Автор Тема: Ми треба законот за сообраќај со последните измени...  (Прочитано 5878 пати)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Одг: Ми треба законот за сообраќај со после&#
« Одговори #15 на: 06 Април 2012, 10:18:01 am »
nikoj ne go znae tocniot odgovor, oni imaat samo delumno zacrtan tocen odgovor...
ni jas ne sum siguren za tocniot odgovor, ali mislam deka sinskite vozila sekogas imaat prednost.

isto taka ima i edno glupo prasanje, milam deka bese vo prvite 10 :
Ako pritisnite na kocnica i dvete levi gumi prolizgaat, na koja strana ke zanese voziloto???

a. levo
b. desno
c. nema da zanese

vo tocnite odgovori koi mi gi dadoa togas so testovite, kako tocen odgovor bese oznaceno levo ??? duri i instruktorite ne ja imaa primeteno taa greska.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Да не пишувало „блокираат“?

Отсутен google

• Редовен
koja e razlikata???

za da prolizgaat, valjda mora da blokiraat...neli?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Какво глупо прашање :D Инаку ќе занесе лево, зошто левата страна ќе сака да ја претрка десната. Па задниот дел ќе сака „с`леве“ да го претица предниот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Ама ако лизгаат тоа не значи дека кочат...Нели?
Зошто се става АБС на колите?

По логика физика и математика точен одговор е ДЕСНО...

Е сега...АКо десните тркала не кочат, а левите лизгаат заради блокирање, тогаш е друг муабет...
Тогаш станува збор за неисправен кочионен систем...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Шинското возило ќе помине последно бидејки само кај него има знак стоп, на знак стоп секогаш тргнуваш последен или доколку има раскрсница со повеке стоп знаци, но не на секој правец на движење се оди со правило на десна страна :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ако е исправен системот за кочење, а левите тркала се наоѓаат на лизгава површина (мраз), и закочиш, аутото ќе сака слеве да се преобрне у обратен смер. Така? јас така го разбрав прашањено...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

3:43, со тоа што тука се работи за десните теркала. Колата занесува на десно, и задницата сака напред.

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #23 на: 06 Април 2012, 11:18:55 am »
greska si simo, mnogu normalno deka sistemot za kocenje na kolata e ispraven posto toa nigde ne e spomnato... a tocen odgovor na prasanjeto bese DESNO...posto levata strana ke lizne odnosno prodolzi, a desnata ke teznee da zastane...

plus...mnogu ubavo e videovo sto si go postavil, sam sebe si dokaza deka ne si u pravo.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #24 на: 06 Април 2012, 11:31:44 am »
Еве го тестот на кој се расправавме... 29 прашање, точен одговор под Б ???
http://pic.mk/images/7zNLG.jpg

Според мене:
Првен ќе помини плавото дека има предност, на раскрсницава, нели.
Е после остануваат 2 возила кои се уклучуваат од споредна улица.
Меѓу нив има товарно и шинско возило.
Според приоритет шинското поминува прво.
И на крај останува теретното.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Хм, изгледа јас погрешно го толкувам занесувањето... Еве уште еден со десни гуми на лизгава површина кај што блокираат (порано од тие на сув асфалт):
Според мене, повторно на десно ми занесуе...? 2мин. 42сек. од видеото....

Отсутен google

• Редовен
simo ti izglea si go odreduvas pravecot po zadnicata :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Можно е, ама кој вика дека комисијата „не работи“ како мене?! :D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
според сликата најпрво ке помини плавото возило, бидејки се движи по главна улица, после ке помини шинското возило, па на крај ке помини товарното возило .
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
И јас викам ке помине шинското.. Но според членот од законот кој го ставив вика дека шинското возило на крстосница регулирана со знаци има исто право како и останатите возила