Автор Тема: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..  (Прочитано 2680544 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..
« Одговори #12375 на: 08 Мај 2018, 20:59:17 pm »
Go vidov elektricniov bus i se vozev. Mn dobra rabota, a najdobro e polnenjeto so struja na kraj
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Одличен начин за уникатно самоубиство додека е уште тазе

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #12376 на: 08 Мај 2018, 21:18:12 pm »
^^ а што е фората со автобуси кои немаат мк-таблици, а возат под јсп. Пример линии 5-ка и 2-ка.
Дури чудно ми дојде, полски таблици.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #12377 на: 08 Мај 2018, 21:20:30 pm »
И мене не ми е јасна глупоста. Полски, бугарски.. Знам дека се на тест вожња, ама може МВР да им даде и пробни таблици.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #12378 на: 08 Мај 2018, 23:31:37 pm »
Со бугарски пасош се возачите па немаат гајле, плус можат и интернационална тура да удрат да извадат некој денар.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #12379 на: 09 Мај 2018, 08:46:18 am »
Na kakvi saka neka e registracii. Totalno nebitno. Ovde poentata e deka e elektricen avtobus i vozenejto si bese top. Skoro beshumen, a polnenjevo carsko, ni kabli vadenje ni nishto. Vozacot mi kaza deka imalo uste 2 novi test avtobusi ama tie na metan bile i isto bile top i pofaleni od vozacite. Toa e bitno, mala potrosuvacka, malo zagaduvanje, a ne dali vozacov bil so bugarski pasos ili avtobusive bile od JSP, a tablicite od azerbedzan ...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #12380 на: 09 Мај 2018, 08:55:41 am »
Тоа е проблем во државава, секој прави што си сака.
И секој има свое оправдување, како не било битно, другите исто правеле, итн.
Анархија, се нарекува тоа.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #12381 на: 09 Мај 2018, 09:16:08 am »
Neznam koj pravel anarhija i kakvo opravduvanje imal, ama avtobusive pominale granica sto znaci CARINA, na MVR isto im se poznati, znaci legalno vozat vo MKD. Batalete aj, jas zgresiv sto postaviv slika od nova idea/tehnologija vo Mkd, najblisku do elektricno vozilo sto mozeme 99% od populacijava da dojdeme vo ovoj moment, poso stvarno ne znaev deka registracijata bila bitna i deka ke se najdat mnogu luge ovde povredeni za avtobusot koj 6 meseci ke e ovde na test period, radi bugarskata ili kakva i da e registracija. OOOKKKKKK

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #12382 на: 09 Мај 2018, 09:30:36 am »
Neznam koj pravel anarhija i kakvo opravduvanje imal, ama avtobusive pominale granica sto znaci CARINA, na MVR isto im se poznati, znaci legalno vozat vo MKD. Batalete aj, jas zgresiv sto postaviv slika od nova idea/tehnologija vo Mkd, najblisku do elektricno vozilo sto mozeme 99% od populacijava da dojdeme vo ovoj moment, poso stvarno ne znaev deka registracijata bila bitna i deka ke se najdat mnogu luge ovde povredeni za avtobusot koj 6 meseci ke e ovde na test period, radi bugarskata ili kakva i da e registracija. OOOKKKKKK

Така е, луѓево се утепаа од возење ѓубриња на бугарски таблици, сега е проблем за 2 автобуси на бугарски празници и еден автобус на германски таблици на пробно возење со цел да се демонстрира најново технолошко достигнување во сферата на користење на алтернативни начини на погон кои притоа не ја загадуваат животната средина. Свашта!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
« Одговори #12383 на: 09 Мај 2018, 09:38:33 am »
Имате мисконцепција што всушност е анархија.
Kaмо народов да имаше `рбет за анархија.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #12384 на: 09 Мај 2018, 09:50:28 am »
Да се разбереме, немам ништо против тестови, иновации и слично.

Имам против импровизации, кои се најверојатно спротивни на законот, од страна на самите надлежни кои треба да бидат репер за почитување закони.

Оваму возат 6 месеци со странски таблици и вршат промет(не знам дали е бесплатен билетот), а тебе те враќаат за фотокопија од ЛК, бидејки така му се ќефнало некому.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #12385 на: 09 Мај 2018, 10:05:33 am »
Зошто импровизации? Налесно е меѓу фирми да има размена на стоки и услуги и да биде се по пропис.

На крај краеви не знам што толку ви сметаат едни таблици. Кадешто живеам шпартаат белгиски и холандски автобуси и имаат линии во кои ми важи картата купена од локалниот германски ЈСП. 

Во 21 век на поврзаност, комуникации, отвореност, можности за бизнис, како петли на буниште чиј куп лајна е повисок.  :'( :'(

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #12386 на: 09 Мај 2018, 10:11:51 am »
Е ајде де... Ама гурабиите нема да се јадат сами.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #12387 на: 09 Мај 2018, 10:31:10 am »
Повторно некоја дупка во закон.
Под изговор тестирање, ќе почнат да се возат странски автобуси, и ќе се избегнуваат регистрации( давачки).

По таа логика, и обичните смртници би требало да можат да возат увезени коли на странски таблици, со МК државјанство, под изговор тест.

Инаку ме заболе за какви или чии биле таблиците.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #12388 на: 09 Мај 2018, 10:44:57 am »
Видиш, можда ќе беше боље да офрчат некое милионче, да купат и регистрираат едно 50 автобуси, па да не функционираат, па тогаш ќе беше муабетот „Ебати дегените, ништо не знаат, зашто не земале првин да тестираат дали ќе функционираат автобусите?!“

Како бе не ви е мука луѓе? Нели ве замара буквално све да знаете у врска со све?

Што семка ќе бевме да му ебам мајката... Све знаеме, а појма немаме, сами све си правиме (најчесто како последица од огрооооомните познавања на сите можни полиња), а после све некој друг е крив.

Досадно е. Ама прописно досадно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
« Одговори #12389 на: 09 Мај 2018, 10:50:48 am »
Бел ЦЛС 63 АМГ вчера ми помина под прозор на работа...осмак, секако.
Fuck your downsizing.