумна,има текстови кој во целост ти се совпаѓаат со твоето мислење и тектови во кои само делови кои ти се свиѓаат.ако еден текст-колумна ти се допадне тоа не значи дека колумнистото е секогаш во право....ај да не одам до ситници со објаснување.
секој може да си каже негово мислење или став,но другите ако не им се допаѓа ставот или страната која ја завземена не треба да го омаловажува другиот.
кај нас е пракса ако имате различно мислење со другиот одма се етикетира или се навредува како предавник,глупав,прост и слично.
зборам општо...
изборот е личен и тој е секогаш најдобар во моментот кога се определувате за нешто.
и кој има право тоа да го нарече глупав избор? глупав значи спротивен од твојот,а твојот не е глупав избор.

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #499 на: 16 Ноември 2012, 08:21:02 am »
во право ли сум?
За жал...

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #500 на: 16 Ноември 2012, 10:33:38 am »

од сите колумни што ги пишал има и нешто вистина што држи вода,а има и пишувано работи кој не се на место и се текстови од интерес.
кога некој напишал текст-колкумна,има текстови кој во целост ти се совпаѓаат со твоето мислење и тектови во кои само делови кои ти се свиѓаат.ако еден текст-колумна ти се допадне тоа не значи дека колумнистото е секогаш во право....ај да не одам до ситници со објаснување.
секој може да си каже негово мислење или став,но другите ако не им се допаѓа ставот или страната која ја завземена не треба да го омаловажува другиот.
кај нас е пракса ако имате различно мислење со другиот одма се етикетира или се навредува како предавник,глупав,прост и слично.
зборам општо...
изборот е личен и тој е секогаш најдобар во моментот кога се определувате за нешто.
и кој има право тоа да го нарече глупав избор? глупав значи спротивен од твојот,а твојот не е глупав избор.

Не знам како може да се сложуваш со човек кој не убедува дека автопатите во Македонија се исти како во Хрватска? Мислам, поморонско нешто, здравје.
Истиот човек кој не убедува дека струјата ке поскапи за 9%, човекот кој не убедува дека постои ПОЗИТИВНА рецесија, човекот кој не убедува дека тече мед и млеко во државата.

Ако стварно ти се поклопуваат мислењата со овој човек, како што тврдиш, секоја чест.

Едино нешто паметно од него, на кое што може да се сетам во моментов е колумната кога повика на смиреност по убиството на 4-те момчиња на обиколница.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #501 на: 16 Ноември 2012, 10:40:07 am »

зборам општо...

Не знам како може да се сложуваш со човек кој не убедува дека автопатите во Македонија се исти како во Хрватска? Мислам, поморонско нешто, здравје.
Истиот човек кој не убедува дека струјата ке поскапи за 9%, човекот кој не убедува дека постои ПОЗИТИВНА рецесија, човекот кој не убедува дека тече мед и млеко во државата.

Ако стварно ти се поклопуваат мислењата со овој човек, како што тврдиш, секоја чест.

Едино нешто паметно од него, на кое што може да се сетам во моментов е колумната кога повика на смиреност по убиството на 4-те момчиња на обиколница.

реков нешто не се,за ова не се слагам и јас.еве прочитај го болдираното.
сега не му ги паметам сите колумни наназад неколку години ама сигурно не било само ова што го спомна последново.

незнам зошто барате идеален новинар? новинар кој не напишал лага,кој не убедувал,кој не завземал став на некоја политичка партија.....

дај најдете ми еден таков.

п.с.сетете се на а1 и борјан јовановски како паѓаше во “несвест“ во емисија или на вести беше.
да не ги набројувам другите чесни новинари во а1.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #502 на: 16 Ноември 2012, 10:55:23 am »
Се додека новинарите не почнат да работат во интерес на народот за мене ќе останат петпарачки магариња кој си гледаат само за гзот. Јас доколку би бил новинар би пишувал за условите во кој живее поголемиот дел од народот, за ниските нереални плати и високи трошоци, за неквалитетни горива, шкарт храна, за бедните услови кој владеат во болниците,  судство, за кадарот во администрацијата, за несовесното однесување кон природните богатства, не превземање ништо за помош на луѓето кој се без кров над глава и кој незнаат како ќе ја поминат зимата. Тоа се реални проблеми, ме здоболе мене кур што правел латас у вокс радио, зашто Зоран крадел цедиња, или Васко бил педер и немал жена.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #503 на: 16 Ноември 2012, 10:58:38 am »
така е куоре,се слагам со тебе.
пишав и претходно ....што ми е мене гајле кого ебел латас и дали некој дркал....безвезе муабет....
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #504 на: 16 Ноември 2012, 13:20:28 pm »
незнам зошто барате идеален новинар? новинар кој не напишал лага,кој не убедувал,кој не завземал став на некоја политичка партија.....

дај најдете ми еден таков.

Горан Михајловски - Вест. Најнепристрасен, не дека е целосно непристрасен и идеален...

http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=A34188E11B853C4C80ECF44F488E7050

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #505 на: 16 Ноември 2012, 13:29:11 pm »
"Зошто се смета дека патриотизмот треба да биде слепа лојалност кон владата и политичарите кои ја управуваат, наместо лојалност кон принципите на слободата и поддршка за луѓето? Вистинскиот патриотизам е решителноста да се предизвика владата кога таа греши."
-Рон Пол-

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #506 на: 16 Ноември 2012, 15:29:25 pm »
Изедначувањето на владата со татковината е една од најпаметните игри на политичарите кои некогаш ги направиле. Буш го правеше тоа кога го напаѓаше Ирак (Either you're with us, or you're a traitor), истото се случува и кај нас.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #507 на: 16 Ноември 2012, 15:34:32 pm »
Латас не се занимава со новинарство како што сакаат некои да го прикажат тука, Латас се занимава со најсурова пропаганда.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #508 на: 16 Ноември 2012, 15:36:35 pm »
Изедначувањето на владата со татковината е една од најпаметните игри на политичарите кои некогаш ги направиле. Буш го правеше тоа кога го напаѓаше Ирак (Either you're with us, or you're a traitor), истото се случува и кај нас.

Исто така, би додал дека не ретко се мешаат поимите „патриотизам“ и „идиотизам“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #509 на: 16 Ноември 2012, 16:40:06 pm »