Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 70572 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #390 на: 30 Октомври 2012, 08:59:00 am »
На лепша половина и нудеа работa во БТР телевизија.

Имаше шанса да се прослави, јебига не ја искористи ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #391 на: 30 Октомври 2012, 19:15:25 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #392 на: 31 Октомври 2012, 09:10:15 am »
само со КУР………

Posted on Јуни 8, 2012

Воопшто не сметам дека насловот на расказот е вулгарен. Искрено и не ми е гајле. Откако ја видов најновата анализа дека бројот на Македонците секоја година се намалува за 2000 а бројот на албанези расте за 5000 не би било лошо да се свртиме малку кон насловот и да земеме да работиме.
Оваа статистичка пресметка кажува дека секоја година, Албанците не добиваат со 7000 разлика. За 10 години тоа било некаде околу 70 000, приближно на еден среден град во Македонија. Ако во најбрзо време не се фатиме на работа, овој тренд дури и рапидно ќе расте.
А зашто Македонецот не сака да прави деца? Искрено, Македонецот не сака ни многу да се врзува фамилијарно. Фрапантен е бројот на девојки со над 30 кои воопшто немаат ни дечко, а не па некоја сериозна врска која во догледно време ќе премине во брак. Голем дел од машката популација и не ги интересира вагина, па безделничењето во машки кругови по биртии и кладилници ја отупува острицата на македонскиот кур! Македонскиот кур служи само за мочање додека огромен број на прекрасни девојки патат за љубов и за свој животен патник.
Македонците не се решаваат да прават деца, а тоа нема никаква врска ниту со нивниот социјален статус во општеството ниту пак со ситуираноста. Општо и глобално, Македонецот повеќе сака да си приуштува задоволства на својот лаком гс, одколу да жртвува мал дел од своите ќефови на сметка на нешто непроценливо вредно.
Бебешки плач во еден дом. Раѓање на една чиста и безрезервна љубов. Но можат ли луѓето на кои љубовта им е толку далеку да посакаат вакво нешто? Ма што се будалам. Побитно е секој месец да се оди минимум два пати во Солун или Охрид на кафе  и два пати годишно да се патува на море. Да се тераат шеми и во четврата декада во животот и да се праат кефови само на сопствениот шупак.
Не ме интересираат трендовите во некои скандинавски земји. Не ме заболе фактот што таму совршените се решаваат на максимум едно дете и толку. Тоа не е репер за една балканска и богата со традиции земја како Македонија. Не сакам да се споредувам со општества каде се даваат на посвојување деца на хомосексуалци. Мене ме интересира и ме боли податокот што нашиот македонски род полека но тивко старее и умира, тоа што македонците се одлаечија од своето семејство и почитта кон постарите. Податокот што во повеќе од 50 населени места во Македонија со години нема заплакано бебенце.
Луѓето се себични и непоправливи хедонисти. Луѓето овде секогаш тргнуваат од самите себе, никогаш од семејството или од своите блиски. Затоа трендот на разводи се зголемува, а трендот на склучени бракови се намалува. Затоа многу дечиња остануваат без шансата да имаат свое братче или сестриче.На крајот и остануваат да живеат со еден родител. Само, и само поради нашата себичност.
Јас сум човек што искрено го љуби својот дом, ги сака децата и одвојувам за нив. Ако некогаш носев патики од 5-6000 денари, денес носам  такви од 1000 денари. Гардеробата не ми така трендовска како некогаш и на одмор одам еднаш во три години. Сепак себе се сметам за најбогат човек ,многу побогат од порано, кој ја прифатил божјата љубов и суштинското прашање зашто сме сите на оваа планета. Да создаваме и да даваме љубов онака како што нас не создале, онака како што нас не љубеле татковците, мајките, бабите, дедовците. Каде ќе бил само крајот на овој народ ако нашите претци  низ вековите исполнети со голгота и страдање не и давале на оваа земја дечиња Македончиња. Само поради активното работење на нашите баби и дедовци еве не нас тука.
Дали можеби бигамијата е единстве спас за сите оние девојки кои немаат свои партнери а се толку убави и толку мили. Не знам. Јас сум за. Јас немам против иако можеби поради овој став  и ќе завршам со скршен лобањ на спиење. Со жена ми не сум разговарал на оваа тема но ако се согласи, ете ме мене доброволецот да згрижам  една запоставена Македонка. Дај предлогов да го ставиме на гласање или околу оваа иницијатива да собираме потписи.
Во меѓувреме, ебете се Македонци што почесто, а ако под вас лежи девојка што нешто ви значи, исквасете го до крај. Ем ќе ви биде поубаво, ем ќе бидете благословени од бога. 

http://komitamkd.wordpress.com/2012/06/08/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%80/

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #393 на: 31 Октомври 2012, 09:15:02 am »
Во меѓувреме, ебете се Македонци што почесто, а ако под вас лежи девојка што нешто ви значи, исквасете го до крај. Ем ќе ви биде поубаво, ем ќе бидете благословени од бога. 

Хаха, ај лајк ит а лат....

ЛП, ти друже ебеш ли нешто? И зошто не? ;)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #394 на: 31 Октомври 2012, 09:17:15 am »
100% се слагам со текстот.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #395 на: 31 Октомври 2012, 09:20:46 am »
 ;D ;D ;D ccc kolku ne dovolno argumentirano i so malce razmisluvanje pisano....
od 2000-ta do denes nad 40 000 makedonci ja napustile makedonija....
zasto? a sto mislis zasto?!? 40% nevrabotenost? plata od 8-12 000?
kako da napravis dete koga imas 12 000 plata?
zar ne e grev da go stvoris, a posle da nemas da go obleces, nahranis, da mu pruzis da se raduva kako drugite deca?
lesno e da se napravi tesko e da go gledas kako se maci kako tebe potoa....
taka da dosta so takvi muabeti sekoj si ima svoja matematika, moeto dete nema da pita za leb ili da se nosi vo kratki, mali ili letni alista, toa JAS ke go pravam za nego, ako sum resil da go imam toa ke ima podobar zivot od mene, toa e moja obvrska i taka sum naucen i vospitan i gord sum na toa.  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #396 на: 31 Октомври 2012, 09:21:38 am »
Ќе ги напраиш, ама после? Кој ќе ги чува? И со што?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #397 на: 31 Октомври 2012, 09:23:29 am »
ја па сум до мислење дека тие што заработуваат подобро,покасно се одлучуваат за свадба и деца

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #398 на: 31 Октомври 2012, 09:26:06 am »
^ и тука има вистина. Све некако им фали уште малку да заработат.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #399 на: 31 Октомври 2012, 09:31:24 am »
;D ;D ;D ccc kolku ne dovolno argumentirano i so malce razmisluvanje pisano....
od 2000-ta do denes nad 40 000 makedonci ja napustile makedonija....
zasto? a sto mislis zasto?!? 40% nevrabotenost? plata od 8-12 000?
kako da napravis dete koga imas 12 000 plata?
zar ne e grev da go stvoris, a posle da nemas da go obleces, nahranis, da mu pruzis da se raduva kako drugite deca?
lesno e da se napravi tesko e da go gledas kako se maci kako tebe potoa....
taka da dosta so takvi muabeti sekoj si ima svoja matematika, moeto dete nema da pita za leb ili da se nosi vo kratki, mali ili letni alista, toa JAS ke go pravam za nego, ako sum resil da go imam toa ke ima podobar zivot od mene, toa e moja obvrska i taka sum naucen i vospitan i gord sum na toa.  :)
Ќе ги напраиш, ама после? Кој ќе ги чува? И со што?

абе ќе се најде за едни панталончиња и блузиче,не се жалите до толку дека неможете да облечете едно дете.
наместо да пиеш пиво од  60-70 ден ќе му купиш за 45 ден битолско млеко........ме мрзи да наредувам сега што се може и како може.
ако вака размислувате никогаш нема да се одлучите да направите дете.(така е зборот)
 но не треба да се размислува така.
треба да се охрабруваат младите....ќе се најде за живејачка.

п.с.еден реален пример од мој колега...
девојката само што му заврши средно а беше од свети николе,учеше тука во скопје,тој од скопје,со плата  10 000 ден...и се реши за свадба и ние сите му се чудиме и му викам како бе мац се реши за свадба?девојката не ти работи,ти со мала плата....
вика ако вака размислувам никогаш нема да се оженам.... муабет на место.
после тоа девојката му најде работа,тој напушти од работава и си најде подобра работа со подобра плата.....тоа е,ќе се среди само да се има желба за напредување,еве ги сега си имаат две златни деца.

знам дечки кој викаат абе да се собере некоја пара,да се прошета,да се види,да се направи,чекам девојката да најде работа....и сега се уште сами без деца,без жени....36-37 год....

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #400 на: 31 Октомври 2012, 09:34:59 am »
може е,а може и не е тоа.главен проблем спореде мене( и за мене) е станбеното прашање.значи имаш некоја плата,не е мизерија,тераш месецот без проблем,ти останува дури на крај нешто да тргнеш на страна,ама не доволно за да купиш стан,па после да се жениш и да имаш деца.е сеа,може тие со помали примања се откажале од идејата за сопствен стан,и прешле на следниот чекор...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #401 на: 31 Октомври 2012, 09:36:58 am »
Еве јас имам мало бебе и не гледам големи трошоци.Јас повеќе трошам на цигари.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #402 на: 31 Октомври 2012, 09:51:44 am »
Highlights od textov so koi se slagam:

"А зашто Македонецот не сака да прави деца? Искрено, Македонецот не сака ни многу да се врзува фамилијарно. Фрапантен е бројот на девојки со над 30 кои воопшто немаат ни дечко, а не па некоја сериозна врска која во догледно време ќе премине во брак. Голем дел од машката популација и не ги интересира вагина, па безделничењето во машки кругови по биртии и кладилници ја отупува острицата на македонскиот кур! Македонскиот кур служи само за мочање додека огромен број на прекрасни девојки патат за љубов и за свој животен патник."

Tocno...40 godisni zeni shefici-karieristki koi veke edna decenija ne go osetile "naslovot"  ne ni pomisluvaat na brak ili deca. Primarna funkcija im e da gi maltretiraat onie koi uspeale na ova pole, iako zimaat upola plata od niv. Vtoriot del e uste po vistinit...primer mi se mnogu drugari koi vo sekoe vreme imaat livce od sportska i penkalce ..i se nesto ckrtakaat...proveruvaat rezultati na mobilen..a mi dosle na pivo ..na gosti. Licno..pojma nemam do den denes kako funkcionira sportska..sho e kec u kec i sl...

Ponatamu...

Македонците не се решаваат да прават деца, а тоа нема никаква врска ниту со нивниот социјален статус во општеството ниту пак со ситуираноста. Општо и глобално, Македонецот повеќе сака да си приуштува задоволства на својот лаком гс, одколу да жртвува мал дел од своите ќефови на сметка на нешто непроценливо вредно.
Бебешки плач во еден дом. Раѓање на една чиста и безрезервна љубов. Но можат ли луѓето на кои љубовта им е толку далеку да посакаат вакво нешто? Ма што се будалам. Побитно е секој месец да се оди минимум два пати во Солун или Охрид на кафе  и два пати годишно да се патува на море. Да се тераат шеми и во четврата декада во животот и да се праат кефови само на сопствениот шупак
.

Vo ovoj del donekade se pronaogam i sam sebe si, a veruvam i mnogu od vas bar ovde na forumot.
Vistina e...sakame koli, chipovi, bandazi, izduvi...trosime za raboti koi se u globala potrosna zelezarija..a vo meguvreme odlagame da sozdademe dusa koja bezrezervno saka i bara da bide sakana. Pa picka mu mater...resiv vtoro dete da pravam OTKAKO ke zemam Merc ili Mustang. IDIOT.;D

Bottom line:

Луѓето се себични и непоправливи хедонисти. Луѓето овде секогаш тргнуваат од самите себе, никогаш од семејството или од своите блиски. Затоа трендот на разводи се зголемува, а трендот на склучени бракови се намалува. Затоа многу дечиња остануваат без шансата да имаат свое братче или сестриче.На крајот и остануваат да живеат со еден родител. Само, и само поради нашата себичност.

No comment.
Sad but true.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #403 на: 31 Октомври 2012, 10:45:55 am »
еве ви друг текст

пичон n. (pich’-on), хуманоидно суштество со надворешен изглед на човекова женка, т.е. пичка, но со сосема различна внатрешна физиологија и психологија.* Надворешниот изглед на пичон е сосема идентичен со изгледот на човекова женка, т.е. ги поседува сите надворешни сексуални одредници на полот (цице, струкче, газе, пиче), женска фаца, кои понекогаш може да бидат доста атрактивни, ама нема никаква страст ни желба за апосутно ништо. Најголем дел од времето го поминува во безвезни, безначајни и бескрајни муабети со други пичони. Бидејќи овој интерес за други човекови суштества е сепак исклучиво свртен кон (наизглед) женски, психологијата е поблиска до стрејт машките и затоа и именката е, граматички, од машки род.

Пичон е тотално незаинтересиран за секс, за било какво физичко, вербално или било какво друго изразување на емоции, бидејќи ги нема.1 Физиолошки кај пичон нема никакви хормони на страст, ни машки ни женски.2 Целиот внатрешен метаболизам им е сведен на процес во кој од храна и пијалок се прави shit и piss. Никаков друг процес не е регистриран.

Поради идентичниот изглед со човекова женка, забуните и недоразбирањата се секојдневни и масовни. Машките ги третираат пичоните како да се човекови женки, но во возврат добиваат тотално неженствено, грубо и одбивно однесување, посвојствено на машката психологија, и тоа на оние најнецивилизирани, примитивни, груби и некултурни машки особи. Поедноставно кажано, пичоните на машките обиди за приближување реагираат онака како би реагирал страјт, не-геј машко, на обиди за додворување од некој геј. За пичоните дефиниција за “манијак“ е : машка особа која се обидува да оствари било каков контакт, на било каков начин, со особа која не е машко.

Деминутивот на именката, пичонче (pich’-on-che) е од среден род, бидејќи во помладите години сеуште има шанса да се развие во нормална женка, т.е. пичка, која има нормална, природна потреба од внимание, разговор, поларитет во размена на мислења и емоции, и секс со машко, или барем во би-женска која сето тоа приближно подеднакво го прави со обата пола, или барем лезбејка, која барем има емоции и страст кон женскиот пол. Пичонот нема ништо од сето тоа и е посебна, безстрасна, четврта категорија во групата на женсколики хуманоиди (види фуснота 2).

Пичоните се многу раширени низ Скопје, каде најконзервативните проценки велат дека барем две третини од вкупното наизглед женско население се пичони, а некои други проценки велат дека тој дел е дури поголем и од девет десетини. Поточна проценка би се добила по сеопфатна студија со почитување на сите статистички законитости, но ситуацијата ќе биде искомпликувана поради постоењето на извесен број единки, кои по сопствено признание, се нарекуваат “полу-пичони“ Сепак, никој не го оспорува
*1 Единствени забележени емотивни реакции кај пичоните се бес, гнев и понекогаш презир, обично кога машка особа ќе се обиде да оствари било каков контакт или комуникација со нив, без оглед колку тоа е направено на пристоен, коректен начин и дури е од информативен, дури и службен или друг сличен не-удварачки мотив.
* 2 Автентична изјава на еден пичон, со статус мажена : Абе мене не ме интересира секс со никој, најмалку со маж ми.
заклучокот дека во Скопје процентот во однос на вкупното наизглед женско население, и концентрацијата на пичони е поголема од било кое друго познато населено место на Планетата Земја.3

Некои полу-пичони сакаат себеси да се нарекуваат пичонки (именка од женски род) што ја рефлекира нивната психолошка желба да бидат третирани како женки. Ова ги става во идентична позиција како машките травестити. И едните и другите имаат психолошка желба да бидат третирани како женки, но на едните им фали едната а на другите другата основна одредница што дефинира нормална човекова женка. На травеститите им фали надворешен изглед на женка, што се обидуваат да го надоместат со женска облека, фризури и имитирање женски манири (додека внатрешната хормонално базирана страст воглавном им е нечепната, без оглед која ориентација се) додека пичонките имаат нормален изглед на човекова женка, но им недостасува, комплетно или делумно, внатрешна хормонална и физиолошки базирана страст за сексуално и целокупно општење со машки, што е неопходен услов да женсколики организам биде права здрава човекова женка, т.е. пичка.

Пичоните лесно се забележуваат низ Скопје. Погледнете во било кој кафич, седат две по две или некогаш три на маса, а понекогаш и повеќе, дрндаат меѓу себе и не ги интересира апсолутно ништо освен една друга. Иако има исклучоци, најголем број од пичоните многу пушат цигари, и затоа процентот на пушачи меѓу (навидум) женското населние во СК е највисок од цел свет.

Еден еминентен експерт за физологија на хуманоидите, вели дека внатрешната физиологија на пичоните е скоро еднаква на кастрирано машко. Поради недостаток на жлездата која ги лачи хормоните на страст, нема никаква желба за поинтензивен физички контакт со никого, а се разбира им недостасува и алатот за извршување на сексуалниот чин, но останува ориентацијата за муабети со хуманоидите со женски надворешен изглед. Надворешниот изглед е сепак единственото нешто што пичоните го имаат заедничко со она што се нарекуваа женски род. Се друго е комплетно различно, и тие воопшто не припаѓаат во женскиот род, исто како што крокодилите и другите рептили, дебелокожци, кои немаат потреба од нежности, гушкања и физичко изразување на љубов и емоции, воопшто не припаѓаат на родот на цицачите.

Самиот збор е составен од два дел ПИЧ (од пичка, поради идентичниот надворешен изглед) и ОН (машко, заменка за трето лице, поради сличноста со машката психологија во однос на ориентацијата т.е. потребата за основни муабети и дружење).

*Некои антрополози преферираат алтернативна дефиниција, која подетално го опишува секој посебен аспект на овој поим: Хуманоидно суштетство со надворешен изглед на нормална човекова женка, психологија на примитивно, нецивилизирано машко, и физиолошко-метаболичка структура и сетилни рецептори на крокодил.
3* Еден надворешен посматрач, после неколкумесечен престој во Скопје, градот го нарекол “ Црна дупка на Планета Земја.“ (Овде поимот Црна дупка е употребен во астрономски смисол, т.е . означува место во космосот каде не важи скоро ни еден од физичките закони на кои сме навикале на Земјата.)
https://skydrive.live.com/view.aspx?resid=3A6A55D41DC0397B!187&cid=3a6a55d41dc0397b
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #404 на: 31 Октомври 2012, 10:57:47 am »
^...mene mi e odamna jasno deka ako utre se razvedam od zena mi , ke si ostanam ergen. ;D
Sto sve sum sretnal po svirkive ovie 7-8 godini...ne e ni za na forum.